Η ταινία “Matrix 4- Resurrections”, έρχεται 18 χρόνια μετά το “The Matrix Revolutions” και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 22 Δεκεμβρίου 2021.

Η εταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής Warner Bros, αποκάλυψε σε παρουσίασή της στο CinemaCon τόσο το trailer, αλλά και τον επίσημο τίτλο της ταινίας.

Εδώ, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το trailer δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για το κοινό, ούτε υπάρχει κάποια πληροφορία για το πότε θα κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, το περιοδικό DEADLINE, αποκάλυψε όλα όσα πρέπει να περιμένουμε, δίνοντάς κάποια στοιχεία από το trailer.

Σύμφωνα με το περιοδικό, το trailer του “The Matrix: Resurrections”  ξεκινάει με τον Neil Patrick Harris να μιλάει με τον Neo (Keanu Reeves).

Βρισκόμαστε στο μελλοντικό Σαν Φρανσίσκο και ο Neo φαίνεται να είναι παγιδευμένος σε έναν ανιαρό κόσμο. Ο Neil Patrick Harris, ο οποίος ενσαρκώνει έναν ψυχολόγο στην ταινία, δίνει στον Neo επί καθημερινή βάση δύο μπλε χάπια. «Είμαι τρελός;» ρωτάει ο Neo τον ψυχολόγο. «Δεν χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη εδώ μέσα», αποκρίνεται εκείνος.

Στη συνέχεια του trailer, εντοπίζουμε τον Neo να έρχεται σε επαφή με την Trinity (Carrie Anne Moss) σε ένα καφέ, αλλά από ό,τι φαίνεται δεν θυμούνται ο ένας τον άλλον. Εκείνη τον ρωτάει: «Έχουμε συναντηθεί κάπου;»

Στη σκηνή που ακολουθεί, εμφανίζεται ένας χαρακτήρας ο οποίος μοιάζει σαν τη νεαρή εκδοχή του Μορφέα. Η μορφή λέει στον Neo ότι «ήρθε η ώρα να πετάξει» και του δίνει ένα κόκκινο χάπι. Από πίσω, ακούγεται το τραγούδι “White Rabbit” των Jefferson Airplane, ενώ εκτυλίσσονται διάφορα μοντάζ με σκηνές δράσης και ακροβατικά, με πιο εντυπωσιακή τη σκηνή όπου ο Neo ελέγχει έναν πύραυλο με τηλεκίνηση.

Η Lana Wachowski έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας, ενώ στο πλευρό της βρίσκονται και ο Aleksandar Hemon, αλλά και ο David Stephen Mitchell. Ακόμη, μαζί με τον Keanu Reeves και την Carrie Anne Moss, θα πρωταγωνιστήσουν και οι Yahya Abdul-Mateen II,  Jada Koren Pinkett Smith, Jessica Yu Li Henwick και άλλοι.