Στην ερώτηση ”Ποια είσαι;” η σχεδιάστρια ρούχων Μαρία Τάγκαλου απαντάει ”Αυτή είναι μια ερώτηση η οποία με δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλη ερώτηση όπου έχω απαντήσει μέχρι τώρα σε συνεντεύξεις. Δεν ξέρω να σας απαντήσω διότι πιστεύω-αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε περίοδο ‘’διαμόρφωσης’’ και ως άνθρωπος και ως δημιουργός. Αυτή την περίοδο αισθάνομαι ένα παιδί εγκλωβισμένο σε σώμα γυναίκας κι άλλοτε μια ώριμη γυναίκα σε μια νεανική ηλικιακά παρουσία. Τι να σας πώ. Δεν ξέρω. Είμαι αρκετά κυκλοθυμική για να δώσω σαφή απάντηση, αύριο θα είμαι κάτι άλλο(!)”

Maria-Tagalou-bio-pic-480x640

Γιατί έγινες σχεδιάστρια; Δεν έχει γίνει ακόμα κτήμα μου αυτός ο τίτλος μιας και ακόμα έχω να δώσω πάρα πολλά στον χώρο της μόδας και κυρίως της υψηλής ραπτικής, ανεξαρτήτως απ’ το αν οι συνθήκες της χώρας μας με αναγκάζουν να πραγματοποιώ πλαγίως τους στόχους μου κάνοντας παράλληλα πολλά διαφορετικά δημιουργικά πράγματα κοντά στο αντικείμενο μου. Ωστόσο είχα μια έμφυτη φύση προς τον σχεδιασμό του ρούχου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι δουλειάς; Πλέον μ’ αρέσουν τα πάντα στην δουλειά μου! Απ’ την στιγμή που θα κοκκινήσουν τα δάχτυλά μου απ’το ράψιμο και θα μονολογώ μόνη μου ‘’την ώρα και την στιγμή που αποφάσισα να διαλέξω αυτό το επάγγελμα’’ μέχρι την στιγμή που θα δώ την πελάτισσα μου χαμογελαστή μπροστά στον καθρέφτη του ατελιέ να θαυμάζει το φόρεμα που της έφτιαξα!

Τι κάνεις όταν δεν είσαι δημιουργική; Όταν δεν είμαι δημιουργική, δημιουργώ! Δημιουργώ καταστάσεις και συναισθήματα σε όλους τους τομείς της ζωής μου ώστε να δημιουργηθεί έμπνευση. Είμαι αρκετά ευαίσθητη έως εύθραυστη, το συναίσθημα είναι πηγή έμπνευσης για μένα οπότε δημιουργώ καταστάσεις όπου θα αντλήσω από αυτές συναισθήματα έκφρασης.

0_

Έχεις κάποιους αγαπημένους σχεδιαστές που είχαν επίδραση στα δικά σου σχέδια; Έχω κάποιους αγαπημένους ζωγράφους όπου έχουν επίδραση στα δικά μου σχέδια ο πρώτος που θα μπορούσα να αναφέρω είναι ο Klimt. Το ύφος του Klimt συνδυάζει στοιχεία της Αρ νουβό με μια ερωτική διάθεση όπως κάνω και εγώ τον τελευταίο χρόνο με τα χειροποίητα κορσάζ μου. Ακολουθούν o Κandinsky, Mondrian, Klee, Sciele. Αποφεύγω πλέων να κοιτάζω σχεδιαστές μόδας παρόλο που πολλοί είναι αξιοθαύμαστοι γιατί υποσυνείδητα τους αντιγράφω!

15_

14_

Υπάρχει κάποιο ρούχο το οποίο θα ήθελες να είχες σχεδιάσει; Το black φόρεμα της Coco Chanel δεν θα μπορούσα ποτέ να πιάσω αυτή την σύλληψη μιας και η διάθεση μου προς το ένδυμα είναι αρκετά πολύπλοκη και σχεδιαστικά και δημιουργικά.

10_

Τι είναι αυτό που μαθαίνει κανείς από εσένα και εντυπωσιάζεται; Την ηλικία μου! Έχω ακούσει άπειρες φορές την φράση ‘’πότε πρόλαβες και ασχολήθηκες με τόσα πράγματα τόσο μικρή’’. Σχεδιαστής γεννιέσαι δεν γίνεσαι. Μπορείς να το καλλιεργήσεις μέχρι ένα βαθμό από εκεί και πέρα αν το έργο σου γίνει αποδεκτό και αναγνωρίσιμο από το κοινό κατακτάς και τον τίτλο του σχεδιαστή μόδας.

Τι ετοιμάζεις αυτή την περίοδο; Αυτή την περίοδο έχω αναλάβει το συγκρότημα ‘’Otherview’’ στιλιστικά κάποιες φορές και σχεδιαστικά όπως στο τελευταίο video clip τους που θα φτιάξω το ρούχο της Έλενας . Παράλληλα ετοιμάζω την συλλογή μου για το καλοκαίρι του 2015 καθώς έχω ξεκινήσει και την νέα μου συλλογή αξεσουάρ κοσμημάτων.

10176265_691006430996316_4628062263189484961_n

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου; Κάποια στιγμή τέλη του 2015 σκέφτομαι να ξεκινήσω κάποια ξένη γλώσσα ώστε να μπορέσω να επεκταθώ επαγγελματικά και εκτός Ελλάδας προς το παρόν ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος. Σίγουρα άμεσα στα επόμενα σχέδια μου είναι να προωθήσω την συλλογή κοσμημάτων μου σε καταστήματα όλης της Ελλάδας και να παρουσιάσω έναν πιο εναλλακτικό τρόπο ντυσίματος στην μέση Ελληνίδα γυναίκα.

Μπορείτε να βρείτε την Μαρία στο www.mariatagalou.com επίσης στο facebook instagram καθώς και στο @mariatagaloupapakigmail.com

Πάρε μέρος στην κλήρωση για το παρακάτω φόρεμα από την συλλογή της Μαρίας. Κάνε like εδώ και εδώ και άφησε τα στοιχεία σου στην φόρμα συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 στις 12 το μεσημέρι.

mt

Νικήτρια: Μαρίνα Ηλιάδου