Η Linda, η Cindy, η Christy, η Naomi και η Kate μπορεί να κυριάρχησαν στα 90s ανεπιτήδευτο glamour τους. Και τα male models όμως, έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στη fashion σκηνή της εποχής. Πρόσωπα όπως οι Schenkenberg, Jason Lewis, Mark Vanderloo, Tyson Beckford, Scott Barnhill, και Alex Lundqvist. Αν και λίγοι από αυτούς άνθισαν αρκετά ώστε να συνυφανθεί το όνομά τους με την εποχή, η επιρροή τους ήταν μεγάλη.

Διάβασε τους λόγους που ακόμα και σήμερα, τα male models των 90s μας προκαλούν λιποθυμία.

Τα σώματά τους – Σοβαρά τώρα

Σε αντίθεση με τη σημερινή rock n’ roll διάθεση των male models, τα αγόρια των 90s είχαν έντονους μύες και πολύ γυμνασμένα σώματα. Κοιλιακοί και γραμμωμένα χέρια κυριαρχούσαν στις φωτογραφίσεις μόδας και Joel West και Tyson Beckford είναι μόλις δύο παραδείγματα. Αν οι γυναίκες μοντέλα έφεραν την glam αισθητική στο προσκήνιο του τι είναι cool για μια γυναίκα, τότε οι άντρες έκαναν το σιξ πακ απαραίτητο αντρικό στοιχείο. Για sex symbol εμφάνιση τουλάχιστον.

Ο ιπποτισμός δεν πέθανε, απλά δε βλέπεις το πρόσωπό του στη φωτογραφία

Στο modeling, όπως και στην υποκριτική, δεν υπάρχουν μικροί ρόλοι: Παρόλο που τα μοντέλα των 90s πρωταγωνίστησαν σε αναρίθμητες καμπάνιες, πολλές φορές απλά συνόδευαν τις γυναίκες συναδέλφους τους. Αναλάμβαναν υποστηρικτικούς ρόλους σε φωτογραφίες που λίγα χρόνια αργότερα θεωρήθηκαν εικονικές. Ποιος δε θυμάται τη φωτογράφιση των Marcus Schenkenberg και Stephanie Seymour για την καμπάνια του Gianni Versace;

Τους εγκρίνει και η Madonna

Πολύ πριν την Taylor Swift, τα στάνταρ τα καθόριζε η Μadonna. Ναι, είναι από τις πρώτες modelizers στην ιστορία, αφού πάντα εκτιμούσε την ομορφιά τους και στην επαγγελματική, αλλά και στην προσωπική της ζωή. Κατά τη διάρκεια των 90s, η superstar συμπρωταγωνιστούσε με πολλά μοντέλα στα βίντεο κλιπ της, τα οποία μάλιστα επέλεγε η ίδια. Σε βίντεο της μπορείς να δεις πολλά fashion It-boys της εποχής, όπως το πρόσωπο του Gucci, Richard Elms και τον Tony Ward.

Το Hollywood τους αγαπάει επίσης

Αν θες να πάρεις μια ιδέα για τα μοντέλα των 90s μπορείς απλά να δεις καμία σειρά. Πολλά από αυτά μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση. Jason Lewis, Ian Somerhalder, Tyson Beckford, Antonio Sabàto Jr., Djimon Hounsou, Colin Egglesfield, και Ashton Kutcher: Από επιτυχημένα μοντέλα, έγιναν αγαπημένοι ηθοποιοί.

Και ακόμα λατρεύουν τα runways

Η Donatella Versace επέλεξε να ανοίξει τη Spring 2016 menswear collection της με τους Scott Barnhill και Iván de Pineda. Στην πραγματικότητα ήθελε να τιμήσει την 90s κληρονομιά του brand της. Από το 1998 και μετά ο Barnhill είχε τακτική παρουσία στις διαφημίσεις και τα runways του οίκου Versace.

featured image: vogue.com