Όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες με την ανακοίνωση της HBO για τη νέα της σειρά, κοιτάξαμε δύο φορές. Όντως, στο I Know This Much Is True, ο Mark Ruffalo έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας διπλό ρόλο. Αυτή τη φορά υποδύεται δύο δίδυμους αδερφούς. Κι εμείς σχεδόν πιστέψαμε ότι μπορεί να είχε αδερφό.

Toν Απρίλιο κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα HBO, η νέα μίνι-σειρά I Know This Much Is True. Εκεί θα παρακολουθήσουμε την ιστορία δύο δίδυμων αδερφών σε διαφορετικές φάσεις και στάδια της ζωής τους. Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Wally Lamb κι έχει να κάνει με τις λεπτές ισορροπίες μέσα σε μια οικογένεια, την εμπιστοσύνη, την προδοσία και την αποξένωση. Οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες είναι ο Dominick και ο Thomas, με τον δεύτερο να πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια. Εκεί έρχεται και η πραγματική πρόκληση για τους δύο χαρακτήρες που καλείται να υποδυθεί ο Mark Ruffalo.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος σε συνέντευξη του, δεν ήθελαν να γυρίζουν την ίδια σκηνή και το μόνο που να διαχωρίζει τους δύο χαρακτήρες να είναι μια περούκα ή ένα διαφορετικό πουκάμισο. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν και αληθοφανές. Στην ιστορία, ο Thomas είναι εκείνος που βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή λόγω της ψυχολογικής του κατάστασης. Τέτοιου είδους φάρμακα, ξέρουμε πολύ καλά πως φέρνουν αλλαγές στην εμφάνιση των ανθρώπων. Έτσι, και στη σειρά αποφάσισαν να κάνουν ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα για 6 ολόκληρες εβδομάδες ώστε o Mark Ruffalo να καταφέρει να βάλει περίπου 13 κιλά. Κάπως έτσι δημιουργείς δύο εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες.

Η διαδικασία, ωστόσο, δεν ήταν εύκολη. Φυσικά, βοήθησε και η προσθήκη ενός ακόμα ηθοποιού που ανέλαβε να υποδυθεί τον άλλον αδερφό, Dominick σε μια άλλη ηλικία. Όσο ο Mark Ruffalo προσπαθούσε να βάλει κάποια κιλά, ο Gabe Fazio έχανε 13 κιλά και άφηνε τα γένια του να μεγαλώσουν. Μπορεί τελικά η ομοιότητα να μην είναι η απόλυτη, αλλά και οι δύο κατέβαλαν αρκετή προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα. Άλλωστε, μετά από κάποια ηλικία δεν είναι και σύνηθες τα δίδυμα αδέρφια να μοιάζουν τόσο.

Μέσα από τις αλλαγές του Ruffalo και του Fazio, οι δημιουργοί θέλουν να τονίσουν ακριβώς αυτό το πέρασμα των χρόνων. Μαζί με τις δυσκολίες που αυτό φέρνει για τον καθένα. Και βρήκαν μάλιστα τον τρόπο να το κάνουν να φανεί όσο πιο φυσικά γίνεται, περιορίζοντας όσο μπορούν τη χρήση της τεχνολογίας και των ειδικών εφέ. Διπλός Mark Ruffalo, λοιπόν, και μια ιστορία κάπως heartbreaking.

Featured Image: bustle.com