Όχι ότι η φετινή χρονιά δεν ήταν αρκετά τρομακτική. To IT επέστρεψε με sequel, το Midsommar το συζητάμε μέχρι και σήμερα και ταινίες όπως το Ready or Not ή το Us, μας έκαναν να χάσουμε τον ύπνο μας. Ε, τώρα ήρθε το κερασάκι στην τούρτα. Η γαλλική σειρά Marianne είναι το επιστέγασμα του 2019 για όλους τους fans του τρόμου.

Η πρωταγωνίστρια της σειράς όμως δεν είναι η Marianne, αλλά η Emma. Ή τουλάχιστον αυτό ισχύει μέχρι η Marianne να κλέψει την παράσταση. H Emma είναι μια πολύ πετυχημένη συγγραφέας μυθιστορημάτων τρόμου. Ωστόσο, η ίδια αποφασίζει να σταματήσει να ασχολείται με τα βιβλία που την έδωσαν την αναγνωρισιμότητα της. Εκεί είναι που τα βιβλία της “επαναστατούν”. Όσοι χαρακτήρες δημιουργήθηκαν από εκείνη στο πέρασμα του χρόνου, τώρα βρίσκονται μπροστά της. Κι εκείνη πρέπει να τους αντιμετωπίσει. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η Marianne. Είναι και ο βασικός λόγος που η Emma αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό το είδος βιβλίων. Η Marianne είναι μια δαιμονική μάγισσα η οποία καταλαμβάνει ψυχές. Λογικό το τέλος δεν είναι και τόσο καλό, απ’ό,τι φαίνεται.

Η νέα γαλλική σειρά που κυκλοφόρησε αυτό το μήνα στην πλατφόρμα του Netflix, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εν μέρει γιατί οι γαλλικές παραγωγές δεν μας έχουν συνηθίσει σε τόσο τρόμο. Συνήθως έχουμε να κάνουμε με κομψές Γαλλίδες στη ριβιέρα. Εδώ όμως τα πράγματα άλλαξαν, και η Γαλλία έχει να δείξει σπουδαίο έργο και στις παραγωγές θρίλερ. Η πρωταγωνίστρια είναι η Victoire du Bois που μπορεί να θυμάσαι ως Chiara του Call Me By Your Name. Ποιος να της έλεγε ότι μετά την πανέμορφη Crema, η δουλειά της θα την οδηγούσε σε κάτι τέτοιο.

https://www.instagram.com/p/B2WVmNWoUZg/

Ο Stephen King

Ευτυχώς ο Stephen King δεν είναι από τους τύπους που ασχολείται μόνο με τα δικά του βιβλία και θεωρεί ότι μόνο εκείνα είναι καλά. Το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι επαινούσε το Bird Box και το Haunting of Hill House. Ξέρουμε τουλάχιστον ότι περνάει πολύ χρόνο παρέα με το Netflix. Έτσι και αυτή τη φορά, ήταν από τους πρώτους που παρακολούθησαν τη σειρά Marianne. Δεν δίστασε μάλιστα να την συγκρίνει με το Stranger Things αλλά και με το δικό του προσωπικό ύφος γραφής.

Οι θεατές το αγάπησαν, έχασαν τον ύπνο τους και το Rotten Tomatoes του προσέφεραν ένα υπέρλαμπρο 100% χωρίς πολλή σκέψη. Η σειρά αποτελείται από 8 επεισόδια συνολικά τα οποία είναι υπεραρκετά. Θα σου συνιστούσαμε να τα δεις με παρέα, γιατί πάνω από όλα σκεφτόμαστε τον ύπνο και την γαλήνη σου. Και δεδομένου ότι η σειρά μας αφήνει πολλά ερωτήματα, είναι φυσικό κι επόμενο να περιμένουμε και 2η σεζόν. Το Netflix δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα, αλλά εμείς εδώ είμαστε και περιμένουμε.

Featured Image: unilad.co.uk