Παρακάτω, μπορείς να αντιγράψεις μερικές μάσκες ομορφιάς για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά, με υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα σου και να φροντίσεις τον εαυτό σου ένα ζεστό μεσημέρι που θα μείνεις στο σπίτι.

  1. Πρώτο βήμα: Aπολέπιση. Η απολέπιση είναι απαραίτητη, για να έχεις μια καθαρή επιδερμίδα και να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα. Μία εύκολη και κλασική συνταγή για πρόσωπο και σώμα είναι το λάδι ή μέλι με ζάχαρη (ιδανικά καστανή). Τρίβεις το πρόσωπο σου με το μείγμα και ξεπλένεις με δροσερό νερό.
  1. Δεύτερο βήμα: Mάσκα. Υπάρχουν πολλές μάσκες ομορφιάς που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικούς τύπους δέρματος.

Mάσκα nο1: Μέλι και γάλα. Αναμειγνύεις 1 κουταλιά του γλυκού μέλι με μισό ποτήρι γάλα και απλώνεις το μείγμα στο πρόσωπο σου. Αφαιρείς με κρύο νερό μόλις στεγνώσει. Mάσκα no2: Γιαούρτι και χυμός λεμονιού. Χρησιμοποιείς δυο κουτάλιες της σούπας γιαούρτι και 2 κουταλιές του γλυκού λεμόνι. Αφήνεις να στεγνώσει και αφαιρείς με κρύο νερό.

  1. Τρίτο βήμα: Μάσκα για μαλλιά. Εφόσον είσαι σε διάθεση ανανέωσης κάνε και μία μάσκα για τα μαλλιά σου, τα οποία χρειάζονται ειδική φροντίδα, και τώρα το καλοκαίρι ταλαιπωρούνται παραπάνω. Μία γρήγορη μάσκα μπορεί να γίνει με το λάδι καρύδας και μέλι. Απλώνεις στις άκρες των μαλλιών και αφήνεις το μείγμα να δράσει για μία ώρα και μετά ξεπλένεις αφού πρώτα απλώσεις το σαμπουάν στα μαλλιά.
1 .