Η νίκη του καλλιτέχνη ειναι με τις δικές του πρώτες ύλες να καταφέρει να εκφράσει όσα νιώσει και θέλει να μεταδώσει. Η Μarmarometry χρησιμοποιεί το μάρμαρο δουλεμένο σε συνδυασμούς ιδιαίτερους και λεπτούς με μια στροφή προς τον μινιμαλισμο της αρχαιότητας. Η δημιουργός της Marmarometry προτείνει εναλλακτικές ιδέες κοσμήματος και δημιουργίας. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ανάδειξη του Ελληνικού πολιτισμού και είναι μέλος της κοινότητας του Branding Heritage, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που στηρίζει τους δημιουργούς που προσφέρουν και εμπνέονται από τον ελληνικό πολιτισμό.

Marmarometry for Savoir Ville

1.Οπαδός του μινιμαλισμού με μια σαφή τάση στροφής προς την Ελληνική αρχαιότητα αλλά και με πολλά μοντερνιστικά στοιχεία. Μιλήστε μας περισσότερο για το πως προέκυψε το marmarometry: Η αριστοκρατία του μινιμαλισμού, η γεωμετρία και η επιβλητικότητα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού είναι τα στοιχεία που έπαιξαν μεγάλο ρόλο για την δημιουργία της Marmarometry. Θεωρώ ότι το μάρμαρο σαν υλικό είναι από μόνο του αριστοκρατικό και επιβλητικό, γι αυτό και με μαγνήτισε από την αρχή η ιδέα να δημιουργήσω κόσμημα με αυτό. Το 2015 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και Αποτελεί μια εναλλακτική ιδέα στον χώρο του κοσμήματος, που στόχο έχει να ενισχύσει το Ελληνικό στοιχείο και Ελληνικό σχεδιασμό.

2.Δουλεύετε το μάρμαρο δημιουργώντας κοσμήματα.Το μάρμαρο σαν υλικό για κοσμήματα είναι πρωτότυπη πρώτη ύλη και δεν συναντάται συχνά σε κοσμήματα. Πώς προέκυψε η έμπνευση για να το χρησιμοποιήσετε σαν πρώτη ύλη. Μέσα από τις τάσεις της αρχιτεκτονικής και του σύγχρονου design παίρνω τις επιρροές μου και κάνω τις ανάλογες έρευνες πάνω σε διαφορετικά και πρωτότυπα υλικά που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να υλοποιήσω μία νέα κολεξιόν. Ένα από αυτά ήταν το μάρμαρο το οποίο και πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο στις δημιουργίες μου. Το αγάπησα και το αγαπάω όλο και περισσότερο και όσο το δουλεύω και το επεξεργάζομαι, το μαθαίνω καλύτερα. Και καταλαβαίνω ότι έχω να μάθω ακόμα περισσότερα γι αυτό το ιδιαίτερο υλικό και αυτό με ενθουσιάζει!

Marmarometry for Savoir Ville

3.Τι κοσμήματα μπορούμε να δούμε στη συλλογή σας; Oι συλλογές είναι τρείς. Η Marmarometry Minimal Collection που δίνει έμφαση στο μινιμαλισμό του μαρμάρου και στις καθαρές- αυστηρές γεωμετρικές γραμμές. H Marmarometry Elegant Collection όπου πλέον το μέταλλο παίρνει τελείως διαφορετική μορφή από αυτήν που χρησιμοποιούσα αρχικά. Οι διαστάσεις είναι τρισδιάστατες, με όγκο και ξεχωρίζει από την επιφάνεια του μαρμάρου. Τέλος η Marmarometry Luxury Collection είναι limited edition κομμάτια στα οποία κάνω εγώ η ίδια γλυπτική πάνω στο μάρμαρο. Και τα συνδυάζω είτε με ασήμι επιχρυσωμένο 24Κ με τα μεταλλικά στοιχεία της Elegant collection , είτε με χρυσά στοιχεία 14Κ και πολύτιμες πέτρες όπως ζαφείρι και μπριγιάν.

4.Παρατηρώντας τους συνδυασμούς του μαρμάρου με το μέταλλο βλέπουμε μια εξαιρετική συμμετρία και ένα ταίριασμα απλό και ταυτόχρονα πλήρες. Πιστεύετε πως η λιτότητα μπορεί να κερδίσει το αγοραστικό κοινό; Αυτό που παρατηρώ από την αρχή της Marmarometry αλλά και στο κατάστημά μου όπου έρχομαι συνεχώς σε επαφή με τον κόσμο που αγαπάει το καλό και διαφορετικό κόσμημα, είναι ότι προτιμάει τις λιτές γραμμές που είναι elegant και διαχρονικές.

Marmarometry for Savoir Ville

5.Που μπορούμε να βρούμε τα κομμάτια του “Μarmarometry”; Τα Marmarometry θα τα βρείτε ηλεκτρονικά στο www.marmarometry.co Στο κατάστημά μας FAD στην Νάουσα της Πάρου και σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ενώ μέσα στο 2017 θα συνεργαστώ και με τα πωλητήρια των μουσείων Κυκλαδικής τέχνης και Μπενάκη. Επίσης στα πωλητήρια των μουσείων που συνεργάζεται το ΤΑΠ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων) ,θα βρείτε την Μarmarometry Museum Collection σχεδιασμένη αποκλειστικά γι΄αυτά. Επιπλέον μπορείτε να μας βρείτε στις 3-6 Μαρτίου στην εκδήλωση “Α Jewel made in Greece” που διοργανώνεται στο Ζάππειο Μέγαρο (www.tap.gr/tapadb/index.php/politiria)

Μπορείς να ακολουθήσεις τη Marmarometry: Στο site marmarometry.co Στο instagram Στη σελίδα της στο facebook Στο twitter

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για τη δραστηριότητα της ΜΚΟ Branding Heritage Project διάβασε εδώ.