Υπάρχουν 3 εύκολοι τρόποι για να ανανεώσεις την makeup ρουτίνα σου

Υπάρχουν 3 εύκολοι τρόποι για να ανανεώσεις την make-up ρουτίνα σου

Όπως και στη ζωή έτσι και στο make-up αξίζει να βγαίνουμε από το comfort zone και να ανακαλύπτουμε νέα πράγματα.

Μία μέρα φτάνεις σε εκείνο το σημείο που έχεις κατακτήσει τις τεχνικές που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά σου και τις αποχρώσεις που σου ταιριάζουν στο make-up. Μέρα με τη μέρα η ρουτίνα του make up αρχίζει να φαίνεται βαρετή. Δεν έχεις ενθουσιασμό, μοιάζει σαν να τα έχεις δοκιμάσει όλα. Η ανανέωση του καθημερινού make-up που σου προτείνω παρακάτω δεν έχει να κάνει με τις αγορές νέων προϊόντων. Είναι απλά μερικές διαφοροποιήσεις που θα δοκιμάσεις και ίσως κάνουν μεγάλη διαφορά.

Άλλαξε την παλέτα με τις σκιές

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε παραπάνω από μία παλέτα με σκιές. Συνήθως για μήνες κολλάμε με αυτή τη μία που συνηθίσαμε τις υφές της και τις αποχρώσεις της. Δοκίμασε να αλλάξεις παλέτα. Να ανοίξεις εκείνη την άλλη που έχεις να ασχοληθείς μαζί της καιρό. Να κάνεις πειραματισμούς και συνδυασμούς με άλλα χρώματα, πέρα από εκείνα που έχεις συνηθίσει.

Μία ιδέα που μπορείς να υιοθετήσεις είναι να αλλάζεις την παλέτα σου κάθε σεζόν από άνοιξη σε καλοκαίρι κι από καλοκαίρι σε χειμώνα. Να κρατάς τους nude και bronzed τόνους για το καλοκαίρι και τα πιο σκούρα χρώματα για τον χειμώνα.

Πρόσθεσε ή παράβλεψε ένα βήμα

Σταμάτα να κάνεις contouring ή να βάζεις eyeliner. Ξεκίνα να βάζεις σκιές ή να αγαπήσεις τις σκούρες αποχρώσεις σε κραγιόν. Η επιλογή είναι δική σου κι εξαρτάται από τις συνήθειες σου. Ο σκοπός είναι να της αλλάξεις προσθέτοντας ή αφαιρώντας κάτι. Θα εντυπωσιαστείς από τη διαφορά.

Όπως και στη ζωή έτσι και στο make-up αξίζει να βγαίνουμε από το comfort zone και να ανακαλύπτουμε νέα πράγματα.

Δοκίμασε μία άλλη τεχνική

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι να απλώσεις το foundation ή να βάλεις τις σκιές σου. Μην κολλάς στα ίδια εργαλεία και στις ίδιες τεχνικές για καιρό. Αρκεί να διαβάσεις μερικές συμβουλές στο Internet ή να δεις tutorials από beauty bloggers που εμπιστεύεσαι. Αν για παράδειγμα χρησιμοποιούσες πάντα τα δάχτυλα σου να απλώσεις το concealer (λάθος) άλλαξε το και άπλωσε το με ένα κατάλληλο σπόγγο ή με ένα πινέλο, για αλλαγή.

Επικεντρώσου σε μερικά άρθρα ή videos με τεχνικές make up και θα βρεις πολλές ιδέες για να αλλάξεις τη ρουτίνα σου μπροστά στον καθρέφτη, τον ενθουσιασμό σου κάθε φορά που ανοίγεις το νεσεσέρ σου και τελικά την εικόνα και τη διάθεσή σου!

featured photo: teetharejade ΥouTube Channel
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.