Η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι οι αναμνήσεις αποτελούνται από εικόνες, συναισθήματα και μυρωδιές. Η Βασιλική Ρούσσου, ιδρύτρια του αγαπημένου brand MΑRIVEE, που οι περισσότεροι γνωρίσαμε μέσα από το My Style Rocks και αγαπήσαμε για το bohemian style της, αυτή την περίοδο δουλεύει εντατικά για την παραγωγή της νέας συλλογής ”Belle boheme”. Όσο εμείς περιμένουμε με αγωνία να δούμε περισσότερα από την καλοκαιρινή συλλογή η Βασιλική βρήκε χρόνο και μας απάντησε σε μερικές ερωτήσεις για τα αρώματα, τις μυρωδιές και τις αναμνήσεις. 

Ποια ήταν η πρώτη σου ανάμνηση που έχεις σε μυρωδιά; Η αγαπημένη μου, η μυρωδιά «μαμά». Πολλές φορές δεν είναι κάποια κολόνια ή ένα άρωμα που αποπνέει ένα άτομο, αλλά η μυρωδιά και η αίσθηση που βγάζει το δέρμα και ο κόσμος μέσα του.

Ποια είναι η μυρωδιά που συνδέεις με την αγάπη; Η μυρωδιά του πατρικού σπιτιού μου σε γιορτές, χειμώνα, με αναμμένο τζάκι, ζεστό φαγητό, όμορφη φασαρία και τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

Ποια είναι η πρώτη μυρωδιά που αντιλαμβάνεσαι όταν μπαίνεις στο σπίτι; Η μυρωδιά των ρούχων και των επίπλων μας, που συνήθως είναι ένα μείγμα απο τις μυρωδιές και τα αρώματα όλων των μελών της οικογένειας.

Με τι μυρωδιά έχεις συνδέσει το πρώτο φιλί; Θα ακουστεί γραφικά ρομαντικό αλλά με ζεστασιά, πικάντικη κανέλα, τριαντάφυλλο και συγχρόνως μαζί με γλυκά εσπεριδοειδή. Είναι απο τις λίγες μυρωδιές που συνδυάζω και με συγκεκριμένη κολόνια που θα είναι πάντα αυτή του πρώτου φιλιού, η Paco Rabbane Million.

Τα Χριστούγεννα είναι κανέλα ή έλατο; Σίγουρα έλατο. Χειμώνας = Χριστούγεννα = χαμόγελα = αγάπη = βουνό = έλατο

Τι άρωμα έχει η ντουλάπα σου; Έχει άρωμα λεβάντα γιατί βάζω πάντα στα συρτάρια και στις κρεμάστρες, λίγη αποξηραμένη.

Η απώλεια μυρίζει σαν: Σαν τα κυριακάτικα μελαγχολικά βράδια, υγρασία.

Οι τύψεις; Κρέμα γάλακτος.

Πως μυρίζουν οι Κυριακές το πρωί; Φρεσκάδα και φύση.

Τι μυρωδιά έχουν οι ιδανικές διακοπές; Καθαρή κυκλαδίτικη θάλασσα και λευκό κρασί.

Αν μπορούσες να διατηρήσεις μόνο μια μυρωδιά στη μνήμη σου, ποια θα ήταν αυτή; Η μυρωδιά της μαμάς, της οικογένειας μου, της θαλπωρής και της αγάπης.

Η φιλία πως μυρίζει; Η φιλία μυρίζει γαρύφαλλο. Για κάποιο λόγο, το καρύκευμα γαρύφαλλο, το βρίσκω ιδιαίτερο, αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας κουζίνας αλλά και με πολλαπλές χρήσεις και αποχρώσεις στη μυρωδιά του. Ούτε γλυκό, ούτε πικρό αλλά μοναδικό, με δυνατό χαρακτήρα και αναντικατάστατο.

Τι μυρωδιά έχει η ζωή σου; Η ζωή μου έχει γλυκιά μυρωδιά και δυνατή. Ίσως καραμέλα γάλακτος. Άλλο τόσο όμως έχει σίγουρα τη μυρωδιά ενός μείγματος διαφόρων ειδών πιπεριού που ταιριάζει παντού και πάντα δίνει το κάτι παραπάνω όπου καταφέρει και μπει.

Olympéa - Eau de Parfum | Paco Rabanne
Olympéa Eau de Parfum | Paco Rabanne, Sephora.gr

Προτείνουμε στη Βασιλική το Olympéa Aqua Eau de Parfum της Paco Rabanne κυρίως για τη φρεσκάδα του άνθους πορτοκαλιάς με τη σέξι, έντονη βανίλια και το cashmere-wood. ”Μια δύναμη φρεσκάδας που χτίστηκε γύρω από μια έντονη, εθιστική συμφωνία “αλμυρής βανίλιας”. Μια υγρή μονομαχία από τους Loc Dong και Fanny Bal. Tα νέα επίπεδα συγκέντρωσης αρώματος, Eau de Parfum Légère, δίνουν στο άρωμα μία ένταση που διαρκεί”.