Ζεις στην εποχή της πολύωρης εργασίας, της εποχής που φεύγεις από το σπίτι στις 7 και γυρίζεις εξουθενωμένη σπίτι στις 9 το βράδυ. Θα χρειαστείς, λοιπόν, αυτό το πανεύκολο και φρέσκο make-up και θα λάμπεις όλη μέρα.

Βήμα 1ο: Το top μυστικό μίας καλής πρωινής ρουτίνας ομορφιάς είναι ο καθαρισμός. Τόσο συνηθισμένο και τόσο ξεχασιάρικο βήμα. Οι απόψεις διίστανται. Συνηθισμένο γιατί υπάρχουν σίγουρα κοπέλες εκεί έξω που με το που ξυπνούν καθαρίζουν το δέρμα τους με το κατάλληλο προϊόν και ξεχασιάρικο γιατί σίγουρα υπάρχουν κοπέλες εκεί έξω που ξεχνούν και βαριούνται να το καθαρίσουν. Επένδυσε σε ένα καλό καθαριστικό προσώπου (όποιας εταιρείας κι αν είναι) και απομάκρυνε όλους τους ρύπους από το πρόσωπό σου. Επίσης, 1-2 φορές την εβδομάδα μπορείς να κάνεις και μάσκα προσώπου για να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα και πόρους. Σε βάθος χρόνου θα συνειδητοποιήσεις πως το δέρμα σου θα επανακάμψει και πες αντίο σε σπυράκια, πόρους και μαύρα στίγματα. Όχι όμως και στην πρωινή σου ρουτίνα.

Βήμα 2ο: Αφού έχεις τελειώσει τα προκαταρκτικά, ήρθε η ώρα να περάσεις στο κυρίως βήμα της περιποίησής σου. Αυτή θα περιλαμβάνει ένα primer, ένα μακράς διαρκείας foundation και ένα setting spray. Αφού απλώσεις τα δύο πρώτα αν ο χρόνος σου στο επιτρέπει μπορείς να κάνεις bake στην περιοχή κάτω από τα μάτια, στη ζώνη Τ και στις ρυτίδες έκφρασης. Αφήνεις για 10-15 λεπτά περίπου και ολοκληρώνεις με μία πούδρα. Αφού ολοκληρώσεις και το υπόλοιπο μακιγιάζ, το οποίο κάπου εδώ πρέπει να σου πω πως δεν είναι ανάγκη να περιλαμβάνει πολλά προϊόντα –μία mascara, ρουζ και ένα lip balm με χρώμα αρκούν-, περνάς στο setting spray. Πλέον υπάρχουν τόσα πολλά setting sprays που δε χρειάζεται να κινήσεις γη και ουρανό για να τα βρεις. Το setting spray θα «κλειδώσει» το μακιγιάζ σου και δε θα πάει πουθενά! Σκέψου τι θα κάνει σε συνδυασμό με το primer και το baking.

Βήμα 3ο: Είναι δεδομένο ότι από μία καθημερινή πρωινή ρουτίνα ομορφιάς δε μπορεί να λείπει το dry shampoo. Με όλους αυτούς τους ρύπους και τα μικρόβια της πόλης που θα συναντήσεις στο διάβα σου, τα μαλλιά σου θα υποφέρουν. Φρόντισε να έχεις ένα dry shampoo στην τσάντα σου και όταν τα μαλλιά σου σημάνουν συναγερμό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

Βήμα 4ο: Στην τσάντα σου, επίσης, καλό είναι να μην ξεχάσεις την πούδρα σου σε περίπτωση που το δέρμα σου ή η μύτη σου χρειάζονται πουδράρισμα και ένα έντονο κραγιόν σε περίπτωση που μετά τη δουλειά ακολουθήσει έξοδος.