«Αν αγάπησες και πόνεσες, αγάπα περισσότερο. Αν αγάπησες περισσότερο και πόνεσες περισσότερο, αγάπα ακόμη περισσότερο. Αν αγάπησες ακόμη περισσότερο και πόνεσες ακόμη περισσότερο, αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Λένε ότι ερωτευόμαστε τρεις φορές. Τρεις διαφορετικούς ανθρώπους σε τρεις διαφορετικές φάσεις της ζωής μας. Καθοριστικές, μοναδικές και πρωτόγνωρες. Τρεις φορές που σκέφτεσαι «έρωτας είναι θαρρώ». Τρεις φορές που ίσως να έχουν κοινά χαρακτηριστικά αλλά παρόλα αυτά είναι τόσο ξεχωριστές στην καρδιά μας. Είναι κάτι σαν την τριλογία του έρωτα στη ζωή μας. Και πάει ως εξής:

Τόμος Ι – Έρωτας εφηβικός

Ο πρώτος τόμος είναι και ο πρώτος έρωτας. Αυτός ο εφηβικός, ο πρωτόγνωρος, ο αγνός με τις πεταλούδες στο στομάχι. Είναι η πρώτη φορά που νιώθεις την καρδιά σου να σκιρτά με ένα μήνυμα, με ένα βλέμμα, με μια λέξη. Που σου λέει «πάμε βόλτα μετά το φροντιστήριο;» ή «θες να βγούμε ραντεβού για παγωτό;» και νιώθεις τα πόδια σου να κόβονται και τη χαρά να ξεχειλίζει από μέσα σου. Η περιγραφή του πρώτου έρωτα μοιάζει πολύ με αυτόν τον εφηβικό, που συνήθως είναι και ο πρώτος. Παρόλα αυτά τα ίδια συναισθήματα τα νιώθεις με οποιονδήποτε πρώτο έρωτα. Ο έρωτας αυτός γίνεται ο ιδανικός στο μυαλό σου, κάνετε σχέδια και όνειρα για το μέλλον, που όμως είναι επιπόλαια και μένουν στη σφαίρα της φαντασίας! Γιατί συνήθως, ο πρώτος αυτός έρωτας είναι πολύ άγουρος και έχει ημερομηνία λήξης.

elvasomediolleno.guru
elvasomediolleno.guru

Τόμος ΙΙ – Έρωτας απωθημένο

Ο δεύτερος έρωτας είναι και ο πιο βασανιστικός. Ο δύσκολος, ο ακατόρθωτος, ο προβληματικός, ο ανεκπλήρωτος, ο έρωτας-απωθημένο καμιά φορά. Εδώ θα νιώσεις δυνατά συναισθήματα, θα ερωτευτείς ανεπανόρθωτα, θα πονέσεις, θα απογοητευτείς αλλά θα υπάρχουν και αυτές οι στιγμές που θα πετάς στα ουράνια. Αυτός ο τύπος έρωτα θα είναι καθοριστικός στη ζωή σου. Θα μάθεις τα όρια σου, θα δεις τον εαυτό σου αλλιώτικο, θα πέσεις στα πατώματα και στο τέλος θα μαζέψεις τα κομμάτια σου και θα πας παρακάτω. Αποτελείται από μικρές στιγμές ευτυχίας που εναλλάσσονται με ατελείωτες προσπάθειες να δουλέψει όλο αυτό. Στο τέλος, αυτή η περιπέτεια θα αποτελέσει μάθημα ζωής για σένα.

Τόμος ΙΙΙ – Έρωτας γλυκός

Ο τρίτος έρωτας είναι ο ξεχωριστός. Αυτός που κρατάει, το happy end της ζωής σου. Είναι ο γλυκός, ο ήρεμος, ο σωστός, ο αληθινός. Αυτός που δε χρειάζεται να περάσει από χίλια κύματα για να πραγματοποιηθεί και να διαρκέσει. Που κάνει τα μάτια σου να λάμπουν, την καρδιά σου να ανθίζει και το χαμόγελο σου να ανεβαίνει στα αυτιά σου κάθε φορά που τον σκέφτεσαι. Είναι ο ιδανικός έρωτας, η γλυκιά αγάπη που ευθύνεται για το μόνιμο χαμόγελο που θα έχεις ζωγραφισμένο στα χείλη σου. Εδώ δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και ιδανικές προσδοκίες, είσαι ο αυθεντικός, ευτυχισμένος εαυτός σου κι αυτό αρκεί!

featured image: unsplash.com