Είσαι από εκείνους που αγαπούν τα τυριά; Ακόμα περισσότερο είσαι από εκείνους που αγαπούν τα τυριά που μπορείς να τα ψήσεις, όπως το Μαστέλο; Αν οι απαντήσεις είναι ναι, τότε χρειάζεται να ξέρεις μερικά από τα sos που αφορούν το αγαπημένο τυρί που παραγγέλνεις με κάθε ευκαιρία. 

  • Μπορεί ακούγοντας τη λέξη “μαστέλο” το πρώτο που έρχεται στο μυαλό να είναι το γνωστό χιώτικο τυρί. Ωστόσο, το Μαστέλο είναι το εμπορικό σήμα για τα χιώτικα γαλακτοκομικά προϊόντα που φτιάχνονται αποκλειστικά και μόνο από την εταιρία του Κωνσταντίνου Τουμάζου, με τις αγνότερες χιώτικες πρώτες ύλες.
  • Μαστέλο στην κυριολεξία σημαίνει ο κάδος στον οποίο συλλέγεται το γάλα, λέξη που παρέμεινε από τον καιρό της Ενετοκρατίας στο νησί.
  • Το Μαστέλο από το 1994 είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα (trademark) στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για όλα τα προϊόντα της επιχείρησης.
  • Η εταιρεία παράγει 6 ξεχωριστά τυριά.
  • Το Μαστέλο από αγελαδινό γάλα έλαβε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων του περιοδικού Olive στην κατηγορία γαλακτοκομικά προϊόντα για το 2009.
  • Για το τυρί Μαστέλο υπάρχει ειδικό λήμμα στη Wikipedia.
  • Το μαλακό τυρί Μαστέλο από αγελαδινό γάλα είναι ένα τυρί που φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1994, την ίδια χρονιά που ιδρύθηκε η επιχείρηση.
  • Το Μαλακό τυρί Κατσικάκι Μαστέλο έχει ελαφρά αλμυρή γεύση και παράγεται αποκλειστικά από αίγειο γάλα. Είναι κατάλληλο για διατροφή και συστήνεται από πολλούς διαιτολόγους, αφού διαθέτει λίγα λιπαρά και λεπτή, χαρακτηριστική γεύση.
  • To μαλακό τυρί Μαστέλο μπορείς να το βρεις σε κεφαλάκια των ≈400 γρ.  το οποίο διατηρείται στο ψυγείο για δύο μήνες.
  • Μπορείς να το προμηθευτείς από την τοπική αγορά της Χίου. Επίσης μπορείς να το αναζητήσεις στο συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο καταστημάτων delicatessen σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλά νησιά του Αιγαίου.
  • Το Μαστέλο μπορείς να το ψήσεις, να το βάλεις στην πίτσα. Να το κάνεις σαγανάκι με φύλλο, να το σερβίρεις τριμμένο με ζυμαρικά. Ή να αντικαταστήσεις τη φέτα στη σαλάτα με ντάκο.