margarita panousopoulou-savoir ville (1)

Η Μαργαρίτα Πανουσοπούλου συμμετέχει στην κωμωδία Romantic Fools που παρουσιάζεται στον χώρο Underground σε σκηνοθεσία Νίκου Ορφανού. Μεταμορφώνεται, αλλάζει ρόλους και μιλάει για ζητήματα και καταστάσεις που μας έχουν απασχολήσει όλους, με μια κωμική -αλλά συγχρόνως και ρομαντική- ματιά στα θέματα των σχέσεων των δύο φύλλων!

Romantic Fools: Πως δουλέψατε για ένα έργο με τόσες εναλλαγές ρόλων; Πως ήταν η διαδικασία; Οι χαρακτήρες είναι βασισμένοι πάνω στους ηθοποιούς, οι εναλλαγές κυρίως αφορούν σε καταστάσεις και συνθήκες και πολλές φορές αλλάζουν ακόμα και μέσα στο ίδιο το σκετς. Με την καθοδήγηση του Νίκου δουλέψαμε πάνω στο μοντέλο της κωμωδίας σε σχέση με την παράδοση του λόγου και του συναισθήματος. Υπάρχουν γενικές αλήθειες για τα δύο φύλα ή κάθε περίπτωση ανθρώπου είναι διαφορετική; Υπάρχουν γενικές αλήθειες. Ο τρόπος έκφρασης και αντίληψης του καθενός αλλάζει! Στο κάτω κάτω της γραφής όλοι ψάχνουμε την αγάπη αλλά με διαφορετικό τρόπο και με διαφορετική ματιά στο πώς εκφράζεται αυτή.

Στην εποχή μας έχει αλλάξει ο τρόπος που ερωτευόμαστε ή που εκφράζουμε τον έρωτά μας; Ο έρωτας σε ελέγχει αναγκαστικά. Η συμπεριφορά σου εξαρτάται από αυτόν και μόνο! Γινόμαστε τρελοί, γινόμαστε παιδιά. Πάντα την ίδια επίδραση θα έχει πάνω στους ανθρώπους! Τι αστείο !

margarita panousopoulou-savoir ville (3) Πότε δύο άνθρωποι έχουν μία επιτυχημένη σχέση; Όταν έχουν μια ευτυχισμένη καθημερινότητα. Οτιδήποτε λιγότερο είναι αποτυχία δυστυχώς. Πως λειτουργεί το γέλιο με θέματα που μας απασχολούν τόσο στην καθημερινότητά μας; Καθαρτικά. Οι θεατές ταυτίζονται με τους ήρωες, που μπορεί να είναι σαν τον καθένα μας, σε αυτό το κοινό ταξίδι και γελούν με τα παθήματα τους, το οποία είναι και δικά τους! Αυτό είναι και στοιχείο της κωμωδίας, δύσκολα γελάμε με τον εαυτό μας, όμως όταν ταυτιστούμε μέσω κάποιου θεατρικού χαρακτήρα, θα απελευθερωθούμε και θα ευχαριστηθούμε. Πως αντιδρούν οι θεατές στην παράστασή σας; Φεύγουν χαμογελαστοί και χαρούμενοι. Αυτό είναι το πιο μεγάλο δώρο για μας! Τα καλά τους λόγια μας γεμίζουν δύναμη και αυτοπεποίθηση. Ποιο ήταν το προσωπικό σας κέρδος από την παράσταση; Απαντήσατε κάποιο από τα ερωτήματα που πραγματεύεται και μας απασχολούν όλους; Είχα κέρδος τις εξαιρετικές συνεργασίες και τους εξαιρετικούς ανθρώπους. Είναι πάντα χαρά να δουλεύεις με τέτοιες συνθήκες! Τώρα όσο για τις απαντήσεις σε τέτοιου είδους ερωτήσεις καλό θα είναι να μένουν άφαντες για να τις ψάχνουμε.. Ωραία διαδικασία, απολαυστική!

margarita panousopoulou-savoir ville (2) Ποια ατάκα του έργου είναι η πιο αστεία; Γιαν!!!!

Η ενασχόλησή σας με τον χορό τι προσφέρει στην καθημερινότητά σας; Απελευθέρωση. Ένα «μέρος» μόνο για μένα που να μπορώ να είμαι όπως γουστάρω.. Ε και μην ξεχνάμε και τη σωματική άσκηση που είναι απαραίτητη. Και εγώ σιχαίνομαι τα γυμναστήρια. Τι άλλο σας βοηθάει να χαλαρώνετε; Τι σας αρέσει να κάνετε στην πόλη; Μου αρέσουν οι βόλτες ! Παντού! Και μου αρέσει πολύ να πηγαίνω για φαγητό σε διάφορα στέκια! Είμαι μερακλής στο φαγητό και ανακαλύπτω πάντα τα καλύτερα μέρη με το καλύτερο σέρβις!

margarita panousopoulou-savoir ville (4)

Romantic Fools Συγγραφέας: Rich Orloff Σκηνοθεσία, μετάφραση, μουσική επιμέλεια: Νίκος Ορφανός Σκηνικά – κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη Ηθοποιοί: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Αλέξανδρος Ζουριδάκης Μέχρι 24 Απριλίου στον χώρο Underground (Πλατεία Κοραή 4, Υπόγεια Στοά, είσοδος από ΑΣΤΥ, Κέντρο)