Ας είμαστε ρεαλιστές: οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας είναι καταιγιστικοί. Ειδικά το πρωί, με τις υποχρεώσεις να τρέχουν, το παραμικρό δευτερόλεπτο μετρά. Μετά από μερικές ώρες που έχεις ξεκινήσει τη μέρα σου παρατηρείς το μακιγιάζ να έχει αρχίσει να “τρέχει” στο πρόσωπό σου. Ειδικά το concealer έχει εξαφανιστεί. Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να φταίει η βιασύνη σου να βαφτείς το πρωί; Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να εφαρμόσουμε το μακιγιάζ μας μετά το skincare;

Νομίζω πως η εικόνα είναι λίγο-πολύ γνωστή

Σηκώνεσαι το πρωί και μέχρι να γίνει ο καφές πλένεις το πρόσωπό σου. Στη συνέχεια, πίνοντας τον καφέ σου εφαρμόζεις τα προϊόντα περιποίησης και κατευθείαν ξεκινάς να βάφεσαι. Σωστά;

Λάθος! Όταν εφαρμόζεις το μακιγιάζ σου αμέσως μετά τις κρέμες σου, δεν αφήνεις το χρόνο στο δέρμα σου να τις απορροφήσει. Έτσι λοιπόν τα προϊόντα skincare κάθονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας και δεν μπορούν να δράσουν. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε δυο παραμέτρους: από τη μια δεν επιτρέπουμε στο skincare μας να δράσει αποτελεσματικά. Από την άλλη, όλα τα προϊόντα μακιγιάζ που θα τοποθετήσουμε από πάνω δεν μπορούν να γίνουν ένα με την επιδερμίδα μας.

Αποτέλεσμα; Ακόμα και αν τα σετάρουμε πολύ καλά με κάποια πούδρα, αυτά μετακινούνται συνεχώς μέσα στη μέρα. Το πρόβλημα αυτό είναι ακόμα πιο έντονο για προϊόντα όπως είναι το concealer για έναν πολύ απλό λόγο. Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι από τις πιο εκφραστικές του προσώπου μας. Οι συνεχείς συσπάσεις των μυών γύρω από τα μάτια μας δεν αφήνουν καμία πιθανότητα στο μακιγιάζ μας να μείνει στη θέση του. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το τέλος της μέρας -ή και λίγες ώρες αργότερα- τα πάντα έχουν μεταφερθεί σε όλο το πρόσωπο.

Η μόνη λύση σε όλο αυτό είναι να περιμένουμε λίγη ώρα ανάμεσα στο skincare μας και την εφαρμογή του μακιγιάζ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι απόλυτα χρήσιμο αφού εφαρμόσουμε τα προϊόντα περιποίησής μας, να περιμένουμε για περίπου 10’ πριν προχωρήσουμε στο μακιγιάζ μας. Δεδομένης της πίεσης χρόνου βέβαια κάτι τέτοιο φαντάζει άθλος. Και όμως. Αν ξεκινήσουμε το μακιγιάζ μας φτιάχνοντας τα φρύδια και βάφοντας τα μάτια μας θα δούμε ότι ο χρόνος αυτός εύκολα περνά.


Images: unsplash