Όταν κυκλοφόρησε το 2013 την πρώτη της ταινία, ο κόσμος κατάλαβε αμέσως ότι η Gia Coppola είχε κάτι να πει. Είχε ένα ιδιαίτερο γούστο και αισθητική και μία όρεξη να εξερευνήσει -και να σχολιάσει- ανθρώπους και καταστάσεις. Αυτό το συναίσθημα φαίνεται να κράτησε μέχρι και τώρα που κυκλοφόρησε τη δεύτερη ταινία της με τίτλο Mainstream.

Το Mainstream είναι ένα “καρφί” στην εποχή του Instagram και του TikTok

Στην ταινία, η Frankie είναι μία νεαρή ηθοποιός που δουλεύει σε ένα μπαρ για να τα βγάλει πέρα. Μία μέρα γνωρίζει τον Link, έναν τύπο που μοιάζει να βγήκε από μία τελείως διαφορετική εποχή, μιας και δεν έχει καν κινητό. Η Frankie κάπως γοητεύεται από αυτόν τον τρόπο ζωής και μαζί με τον Jake καταφέρνουν να μετατρέψουν τον Link σε νο.1 ινφλουένσερ. Ωστόσο, η σχέση του Link με τα social media και τα παρελκόμενα της διασημότητας έχουν μία πολύ διαφορετική, “σκοτεινή” πλευρά.

Η Gia Coppola έφτιαξε μία ταινία για κάποια μέσα με τα οποία η ίδια δεν είχε ιδιαίτερη οικειότητα

Ο βασικός λόγος που αποφάσισε να πει μία τέτοια ιστορία είναι γιατί και η ίδια δεν καταλαβαίνει πώς κάποιος αποκτά τόσο γρήγορα παγκόσμια φήμη στο διαδίκτυο. Παρατηρώντας Youtubers όπως ο PewDiePie, αναρωτιόταν τι είναι αυτό που κάνει όλους τους θεατές να ανυπομονούν για τα βίντεο του. Αυτήν την κουλτούρα έβαλε στο στόχαστρο και σε αυτήν ήθελε να ασκήσει κριτική με τον τρόπο της.

Το αν το καταφέρνει τελικά με το σωστό τρόπο, είναι άλλο θέμα. Στο τέλος της ημέρας, το Mainstream είναι για την Gia Coppola “ένα love story κάποιου που αγαπά έναν άλλον άνθρωπο που δεν αγαπά τον εαυτό του κι όλα αυτά με φόντο την σύγχρονη online πραγματικότητα”. Ωστόσο, ακόμη κι αν δεν σε κερδίσει τελικά η ιστορία, σίγουρα θα σε κερδίσουν οι πρωταγωνιστές. Από τη μία, το Mainstream ασχολείται με την ενηλικίωση της Frankie, την οποία υποδύεται η Maya Hawke. Εκείνη όμως έχει απέναντι της να αντιμετωπίσει τον Link, τον οποίο υποδύεται ο Andrew Garfield. Με ιδιαίτερη ένταση, εκφραστικά μέσα και λίγη τρέλα στο μάτι, ο Garfield καταφέρνει να γίνει ο πιο αντιπαθητικός και προβληματικός διάσημος που ξέρεις.