Αν υπάρχει μια συμβουλή που ακούμε εξαιρετικά συχνά, είναι το “άκουσε το σώμα σου”. Πιο συχνά λογικά μας τη δίνει ο/η ψυχολόγος μας, ωστόσο, υπάρχει άλλο ένα άτομο που μας το υπενθύμισε πρόσφατα. Ναι, είναι celebrity και ονομάζεται Mandy Moore.

Με αφορμή τη συνεργασία της με το brand συμπληρωμάτων διατροφής, Nature’s Way, η πρωταγωνίστρια της σειράς This Is Us, δήλωσε σε συντάκτρια του Allure πως το βασικό επίπεδο του self-care είναι το να ακούς. “Το να είσαι συντονισμένη με το σώμα σου, σου δίνει κουράγιο”.

Τι σημαίνει “άκου το σώμα σου”

Αυτή η παρακίνηση μεταφράζεται ως εξής: πρόσεξε όσα έχει να σου πει το σώμα σου. Η ανατριχίλα στα χέρια σου μπορεί να σημαίνει φόβο. Το άγχος μπορεί να χτυπάει σε μορφή σφιξίματος στο στήθος, ενώ η κούραση σαν μια αίσθηση βάρους στους ώμους.

“Οδηγώ, και προσέχω πως οι ώμοι μου έχουν σηκωθεί μέχρι κάτω από τα αυτιά μου. Τότε ξέρω πως θα πρέπει να πάρω δέκα λεπτά για να διαλογιστώ”, δήλωσε η Moore.

Ανακάλυψε τον διαλογισμό περίπου έναν χρόνο πριν, όταν αλλεργίες και πεπτικά προβλήματα την έστειλαν σε έναν γιατρό. Μαζί με τις ιατρικές οδηγίες, ο γιατρός της πρότεινε να διαλογίζεται για 15 λεπτά καθημερινά. Η Moore παρατήρησε πως αυτό ήταν game-changer. Την ξεκούραζε και σωματικά και ψυχικά. Αν αναρωτιέσαι πώς τα καταφέρνει, μετά από διάφορες δοκιμές σε apps, κατέληξε πως ο καθοδηγούμενος διαλογισμός λειτουργεί καλύτερα για εκείνη, μιας και χρειάζεται κάποιον να της υπενθυμίζει να επικεντρώνεται στην αναπνοή της.

Πώς ορίζει το “wellness” η Mandy Moore;

Για την ηθοποιό και τραγουδίστρια, ο διαλογισμός είναι το κλειδί. Δεν πιστεύει πως το θέμα είναι απλά τι βάζει κανείς στο πιάτο του. Έχει να κάνει με τον ύπνο, με το χρόνο που περνάει με τους φίλους της και την οικογένειά της και με την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική της ζωή και τη δουλειά. Επιπλέον, απολαμβάνει να κάνει γυμναστική και να βγάζει βόλτες τον σκύλο της, ενώ πιστεύει πολύ στην ψυχοθεραπεία.

Wellness σημαίνει και το να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες από τον εαυτό σου

Η Μandy Moore δεν είναι από τους ανθρώπους που στον βωμό της επιτυχίας, ξυπνούν από τις τέσσερις τα ξημερώματα. Προτιμά να ξυπνάει μια φυσιολογική ώρα και να πίνει νερό και καφέ. Και απλά να προετοιμάζεται για την υπόλοιπη μέρα. “Δεν είμαι από εκείνους που πετάγονται από το κρεβάτι όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι. Όταν πρέπει να σηκωθώ, τρέχω να φτιάξω καφέ, αφού πρώτα πιω ένα μεγάλο ποτήρι νερό.”

Η Mandy Moore είναι στη show biz εδώ και 20 χρόνια. Πολύ πριν γίνει τάση το wellness και γεμίσει το κινητό μας με apps διαλογισμού. Στην ερώτηση της δημοσιογράφου του Allure “ποια είναι η wellness συμβουλή που θα έδινε στον νεότερο εαυτό της” απάντησε: Άκου το σώμα σου. Δες τι χρειάζεσαι και πρόσφερέ το στον εαυτό σου.

Πηγή: allure.com

Featured image: Variety