Κομμάτια νησιωτικής ανεμελιάς δεμένα στο ασήμι ενός κοσμήματος. Το τραγούδι ενός κοχυλιού στο δαχτυλίδι που ετοιμάζεται για να φτάσει στο κορίτσι που ανυπομονεί να το φορέσει. H Μανώλια Γούργουρα συνδυάζει ημιπολύτιμους λίθους και μέταλλα και δημιουργεί μοναδικά, ταξιδιάρικα κοσμήματα που κρύβουν μέσα τους κάτι από την αγάπη της για την Ελλάδα και τη θάλασσά της.

9607374c44567706be6261554aeb35f69877f6f93574270129395d6385326f16

  • Είμαι ένα παιδί της πόλης, με ρίζες από το όμορφο νησί του Ιονίου, τη Ζάκυνθο. Έχω από μικρή αναμνήσεις με ατελείωτες βουτιές στα καθαρά νερά της θάλασσας μαζεύοντας κοχύλια. Μου έρχονται μνήμες με κλωστές και πετραδάκια να μπερδεύονται στα δάχτυλά μου προσπαθώντας να φτιάξω κορδενέτα. Έτσι σιγά σιγά, ξεκινήσαν οι καλλιτεχνικές μου ανησυχίες να ξεδιπλώνονται. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, ενώ παράλληλα παρακολούθησα πολλά σεμινάρια πάνω στο κόσμημα με σκοπό την εξέλιξη της τεχνικής μου. Ένα νέο κεφάλαιο αρχίζει με την εγγραφή μου σε ΙΕΚ Αργυροχρυσοχοΐας για περαιτέρω ειδίκευση.
  • Στο e-shop μου μπορείτε να δείτε κοσμήματα διακριτικά που μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες, και ορισμένα μοναδικά σε μικρή διαθεσιμότητα. Έμπνευση για μένα αποτελεί η λάμψη των ημιπολύτιμων λίθων, γιατί αφήνουν ελεύθερο το ένστικτό μου να δημιουργήσω και να καλλιεργήσω τον καθρέφτη της ψυχής μου.
  • Η δημιουργία του κοσμήματος είναι εξολοκλήρου υπέροχη. Από την ιδέα, τον λίθο, την κατασκευή, μέχρι και την υλοποίησή του. Όταν το κόσμημα παίρνει την τελική του μορφή, νιώθω ευτυχία. Όμως αυτό που αγαπώ περισσότερο, είναι όταν δίνω στην πελάτισσα τη δημιουργία μου και βλέπω την ικανοποίηση στο πρόσωπό της.
  • Τα υλικά που έχω διαλέξει να χρησιμοποιώ για την ανάδειξη της φαντασίας μου είναι οι ημιπολύτιμοι λίθοι και κρύσταλλα που διοχετεύουν ενέργεια και μας προστατεύουν. Όλα αυτά τα συνδέω με μέταλλο, κυρίως ασήμι 925, γιατί θεωρώ οτι κάνουν μια όμορφη αντανάκλαση της Γης. Προτιμώ το ασήμι διότι είναι αναλλοίωτο στον χρόνο υλικό, με προσιτή τιμή.
  • Η ομορφιά της γυναίκας είναι υπέροχη και αναδεικνύεται όταν φορά κοσμήματα. Για μένα σκοπός είναι να μυήσω τις γυναίκες σε αυτό, και μέσα από τις ιδιαιτερότητές τους, να τονώσω την αυτοπεποίθησή τους. Όσο λοιπόν αγαπώ αυτό που κάνω, τόσο θα εξελίσσομαι και θα φτιάχνω κοσμήματα με σκοπό να τα φορούν γυναίκες για να αναδεικνύουν την προσωπικότητά τους.
  • Τα χειροποίητα κοσμήματα Manolia’s Art είναι βγαλμένα από τον δικό μου ρομαντικό κόσμο φαντασίας. Μπορείτε να ταξιδέψετε σε αυτόν στο facebook, πληκτρολογώντας “Manolia’s Art”.
  • Τα πιο λαχταριστά θα τα βρείτε επίσης στο e-shop μου: jamjar.gr/store/manolia