Ο Γιώργος και η Μελίνα είναι ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών από την Κύπρο. Έχουν δύο κόρες και ταξιδεύουν κυρίως όλοι μαζί. Μέχρι τώρα έχουν επισκεφτεί 40 χώρες, τις 20 από αυτές μαζί με τα παιδιά!

Τι είναι για εσάς το ταξίδι;

Το ταξίδι για μας είναι πια ένα πολυδιάστατο project. Είναι μια φωτογραφική περιπέτεια συλλογής εμπειριών ή ένα υπερεντατικό μάθημα Γεωγραφίας και προσανατολισμού! Σίγουρα πάντως το ταξίδι για μας δεν είναι ταξίδι ξεκούρασης. Κάθε ταξίδι περιλαμβάνει ένα εξαντλητικό πρόγραμμα που σίγουρα όμως μας αποζημιώνει θετικά με όλες αυτές τις εικόνες, τα χρώματα, τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τις εμπειρίες που συλλέγουμε κατά τη διάρκεια της μέρας. Για μας το πιο όμορφο ταξίδι είναι πάντα το επόμενο.

Υπάρχει κάποια πόλη, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, που πια να αποκαλείτε  “σπίτι” σας;

Ενώ πάντα φροντίζουμε να αποκομίζουμε τις καλύτερες εικόνες, εντυπώσεις και εμπειρίες από κάθε πόλη που επισκεπτόμαστε, προσπαθούμε να μη συνδεόμαστε συναισθηματικά με καμιά απ’ αυτές. Και ο λόγος είναι απλός: να μην χρειαστεί να επιστρέψουμε πίσω ενώ υπάρχουν τόσα αλλά μέρη που μας περιμένουν να τα εξερευνήσουμε.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύεις πολύ συχνά;

H μεγαλύτερη πρόκληση είναι σίγουρα το οικονομικό μέρος γι’ αυτό και κάθε ταξίδι πρέπει να προγραμματίζεται σωστά και από πολύ νωρίς. Από τη δημιουργική όμως σκοπιά και για να διατηρούμε τον λογαριασμό μας στο Instagram (gs.travel) ενδιαφέρον, η πρόκληση είναι να προσπαθείς κάθε φορά να βρίσκεις καινούριες ιδέες για το υλικό που θα δημιουργείς (πόζες, λήψεις κ.λπ.).

Ποιο κομμάτι απολαμβάνετε περισσότερο σε ένα ταξίδι;

Οργανώνουμε πάντα μόνοι μας τα ταξίδια μας. Ζούμε το κάθε ταξίδι τρεις φορές κι είναι και τις τρεις φορές το ίδιο μαγικό: πριν, κατά τη διάρκεια και μετά. Η προετοιμασία είναι εξίσου συναρπαστική με το ίδιο το ταξίδι. Βρίσκουμε από πολύ νωρίς όλες τις πληροφορίες στο διαδίκτυο και σχεδιάζουμε ένα γεμάτο πρόγραμμα με πολλές λεπτομέρειες (δρομολόγια, εστιατόρια, δραστηριότητες με συγκεκριμένες ώρες και προπληρωμένες κρατήσεις). Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας προσπαθούμε να βιώσουμε την κουλτούρα του κάθε τόπου και να γίνουμε ένα με την καθημερινότητα των ντόπιων. Με την επιστροφή μας στο σπίτι ξεκινά ένας τρίτος γύρος -ψηφιακού πλέον ταξιδιού- μέσα από τη δημιουργία ψηφιακών φωτογραφικών άλμπουμ και μικρών ταινιών. Επομένως αγαπάμε το ταξίδι στο σύνολό του και όχι αποσπασματικά!

Έχετε κάποια ανάμνηση από τα ταξίδια που κάνατε στην παιδική σας ηλικία;

Είχαμε το μικρόβιο travelbug κι οι δύο από το παιδικά μας χρόνια. Οι γονείς μας είχαν κι οι ίδιοι αυτή την αγάπη για τα ταξίδια. Ταξίδευαν πάντα με τα παιδιά τους και τόλμησαν σε μια εποχή χωρίς το διαδίκτυο, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, να κάνουμε οικογενειακώς, ξεχωριστά βέβαια η κάθε οικογένεια, τον γύρο της Ευρώπης με το δικό μας δεξιοτίμονο αυτοκίνητο, το οποίο μεταφέραμε με πλοίο από την Κύπρο μέχρι το λιμάνι του Πειραιά.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος σε όλο τον κόσμο και γιατί;

Από το κάθε μέρος που επισκεπτόμαστε προσπαθούμε να παίρνουμε ό,τι καλύτερο μπορεί να μας προσφέρει. Παρόλα αυτά το Βιετνάμ, και κατ’ επέκταση η νοτιοανατολική Ασία, είναι ο αγαπημένος μας προορισμός. Η βοή των πυκνοκατοικημένων πόλεων της περιοχής εναλλάσσεται με την ηρεμία των εξωτικών τοπίων και όλα αυτά φαντάζουν αρμονικά δεμένα με έναν τρόπο που ξελογιάζουν τον επισκέπτη και τον κάνουν να θέλει να επιστρέψει! Έχουμε βάλει στόχο μας να επισκεφθούμε όσες περισσότερες χώρες της περιοχής μπορούμε!

Τι σας έχουν διδάξει τα ταξίδια και οι εκδρομές σας;

Τα ταξίδια μας βοηθούν να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, να ξαποσταίνουμε από όσα μας “ταλαιπωρούν” στην καθημερινή μας ρουτίνα, να γνωρίζουμε νέους ανθρώπους και νέες κουλτούρες. Με τα ταξίδια ερχόμαστε σε επαφή με κάτι νέο και διαφορετικό αλλά ταυτόχρονα ενδυναμώνονται τα δικά μας πιστεύω και οι δικές μας περιπέτειες. Είναι σαν να συνομιλείς με τη γη και τον κόσμο, σαν μια ανθρώπινη επικοινωνία ανταλλαγής απόψεων. Γιατί στο τέλος, κάθε ταξίδι, κάθε προορισμός, κάθε εμπειρία, είναι κομμάτι της προσωπικής μας ιστορίας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Eιρήνη Βιτώρου: H δημιουργός πίσω από το “Κουμπάκι” είναι η πιο αφιλτράριστη influencer που έχεις γνωρίσει