Συνήθως ένα κραγιόν ‘τρέχει’ γιατί επηρεάζεται από την πολύ ζεστή θερμοκρασία. Πράγμα που σημαίνει ότι τώρα το καλοκαίρι, είναι πολύ πιο πιθανό να συμβεί.

Για να αποφύγεις αυτά τα μικρά ατυχήματα, μπορείς να ακολουθήσεις τα εύκολα hacks που θα βρεις στη συνέχεια του κειμένου και δε θα αγχωθείς ποτέ ξανά για μικρές μουτζούρες που μπορεί να χαλάσουν το makeup look σου.

#1

Πούδρα σε ελεύθερη μορφή

Χρησιμοποίησε αυτή την απλή στρώση για να κάνεις το κραγιόν σου να διαρκεί όλη την ημέρα. Άπλωσε το κραγιόν σου, πέρνα με ένα χαρτομάντιλο με ταμποναριστές κινήσεις λίγη ημιδιαφανή πούδρα στην κορυφή και μετά εφάρμοσε ξανά το κραγιόν. Αυτή η τελική στρώση θα σφραγίσει το κραγιόν σου και θα το αποτρέψει από μουτζούρες και σχετικά ατυχήματα.

#2

Χρησιμοποίησε ένα clear lip liner

Το clear lip liner, γνωστό και ως reverse lip liner ή invisible lip liner, εφαρμόζεται περιμετρικά των χειλιών. Όπως και το κανονικό lip liner, ένα clear σχηματίζει ένα φράγμα γύρω από τα χείλη σου και σταματά το κραγιόν σου από το να ‘τρέξει’. Επίσης πρακτικά δε μπορείς να κάνεις λάθος στην εφαρμογή του, καθώς δεν χρειάζεται να ακολουθείς πιστά τις γραμμές των χειλιών σου.

#3

Το trick με το concealer

Λίγο concealer γύρω από τα χείλη σου όχι μόνο τα κάνει να φαίνονται άψογα, καθώς τα καθαρίζει, αλλά επίσης σταματά το προϊόν των χειλιών από το να ‘τρέξει’. Τι πρέπει να κάνεις; Μόλις βάλεις το κραγιόν, με ένα λεπτό πινέλο πέρασε λίγο concealer γύρω από το περίγραμμα. Έτσι και θα «κλειδώσεις» το αποτέλεσμα και θα διορθώσεις μικρό ατέλειες.

#4

Πέρασε ένα καθαρό balm ή gloss σαν top

Αν χρησιμοποιείς lip stains, ξέρεις ότι είναι αρκετά σταθερά. Ωστόσο τις πιο ζεστές μέρες μπορεί και αυτό να λιώσει και να ‘τρέξει’. Γι’ αυτό λοιπόν, μόλις απλώσεις το χρώμα, άφησε το να στεγνώσει και βάλε ως top ένα καθαρό balm ή gloss. Θα ενυδατώσει τα χείλη σου και θα κρατήσει το χρώμα σταθερό.

#5

Χρησιμοποίησε τα μαντηλάκια για τη λιπαρότητα

Ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείπεις σε ό,τι άφορα το κραγιόν σου, είναι να το ταμπονάρεις με ένα χαρτομάντιλο. Αν όμως παρατηρείς ότι συνεχίζει να ‘τρέχει’, αντικατάστησε το με ένα ειδικό μαντηλάκι για τη λιπαρότητα. Extra bonus: μπορεί να απορροφήσει οποιαδήποτε περίσσεια ποσότητα κραγιόν.

featured image: Byrdie