Νομίζω κανείς δε θα αμφισβητήσει πως η κρεβατοκάμαρα είναι για δύο πράγματα: ύπνο και σεξ. Σε αυτά θα μπορούσε να προστεθεί και το να φροντίζεις τον εαυτό σου. Πράγματι, μπορείς να περάσεις ωραίες στιγμές στο κρεβάτι διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο ή ακούγοντας μουσική και χαλαρώνοντας. Εκεί, όμως, που υπάρχουν αμφιβολίες είναι για τη θέση των smartphones, του laptop και γενικά τη διαδικτυακή σύνδεσή σου. Καθώς υπάρχουν σοβαροί λόγοι που είναι καλό να μένουν όλα αυτά έξω από το δωμάτιο.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Psychology of Popular Media Culture το κινητό επηρεάζει τις συντροφικές σχέσεις. Από τις 143 γυναίκες που έλαβαν μέρος στην έρευνα, οι περισσότερες δήλωσαν πως οι σύντροφοί τους ελέγχουν το κινητό τους, ενώ μιλούν μαζί τους, Είτε αυτό αφορά το να τσεκάρουν τα emails σου, να απαντούν σε ένα μήνυμα, ή να κάνουν scroll στο instagram. Επίσης, ανέφεραν ότι ήταν λιγότερο ευτυχισμένες μέσα στη σχέση.

Το να μεταφέρει ένα ζευγάρι αυτή τη συνήθεια και στην κρεβατοκάμαρα, ίσως οδηγήσει στο να ασχολείται με τα τηλέφωνα μόλις ξαπλώνει, παρά ο ένας με τον άλλο. Είναι ένα φαινόμενο ντόμινο. Ο ένας θα παίρνει αθόρυβα το κινητό ή το iPad, για να τσεκάρει κάτι και ο άλλος θα ακολουθεί το παράδειγμά του.

Με λίγα λόγια, αν και δεν ψάχνεις εσύ ή ο σύντροφός σου να φέρετε κάποιον άλλο στο κρεβάτι σας, κάνετε ακριβώς αυτό. Με την ανάγνωση των ειδήσεων, το scrolling και τις online συνομιλίες, βάζετε εκατοντάδες ανθρώπους ανάμεσά σας κάθε βράδυ. Και το κρεβάτι ξαφνικά, αρχίζει να γίνεται πολύ στενό. Σαφώς, δεν χρειάζεσαι κάποιον κανόνα ή τέχνασμα, για να διατηρείς την οικειότητα μεταξύ σας ζωντανή. Ωστόσο, οι σχέσεις πρέπει να καλλιεργούνται με την πάροδο του χρόνου. Αν η ενασχόλησή σας με την οθόνη του κινητού επιβαρύνει τη σχέση, θα μπορούσατε να το συζητήσετε. Και ίσως να σκεφτείτε σοβαρά να κρατήσετε τις συσκευές έξω από την κρεβατοκάμαρα.

Εξάλλου, αν χρειαστεί κάποιος να δουλέψει αργά μια νύχτα, αυτό μπορεί να γίνει στο σαλόνι. Επίσης, δεν είναι όλα τα μηνύματα επείγοντα. Κάποια μπορούν να παραμείνουν αναπάντητα μέχρι το πρωί.

Δοκίμασε να κρατήσεις την κρεβατοκάμαρα μόνο για εσάς. Χωρίς το φως της οθόνης (κάτι που δεν είναι καλό πριν από τον ύπνο ούτως ή άλλως), το δωμάτιο θα γίνει χώρος χαλάρωσης και θα σας φέρει πιο κοντά.