Το κόλπο για να αποφύγεις το panda effect όταν βάζεις μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες

Κακά τα ψέματα, η μάσκαρα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα μας προϊόντα. Και όχι άδικα αν το καλοσκεφτούμε. Σε μια μέρα που δεν προλαβαίνουμε να βαφτούμε, μπορεί να αλλάξει την όλη εμφάνισή μας. Τονίζει και αναδεικνύει το βλέμμα. Ταυτόχρονα μας κάνει να δείχνουμε λίγο πιο ξεκούραστες και φρέσκες. Και μετά έρχεται το ερώτημα: Να βάλω μάσκαρα και στις κάτω βλεφαρίδες; Αν η απάντηση είναι ναι, υπάρχει ο κίνδυνος σε λίγες ώρες ο καθρέφτης να δείξει μαύρα κομματάκια κάτω από τα μάτια μας. Γιατί συμβαίνει όμως το panda effect και πως μπορούμε να το αποφύγουμε;

Ειδικά οι γυναίκες με μακριές βλεφαρίδες μπορεί να αντιμετωπίσουν πιο έντονα αυτό το πρόβλημα

Δεδομένου ότι οι βλεφαρίδες είναι πολύ πιθανό να ακουμπάνε στο δέρμα κάτω από τα μάτια, δεν θα αργήσει η εμφάνιση της χαρακτηριστικής «μαυρίλας».

Η περιοχή κάτω από τα μάτια, ειδικά αν προηγουμένως έχουμε εφαρμόσει την κρέμα ματιών μας μπορεί να διαθέτει περίσσια ενυδάτωση. Δεν είναι δύσκολο λοιπόν μεγαλώνοντας το μήκος των βλεφαρίδων με τη μάσκαρα να δημιουργηθεί μια περιοχή γεμάτη υγρασία. Ο συνδυασμός αυτός είναι υπεύθυνος για το panda effect που συζητάμε.

Τώρα, θα πεις, θα πρέπει να απαρνηθούμε την αγαπημένη αυτή συνήθεια; Πρέπει να αποφεύγουμε την τοποθέτηση μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες;

Ε λοιπόν, η λύση είναι εξαιρετικά απλή. Σύμφωνα με την make-up artist Melissa Alatorre, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή ακριβώς πριν εφαρμόσουμε μάσκαρα στα μάτια μας. Κλειδί επιτυχίας είναι η τοποθέτηση ενός πολύ λεπτού στρώματος πούδρας ακριβώς κάτω από τα μάτια μας. Το βήμα αυτό μας εξυπηρετεί διπλά. Καταρχήν εμποδίζει κομματάκια μάσκαρα που τυχόν πέφτουν να κάνουν λεκέ στο δέρμα μας. Επιπλέον η πούδρα αφαιρεί την περιττή υγρασία από την περιοχή εμποδίζοντάς τη μάσκαρα από το να μουτζουρωθεί.

Για τις τυχερές που έχουν μακριές βλεφαρίδες, η λύση ακούει στο όνομα spooly. Ναι, πρόκειται για το βουρτσάκι των φρυδιών. Πριν την εφαρμογή της μάσκαρα περνάμε τις βλεφαρίδες από την κάτω μεριά με το spooly, ανασηκώνοντάς τες ελαφρώς. Έτσι εμποδίζουμε να έρθουν σε επαφή με το δέρμα μας και να μεταφερθεί σε αυτό μάσκαρα.

Τα δυο αυτά κόλπα υπόσχονται μεγάλη διαφορά στη διάρκεια της μάσκαρα. Και φυσικά λιγότερο κουρασμένο βλέμμα στο τέλος της ημέρας.


Images: unsplash

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.