Νόμιζες πως το να απαλλαγείς από ένα ενοχλητικό σπυράκι ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι που είχες να αντιμετωπίσεις με την επιδερμίδα σου; Τα μαύρα στίγματα είναι ακόμα περισσότερο επίπονα για να τα ξεφορτωθείς ακόμη κι αν προσπαθείς για αρκετό διάστημα και παραμονεύουν να κάνουν την επανεμφάνισή τους σαν ανεπιθύμητοι φίλοι μετά από δεκαετίες.

Ιδιαίτερα τους ζεστούς μήνες όπου η υγρασία είναι υψηλότερη και η επιδερμίδα σου τείνει να είναι περισσότερο λιπαρή, δημιουργείται συσσώρευση ελαίων όπου μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένα θυλάκια τρίχας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μαύρων στιγμάτων. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο ψυχρές και τα επίπεδα υγρασίας χαμηλά, η επιδερμίδα μπορεί να χάσει τα φυσικά της λιπίδια και να γίνει ξηρή και ερεθισμένη. Τότε παράγει σε υπερβολική ταχύτητα έλαια κάτι το οποίο επίσης μπορεί να προκαλέσει στίγματα.

Υπάρχουν, ωστόσο, τρόποι να αποφύγεις την επανεμφάνισή τους – αλλά και να απαλλαχθείς από αυτά με σωστό και ασφαλή τρόπο, χωρίς πόνο και χωρίς να φοβάσαι για σημάδια ή υπερ-μελάγχρωση της επιδερμίδας, μια και καλή.

Η νέα σειρά Blackhead Solutions της Clinique αφαιρεί απαλά αλλά και αποτελεσματικά τα μαύρα στίγματα. Μετά από μόνο μία χρήση, τα μαύρα στίγματα μειώνονται ορατά και μακροπρόθεσμα απαλλάσσαι από αυτά τελείως.

7-Day Deep-Pore Cleanser & Scrub

Ο μοναδικός τρόπος να εξαφανίσεις τα μαύρα σου στίγματα
clinique.gr

Χρησιμοποίησε αυτό το 3-σε-1 προϊόν σαν καθαριστικό το πρωί ή για την απολέπιση της επιδερμίδας σου. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν μάσκα 2 φορές τη βδομάδα για περίπου 10 λεπτά. Μειώνει αποτελεσματικά την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων βοηθώντας την απόφραξη των πόρων και ελέγχοντας την υπερβάλλουσα λιπαρότητα. Αφήνει την επιδερμίδα, δροσερή και ματ, με λεία αναζωογονημένη υφή.

Self-Heating Blackhead Extractor

Ο μοναδικός τρόπος να εξαφανίσεις τα μαύρα σου στίγματα
clinique.gr
 

Τώρα μπορείς να«σβήσεις» τους πόρους με την αυτό-θερμαινόμενη περιποίηση που τους «ανοίγει» και «μαλακώνει» τους ρύπους ώστε να αποφραχθούν οι πόροι, με το απλικατέρ που δρα σαν σαν εξαγωγέας και συντελεί στη μείωση των μαύρων στιγμάτων αποτελεσματικά μέσα σε 6 εβδομάδες. Η επιδερμίδα αποκτά αμέσως ματ υφή, χωρίς γυαλάδα.

Δες επίσης: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τους μαύρους κύκλους
featured image: thefacialfitness.com
Πάρε μέρος στο instagram διαγωνισμό για το 7-Day Deep-Pore Cleanser & Scrub της Clinique μπορεί να γίνει δικό σου ώστε να απαλλαχθείς μία και καλή από τα μαύρα στίγματα. Πώς; Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα: 1. Follow @Savoirville 2. Follow @clinique_greece 3. Tag 3 φίλες σου για να μοιραστείς τον διαγωνισμό μαζί τους. ▶︎ Ο διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή 4 Μαΐου στις 15.00. ▶︎ 3 τυχερές θα κερδίσουν το προϊόν. Καλή επιτυχία! #BlackheadSolutions #savoirvillegr