Το να βρεις μέντορες στη δουλειά μπορεί να σου δώσει κάτι παραπάνω από έμπνευση

Το να βρεις μέντορες στη δουλειά μπορεί να σου δώσει κάτι παραπάνω από έμπνευση

Πρόσφατα βρέθηκα ανάμεσα σε 30 γυναίκες, με διαφορετικές ηλικίες. Το μόνο που μας ένωνε ήταν η δουλειά μας. Ως φοιτήτρια ιατρικής που τώρα αρχίζει να κάνει τα πρώτα της βήματα, ήταν μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στον συγκεκριμένο χώρο. Η μεγαλύτερη τιμή ήταν να συνομιλώ και να ακούω όλες εκείνες τις γυναίκες που κάνουμε αυτή τη δουλειά εδώ και 5, 10 και 25 χρόνια.

Το να διαλέξεις την επαγγελματική σου πορεία είναι κάτι το δύσκολο

Σαν γυναίκες, αντιμετωπίζουμε κι άλλες δυσκολίες. Όπως την προκατάληψη των άλλων και το να περιμένουμε από εμάς ότι δεν είμαστε ικανές να τα καταφέρουμε. Προκαταλήψεις που χρόνια πριν πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο πάλευαν να εξαλείψουν. Αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι το πώς θα εντάξουμε όλες τους γυναικείους ρόλους στις μέρες μας. Τη γυναίκα ως φίλη, αδερφή, κόρη, γυναίκα και μητέρα. Θα πρέπει να μελετήσουμε την κάθε γυναίκα που κοιτάει μπροστά, αναλαμβάνει υποχρεώσεις και οραματίζεται τις πιθανές δυσκολίες. 

Αυτές ήταν οι σκέψεις μου όσο βρισκόμουν ανάμεσα σε όλες εκείνες τις γυναίκες. Όσο μιλούσα μαζί τους, δεν χρειάστηκε να ονειρευτώ το μέλλον μου ως γιατρός, μιας και μπροστά μου έβλεπα διάφορες πιθανές εκδοχές του. Γυναίκες που μοιραζόντουσαν την εμπειρία της πρώτης τους εγκυμοσύνης. Γυναίκες που φρόντιζαν τους ηλικιωμένους πια γονείς τους. Γυναίκες που χρειάζονταν υποστήριξη. Γυναίκες που ήταν μέλη συμφωνικής ορχήστρας. Γυναίκες που τους άρεσαν να ράβουν και γυναίκες που κανόνισαν τις επόμενες διακοπές τους. Όλες έχοντας ζήσει μία γεμάτη ζωή. 

Daniel Collopy

Κανείς δεν μπορεί να μας υποδείξει το πώς θα βρούμε την ισορροπία μεταξύ των τόσων ρόλων που υπάρχουν στις ζωές μας.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να πάρουμε μαθήματα από όλες εκείνες που τα κατάφεραν. Όπως δανειζόμαστε τις συνταγές της γιαγιάς μας ή το νέο κούρεμα της κολλητής μας, έτσι μπορούμε να δανειστούμε τις σκέψεις και την πορεία του μέντορά μας. Το να ακούς πώς αυτές οι γυναίκες κατάφεραν να βρουν την ισορροπία μεταξύ των τόσων διαφορετικών ρόλων μπορεί να αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα για πολλούς. Ειδικά αφού ταυτόχρονα να εργάζονται σε έναν απαιτητικό κλάδο,

Ακόμα κι αν συναντήσουμε διάφορα άτομα στη ζωή μας που θα αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, δεν πρέπει να ξεχνάμε την διαφορετικότητα των ανθρώπων και τη μοναδικότητά τους. Ωστόσο, σαν γυναίκες πρέπει να μοιραζόμαστε μεταξύ μας όλα εκείνα που μας ενώνουν. Αλλά και όλα εκείνα που μας έκαναν πιο δυνατές. 


Πηγή: Darling Magazine Μετάφραση: Εύα Τόλιου

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.