Τα «κακά κορίτσια» στη ζωή μας, λίγο πολύ τα γνωρίζουμε όλοι. Είτε πρόκειται για τη δημοφιλή συμμαθήτρια που σε πείραζε στο σχολείο για το ντύσιμό σου, είτε για τη συνεργάτη που σχολίασε αρνητικά στο meeting τις ιδέες σου για το project που ανέλαβες. Σε όποια μορφή κι αν σου εμφανίστηκε, σίγουρα σου έχει δημιουργήσει κάποια στιγμή δυσφορία και κόμπο στο στομάχι με τα σχόλιά της.

Δε θα βρεις ένα «κακό κορίτσι» σε συγκεκριμένο target group. Μπορεί να «κυκλοφορεί» σε διάφορες ηλικίες, χρώματα, μεγέθη,κ.λ.π., αλλά έχουν όλες τους ένα κοινό χαρακτηριστικό: κάνουν τους γύρω τους να αισθάνονται άσχημα, επειδή αυτές δεν αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους.

Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τα 5 πράγματα που επιβεβαιώνει και υπενθύμίζει η ταινία:

Δεν έχει καμία σημασία η γνώμη των άλλων

Σε έναν κόσμο κατακλεισμένο από  τα Social media είναι δύσκολο, εώς ανέφικτο, να αποφύγεις την κριτική. Υπάρχουν παντού άνθρωποι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κρίνουν τη δουλειά σου, την εμφάνισή σου ή τον τρόπο ζωής σου. Απλά, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ!

Αυτό που ακούς, δεν είναι πάντοτε αλήθεια

Νομίζεις πως με το να μην κάνεις αισθητή την παρουσία και την προσωπικότητά σου θα καταφέρεις να αποφύγεις την κριτική. Λάθος! Τα «κακά κορίτσια» πάντα θα βρουν ένα λόγο να σε μειώσουν. Αυτό δε σημαίνει οτι τα λόγια τους ισχύουν. Μείνε όπως είσαι και μη δίνεις σημασία στα κακόβουλα σχόλια.

Δε μπορείς να ελεγξεις τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί σου

Και δε χρειάζεται να το κάνεις. Μπορείς να θέσεις τα όριά σου, όμως. Μην επιτρέπεις σε κανέναν –ειδικά σε κάποιον που το κάνει συστηματικά- να σου χαλάει τη διάθεση και να ρίχνει την αυτοπεποίθησή σου χωρίς λόγο. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που έχεις να αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο, απλά βάλε τον άλλο στη θέση του!

Μάθε πως μπορείς να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με τους άλλους

Είναι δύσκολο και δε το έχουμε όλοι από τη φύση μας. Αλλά, πρέπει να μάθεις να αντιμετωπίζεις τους γύρω σου με τον τρόπο που τους αξίζει. Εαν σε ένα κακόβουλο σχόλιο μπορείς να αμυνθείς –χωρίς να ενστερνιστείς τη συμπεριφορά του άλλου-, τότε ο απέναντί σου θα καταλάβει οτι έχει να κάνει με ένα δυνατό αντίπαλο, που δύσκολα μπορεί να αντικρούσει.

Κάθε αγώνας που κερδίζεται, είναι και ένα μάθημα για σένα

Εάν ήταν τόσο εύκολο μετά από μια «μάχη» να καταφέρνεις να βγαίνεις πιο δυνατός και να μην επηρεάζεσαι τόσο εύκολα από τη γνώμη των άλλων, δε θα καταλήγαμε τώρα σε αυτά τα συμπεράσματα. Όσο δύσκολο κι αν είναι να επιβιώσεις από τέτοιες καταστάσεις, τόσο σίγουρο είναι οτι θα είσαι δυνατότερος μετά και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.