Οι ελιές, τα σταφύλια και τα φρέσκα μυρωδικά δίνουν στη συνηθισμένη σαλάτα κοτόπουλου ένα δελεαστικό twist.

Η πάστα harissa της δίνει τη μαροκινή γεύση, αλλά αν δεν τη βρίσκεις εύκολα, μπορείτε να χρησιμοποιήσεις μια πρέζα κάρυ ή να την παραλείψεις εντελώς.

Για 4 μερίδες θα χρειαστείς 15 λεπτά και τα παρακάτω:

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο ή μαγιονέζα

1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1 κουταλιά της σούπας πάστα harrissa

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 φλιτζάνια μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο)

2 κουταλιές μάραθο, χωρίς πυρήνα, ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζάνι κόκκινα σταφύλια κομμένα στη μέση

3 κουταλιές της σούπας πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

4 φρυγανισμένα ψωμάκια ολικής αλέσεως, για το σερβίρισμα

8 φύλλα μαρούλι, για το σερβίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις: 

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε ελαφρά τη μαγιονέζα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, τη harissa, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακάτεψε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το μάραθο, τα σταφύλια και τις ελιές. Μοίρασε το μείγμα στα ψωμάκια και από πάνω βάλε το μαρούλι. Όλα έτοιμα.