Η απάντηση είναι μία: Φυσικά και τα μαλλιά χρειάζονται βούρτσισμα!

Όποια προϊόντα κι αν χρησιμοποιείς, τα πιο ακριβά και επαγγελματικά, αν δεν βουρτσίζεις τα μαλλιά σου με σωστό τρόπο και σωστή βούρτσα, σε καθημερινή βάση τότε η τρίχα σου θα υποστεί κάποιου είδους ταλαιπωρία για διάφορους λόγους που θα σου εξηγήσω παρακάτω.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να προμηθευτείς μια σωστή βούρτσα αν έχει ίσια ως ελαφρώς σπαστά μαλλιά ή χτένα με πολύ φαρδιά δόντια αν έχεις σγουρά τα οποία και χτενίζουμε πάντα βρεγμένα για να αποφύγεις το φριζάρισμα.

Οι τρίχες μας έχουν διάρκεια ζωής περίπου επτά χρόνια και καθημερινά χάνουμε περίπου 120 από αυτές. Οπότε όταν τα βουρτσίζουμε σε καθημερινή βάση τους δίνουμε τον χώρο να φύγουν αυτά που είναι να πέσουν και να δημιουργηθεί η δίοδος για τη δημιουργία νέων.

Τι να προσέξεις:

Να χτενίζεσαι πάντα με απαλές και ήρεμες κινήσεις, ξεκινώντας από τις άκρες και ανεβαίνοντας προς τα πάνω.

Επίλεξε καλύτερα βούρτσες με φυσική τρίχα και όχι συνθετική ή εκείνες που είναι ειδικές κατά του στατικού ηλεκτρισμού και αποτρέπουν το σπάσιμο.

Χρησιμοποίησε κάποιο σπρέι ξεμπερδέματος ή λίγες σταγόνες από κάποιο έλαιο πριν το βούρτσισμα.

Οι σωστές βούρτσες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και μασάζ στο δέρμα του κεφαλιού την ώρα του ξεμπερδέματος οπότε δημιουργείται υπεραιμία κάτι που βοηθάει τις ρίζες να αναπνέουν και τα μαλλιά να μακραίνουν πιο γρήγορα.

Επίσης βουρτσίζοντας καθημερινά τα μαλλιά σου τα κάνεις να φαίνονται και να είναι λεία, δεν κάνουν κόμπους άρα δε σπάνε και δεν φαίνονται άγρια.

Είναι μύθος ότι το συνεχές βούρτσισμα επιταχύνει τη λιπαρότητα. Ίσα ίσα όταν έχουμε λεπτά και λιπαρά μαλλιά έχουμε ένα λόγο παραπάνω να τα ξεμπερδεύουμε καθημερινά ίσως και δύο φορές τη μέρα γιατί είναι εύθραυστα και σπάνε πιο εύκολα όταν κάνουν κόμπους. Απλά δε πιέζουμε έντονα με τη βούρτσα τις ρίζες και κατεβαίνουμε προς τα κάτω απαλά.

Βάλε το βούρτσισμα στη καθημερινή σου ρουτίνα χρησιμοποιώντας σωστά προϊόντα, σωστά εργαλεία και τα μαλλιά σου θα σε ανταμείψουν.