Τι είναι τελικά η πραγματική ομορφιά;

Με τι μοιάζει τελικά η πραγματική ομορφιά;

"Μπήκε μέσα στο δωμάτιο κι αμέσως εντυπωσίασε τους πάντες με την εξωπραγματική της ομορφιά. Ήταν απλά εκπληκτική. Παρόλα αυτά, λίγα λεπτά αργότερα συνέβη κάτι περίεργο. Άρχισε να μιλάει και ένιωσα πως θα καταρρεύσω, καθώς μιλούσε με μια ανεκδιήγητη σκληρότητα και κυνικότητα. Και τότε αναρωτήθηκα: Μα πώς μπορούσε κάποιος να χάσει ολάκερη τη γοητεία του μέσα σε μια μόνο στιγμή;

Ωστόσο, αυτή η στιγμιαία ομορφιά που αντίκρισα μου δημιούργησε δεύτερες σκέψεις κι έτσι άρχισα να συλλογίζομαι: Ποια θα μπορούσε να θεωρηθεί όμορφη γυναίκα; Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της; Να είναι αναλογικά τέλεια; Κομψή; Άψογη και ανεπιτήδευτα γοητευτική;

Αυτή είναι η ελκυστικότητα που φιλοδοξούμε να έχουμε ή μήπως κάτι βαθύτερο;

Τι είναι η πραγματική ομορφιά;

Η ομορφιά είναι κάτι περισσότερο από μια οπτική εμπειρία. Το αληθινό κάλλος έχει την ικανότητα να εξυψώνει το μυαλό και το πνεύμα, να εμπνέει τους ανθρώπους και να φέρνει ελπίδα. Φαινομενικά, φαίνεται να είναι διαφορετική για τον καθένα μας. Στην πραγματικότητα, όμως, γνωρίζουμε την αληθινή γοητεία από τον εσωτερικό κόσμο μιας γυναίκας κι ενός ανθρώπου γενικότερα. Μπορούμε κάλλιστα να το αισθανθούμε. Αποπνέει χάρη, άνεση, ζεστασιά και αλήθεια. Μου θυμίζει, μάλιστα, κάτι που είχε γράψει η αείμνηστη Έλεν Κέλερ “Τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο δεν μπορούμε να τα δούμε, ούτε να τα αγγίξουμε, πρέπει να τα αισθανθούμε με την καρδιά”.

Ποιες είναι οι ιδιότητες της;

Σε κάνει να αισθάνεσαι ευπρόσδεκτος. Όταν είσαι μαζί της νιώθεις οικεία και άνετα. Αυτή η ομορφιά είναι καταπραϋντική για την ψυχή.

Σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα για τον εαυτό σου. Σχολιάζει τα προτερήματα και τις δυνατότητες σου. Σε παρατηρεί και κάνει παρέα μαζί σου για αυτό που πραγματικά είσαι και όχι για την “κατασκευασμένη” μορφή που εσύ έχεις δημιουργήσει στα άδυτα του μυαλού σου.

Σε εμπνέει να γίνεις καλύτερος. Σε προτρέπει να μετατραπείς στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Χωρίς να είναι ανταγωνιστική ή να σε κάνει να νιώθεις άσχημα για αυτά που δεν έχεις καταφέρει σου δίνει δύναμη και χαίρεται για αυτά που έχεις επιτύχει ως τώρα και για όλα εκείνα που θα έρθουν στη ζωή σου μελλοντικά.

Είναι δοτική. Προσφέρει στους συνανθρώπους της χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Πράττει γενναιόδωρα, επειδή γνωρίζει εγγενώς ότι είναι καλύτερο να δίνεις παρά να λαμβάνεις.

Διαθέτει εσωτερική δύναμη. Είναι γνωστή για το θάρρος της, αφού έχει πράξει τολμηρά, κάτι που οι περισσότεροι δεν θα τολμούσαν, επειδή πιστεύει πως οι πράξεις της θα βελτιώσουν μελλοντικά τον κόσμο, στον οποίο ζει.

Αγαπάει αληθινά. Δεν μιλάει άσχημα για τους άλλους, αλλά αγαπά πηγαία τους ανθρώπους που έχουν σταθεί στο πλευρό της.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ποια τελικά είναι η πραγματική ομορφιά. Ασφαλώς και όλοι θέλουμε να είμαστε εξωτερικά ελκυστικοί, όμως ο εσωτερικός μας κόσμος είναι αυτός που μετρά περισσότερο από καθετί.

Η αληθινή ομορφιά είναι το κάλλος της ψυχής. Ανακινεί τις καρδιές μας και μας παρακινεί να επιδιώξουμε το καλό, το οποίο, εν τέλει, μπορεί να επιτευχθεί, ακόμα κι αν χρειαστεί να κατακλυστούμε πρόσκαιρα από τις ανασφάλειες και την αβεβαιότητα.

Εσύ είσαι πραγματικά όμορφη;

featured photo: Janessa Spina
2 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.