Η Μελένια-Ιωάννα έχει πολλές ιδιότητες. Είναι επαγγελματίας υγείας, κλόουν, μαμά. Και στα μάτια όλων είναι μια νεράιδα αφού καταφέρνει με ένα μαγικό ραβδί να συνδυάζει τη θεραπευτική αγωγή με το γέλιο και να αλλάζει όσα ξέραμε για τη θεραπεία/αποκατάσταση των παιδιών.

Η Μελένια είναι clown doctor, είναι παιδαγωγός, νοσηλεύτρια και φυσικοθεραπεύτρια. Και μέσα σε όλα αυτά βρήκε και λίγο χρόνο να μας μιλήσει για την πρωινή της ρουτίνα.

Τι ώρα περίπου ξυπνάς το πρωί και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις σηκωθείς;

Ξυπνάω για πρώτη φορά στις 7:03 και πατάω stop μέχρι 7:11 που έρχεται το δεύτερο ξυπνητήρι. Θα μου πεις, γιατί +11; Γιατί τόσο χρειάζομαι, με έχω χρονομετρήσει και κάπως με έχω αυτοματοποιήσει στον ελάχιστο δυνατό χρόνο προετοιμασίας!

Τι έχεις πάντα πάνω στο κομοδίνο σου;

Νερό, κρέμα σώματος, ένα κλαμεράκι μαλλιών, τα γυαλιά μου, και μία κορνίζα από το καλοκαίρι μας.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη + (@melenia_clown_doctor)

Τρως πρωινό ή έναν καφέ στο χέρι και έφυγες;

Προλαβαίνω να πιώ το χάπι μου και να φτιάξω ένα τοστάκι ή να πάρω ένα φρούτο, ή ένα μπουκάλι γάλα αμυγδάλου και δημητριακά. Ευτυχώς βρίσκω λίγο χρόνο κατά τις 8.30-9 και τρώω, ό,τι έχω προετοιμάσει. Η συνάδελφος μού φτιάχνει τσάι με γεύσεις, για να μην παραγγέλνω καφέ. Το πετυχαίνει! Πίνω κάθε μέρα τσάι με γεύση φρούτων και αγάπης.

Προετοιμάζεσαι για την ημέρα από το προηγούμενο βράδυ;

Προετοιμάζω σχεδόν τα πάντα λίγο πριν κοιμηθώ. Από φαγητό παίρνω συνήθως ό,τι κοντεύει να τελειώσει (τα δημητριακά π.χ που έλεγα παραπάνω, ώστε να πετάξω τη συσκευασία μετά. Πες το και κόλλημα! Αλλά δεν θέλω να κουβαλάω πέρα δώθε φαγητά.).

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη + (@melenia_clown_doctor)

Περιέγραψε μας ένα τυπικό πρωινό σου. Τι κάνεις από την ώρα που ξυπνάς μέχρι τι μεσημέρι;

Ξυπνάω το πρωί και θηλάζω το μωρό που δεν κοιμήθηκε μαζί μου το βράδυ, συνήθως αυτός είναι ο Αλέξανδρος. Έπειτα, θηλάζω τη μεγάλη μου κόρη, Μαριζέτα. Το μωρό που κοιμάται κάθε βράδυ αγκαλιά μου, θηλάζει νυχθημερόν οπότε δεν θηλάζει ξανά όταν ξυπνάω και είμαι βιαστική. Πλένω δόντια, φοράω φακούς και ένα μαγικό κραγιόν που δεν φεύγει με τίποτα, και χτενίζομαι αν προλάβω. Ντύνομαι γρήγορα, παίρνω τσάντα και μάσκα και φεύγω για το σχολείο. Μένω εκεί μέχρι το μεσημέρι. Όταν σχολάσω επιστρέφω με κάποιον συνάδελφο ή περπατώντας.

Στο σπίτι με περιμένουν εγκυούλες και θηλάζουσες με ένα εκατομμύριο ερωτήσεις και εκκλήσεις για βοήθεια. Είμαι κοντά τους μέχρι να σχολάσουν τα δικά μου παιδιά από το σχολείο, λίγο πιο αργά το μεσημέρι.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη + (@melenia_clown_doctor)

Σε τι διαφέρουν τα πρωινά του Σαββατοκύριακου από αυτά των άλλων ημερών;

Θα ήθελα πολύ να ξύπναγα πιο αργά, αλλά τα παιδιά έχουν μία μαγική δύναμη να μην καταλαβαίνουν από Σαββατοκύριακα και αργίες, οπότε το αργότερο 7:30 είμαστε όλοι στο πόδι. Και είμαστε τυχεροί αν δεν έχουμε κάποιο παιδικό πάρτι ή άλλη δουλειά να προετοιμάσουμε! Σίγουρα όμως είμαστε κάπως πιο χαλαροί όλοι.

Μένουμε περισσότερο με πιτζάμες, πηγαινοερχόμαστε ο ένας στις αγκαλιές και στα κρεβάτια των άλλων και στα αλήθεια μας απολαμβάνω. Πιο πολύ από όλους όμως, απολαμβάνω τον άντρα μου.

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να βελτιώσεις στην πρωινή σου ρουτίνα;

Αν υπήρχε η ιδανική συνθήκη θα ήθελα να μπορούσα να ξυπνάω εγώ όλη την οικογένεια με τον τρόπο που θέλω. Με αγκαλιές και φιλιά, και να δίνω σε όλους ένα ξεχωριστό boost στο ξεκίνημα της ημέρας. Δυστυχώς τους αφήνω όλους μισοκοιμισμένους και έπειτα, γίνεται ένα χάος προετοιμασίας στο σπίτι (τρία παιδιά σε δύο σχολεία, είναι πολύ δύσκολη υπόθεση!).

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Γωγώ Δελογιάννη: Όσο οι άνθρωποι χαίρονται να τρώνε τα κεφτεδάκια μου γιατί θυμούνται τις γιαγιάδες τους, τόσο θα υπάρχουν στα μενού των μαγαζιών μου