Είναι προφανές πως η Σουηδία είναι μία από τις χώρες που τελευταία απασχολεί ιδιαίτερα τον χώρο της μόδας. Πέρα από τις κλασσικές minimal γραμμές που ομολογουμένως εξειδικεύεται, έχει να μας προτείνει εναλλακτικά και πρωτοποριακά σχέδια που θα σου τραβήξουν την προσοχή. Εδώ έρχεται η σουηδέζα σχεδιάστρια Sandra Backlund, η οποία όχι απλά είναι πρωτοπόρος στα πλεκτά ρούχα αλλά ακόμα και στον τρόπο που τα σχεδιάζει. Δεν δημιουργεί σκίτσα πριν δημιουργήσει κάποιο κομμάτι αλλά χρησιμοποιεί μία μέθοδο κολάζ τριών διαστάσεων.

Masterpiece knitwear by Sandra Backlund savoir ville

Τα σχέδιά της είναι ο τέλειος συνδυασμός των παραδοσιακών τεχνικών πλέξης με νέα και σύγχρονη αισθητική που παραπέμπουν περισσότερο σε γλυπτά παρά σε ρούχα. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η αρχιτεκτονική και η δυναμική γραμμή των ρούχων με φουτουριστικό σχεδιασμό. Η Backlund θα μπορούσε δικαίως να χαρακτηριστεί ως «γλύπτης μόδας».

Masterpiece knitwear by Sandra Backlund (4) savoir ville

Τα πρώτα ρούχα των συλλογών της ήταν όλα χειροποίητα και μπορούσες να τα προμηθευτείς μόνο κατόπιν παραγγελίας. Ωστόσο για να γίνουν και εμπορικά διαθέσιμα και λόγω του ότι ήταν αδύνατο να παράγει μια ολόκληρη συλλογή μόνη της, συνεργάζεται πλέον με μία ιταλική βιομηχανία πλεκτών.

Masterpiece knitwear by Sandra Backlund (3) savoir ville