Δεν υπάρχουν κανόνες για το πώς να θεραπεύσεις μια ραγισμένη καρδιά – και αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα. Ο πόνος της απώλειας συνεχίζει. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές αντί να τον αντιμετωπίσεις, τον θάβεις μέσα σου.

Και η κρυφή ή καταπιεσμένη λαχτάρα για αυτόν που έφυγε, έχει συνέπειες. Το ένστικτο επιβίωσης που σε προστάτευσε όταν χώρισες, μπορεί να κάνει πραγματική ζημιά με την πάροδο του χρόνου.

Διάβασε παρακάτω όσα λέει στο Goop η Jusstine Kenzer. Την οπτική της για το πώς φαίνεται η αληθινή αγάπη – και τα κλειδιά για το ξεκλείδωμα και τη θεραπεία του συναισθηματικού σου χώρου. Μετά από χρόνια πνευματικής μελέτης, έρευνας εναλλακτικών θεραπειών και προσωπικής εξερεύνησης, προτείνει έναν διαλογισμό (θα τον βρεις στο site της) για detox από τον πόνο στην καρδιά: ένα είδος οδηγού για το πώς να ξεκαθαρίσεις τα συναισθήματά σου. Αλλά και πώς να ξεπεράσεις τους τοξικούς χωρισμούς και τις νεκρές σχέσεις, ανοίγοντας το δρόμο για κάτι νέο.

Γιατί είναι απαραίτητη η αποτοξίνωση του συναισθηματικού μας χώρου

Η ζωή είναι το άθροισμα όλων όσων έχεις περάσει. Ίσως να μην συνειδητοποιείς καν πόσο σε επηρεάζει το παρελθόν σου. Δεν πρόκειται για το κόψιμο των δεσμών. Αλλά για το να είσαι σε θέση να απελευθερώσεις όλες αυτές τις ενέργειες που έχεις απορροφήσει και κρατήσει για πολύ καιρό. Χρειάζεσαι χώρο, για να αποφασίσεις τι πρόκειται να έρθει στη συνέχεια. Επίσης, για να μην επηρεάζεσαι τόσο από τα συναισθήματα του παρελθόντος. Ακόμη και από πράγματα που δεν γνωρίζεις καν ότι υπάρχουν.

Τι εμποδίζει την καρδιά να προχωρήσει ακόμη και όταν το μυαλό ξέρει ότι είναι η ώρα

Τελικά, η καρδιά θέλει αυτό που θέλει – και χρειάζεται απίστευτη πειθαρχία, για να δουλέψει για την αλλαγή. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν γνωρίσουν τον σύντροφό τους, θα είναι ευτυχισμένοι για πάντα. Οι σύντροφοι ψυχής είναι αληθινοί. Όμως, υπήρχαν οι διαφορετικές προηγούμενες ζωές σας και το κοινό σας παρελθόν. Σε μια επανασύνδεση υπάρχει πάντα η πιθανότητα η σχέση να μη συνεχίσει την πορεία της, γιατί θα έχει ο καθένας πάρει όλα όσα χρειάζεται από αυτήν. Ψάχνε, λοιπόν, για μια σχέση όπου θα υπάρχει αμοιβαιότητα. Κάποιον με τον οποίο θα έχεις συμβατότητα, δημιουργώντας μια απίστευτη ζωή μαζί του.

Τι σε εμποδίζει να βρεις αγάπη στο παρόν

Σε συναισθηματικό επίπεδο, το μυαλό δεν κάνει διάκριση μεταξύ του παρόντος και του παρελθόντος. Όταν βλέπεις κάτι που θυμίζει έναν πρώην, σε χτυπά μόνο σε συναισθηματικό επίπεδο. Νιώθεις τα ίδια πράγματα ξανά. Για να ξεφύγεις από κάτι τέτοιο, σταμάτα να βάζεις τον εαυτό σου σε μια τέτοια κατάσταση. Πρέπει να είσαι σε θέση να αφαιρέσεις την ενέργεια μιας σχέσης, ώστε να προχωρήσεις. Διότι, αν ο χώρος σου είναι κατειλημμένος, κάποιος που σε ενδιαφέρει μπορεί να αισθανθεί ότι δεν είσαι διαθέσιμη.

Υπάρχει τρόπος να τερματίσεις μια σχέση χωρίς να νιώθεις άδεια

Κι όμως γίνεται. Όσο προχωράς πνευματικά, βρίσκεσαι σε μεγαλύτερη επαγρύπνηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι εστιάζουν στο γεγονός ότι χάνουν κάτι. Δυσκολεύονται με την αλλαγή, γιατί κάνουν αρνητικές σκέψεις αντί για θετικές. Παγιδεύονται σε αυτό που νομίζουν ότι θέλουν. Η επιθυμία αντικαθιστά τον ανώτερο εαυτό τους, ο οποίος ξέρει τι είναι καλύτερο γι’ αυτούς. Εξαρτάται απλώς από το πού βρίσκεσαι στο επίπεδο αυτό-κατανόησης.

Πώς να προσελκύεις το σωστό άτομο στη ζωή σου

Ο τρόπος δημιουργίας της σχέσης των ονείρων σου είναι η οικοδόμηση μιας καλύτερης σχέσης με τον εαυτό σου. Μπορείτε να ψάχνεις σε sites γνωριμιών χωρίς τύχη. Εάν όμως προσπαθείς να θεραπεύσεις τον εαυτό σου, θα γνωρίσεις με φυσικό τρόπο το σωστό άτομο εκεί όπου δε το περιμένεις καν. Οι σκέψεις και τα συναισθήματά σου είναι αυτά που δημιουργούν την πραγματικότητά σου. Έτσι, θα πάρεις περισσότερα από όσα θέλεις. Αγαπώντας τον εαυτό σου, όχι πληγώνοντάς τον.

featured photo: Twenty20.com/askoldsb