Πως να χρησιμοποιησεις το μαυρο σωστα και να δεις τον χωρο σου να μεταμορφωνεται

Η διακόσμηση τις περισσότερες φορές λειτουργεί όπως η γκαρνταρόμπα μας. Αυτή είναι μια φράση που θα ακούσεις συχνά από τους interior designers. Όσων αφορά το μαύρο χρώμα, από τη δεκαετία κιόλας του ’20, τότε που η Coco Chanel παρουσίασε το little black dress στη Vogue, το μαύρο έμελε να γίνει ένα χρώμα θεσμός. Γιατί όμως ενώ οι περισσότεροι το επιλέγουμε για τα ρούχα μας, το φοβόμαστε στη διακόσμηση του σπιτιού; Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις άποψη;

Το μαύρο σε όποιον χώρο κι αν ενταχθεί θα δώσει ένταση, δραματικότητα, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις μικρές pop πινελιές. Όμως το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι μπορεί να ενταχθεί στη διακόσμηση με πολλούς τρόπους. Είτε είναι μερικά ιδιαίτερα μοτίβα σε έναν τοίχο, την κορνίζα ενός μπαρόκ καθρέφτη ή μικρά διακοσμητικά πάνω στο coffee table, σίγουρα αναβαθμίζει τη συνολική διακόσμηση.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Σου αρέσει το μαύρο και θα το ήθελες σπίτι σου σε… γερές δόσεις; Παρακάτω μπορείς να δεις μερικούς safe τρόπους προσέγγισης.

Ο μικρός χώρος

1

Σίγουρα έχεις ακούσει για τον κανόνα ενός μικρού χώρου. Αν θέλεις να τον κάνεις να φαίνεται μεγαλύτερος επίλεξε ανοιχτά χρώματα. Κι αν σου έλεγα ότι οι μαύροι τοίχοι δίνουν την ψευδαίσθηση ότι δεν υπάρχουν όρια;

 Δραματική ένταση

2

Έχεις ακούσει για την τσιμεντοκονία; Είναι ένα ξεχωριστό υλικό που κάνει τα πατώματα ενιαία δίνοντάς τους την εικόνα ότι περπατάς πάνω σε βελούδο. Επίλεξε τσιμεντοκονία σε μαύρο χρώμα και συνδύασέ την με λευκούς τοίχους. Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει.

 Πόρτα άνοιξε

4

Αν έχεις τη δυνατότητα να βάψεις τις πόρτες του σπιτιού σου, τότε το μαύρο είναι μια ιδιαίτερη επιλογή. Το αποτέλεσμα αναδεικνύεται καλύτερα όταν οι τοίχοι είναι λευκοί ή ακόμα και ριγέ σε μαύρο και λευκό.

Φουλ στο χρώμα

3

Αν θέλεις να βάψεις μερικούς τοίχους μαύρους πρόσθεσε λίγο μπλε στον κουβά με την μαύρη μπογιά. Έτσι θα αυξηθεί η ένταση του χρώματος και το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο δραματικό. Επίσης έχεις σκεφτεί τον μαυροπίνακα; Μια επιλογή με πολύ ενδιαφέρον αφού το μαύρο χρώμα «σπάει» με motto και ζωγραφιές από λευκή κιμωλία.

www.luthers.gr / www.facebook.com/luthers.gr     / instagram: luthers.gr

1 reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.