Η νέα σειρά του Netflix, Maid, με την Margaret Qualley, κυκλοφόρησε σχεδόν παράλληλα με το Squid Game κι έτσι δεν κατάφερε να κερδίσει όση προσοχή της άξιζε εξ αρχής. Όσοι όμως αφιέρωσαν λίγο χρόνο στα 10 επεισόδια της σειράς, ξέρουν πολύ καλά περί τίνος πρόκειται. Η συναισθηματική και σωματική κακοποίηση, η βία, η εκμετάλλευση αλλά και ζητήματα ψυχικής υγείας εναλλάσσονται διαρκώς σε κάθε σκηνή και αποκαλύπτουν και μία ακόμη πτυχή αυτής της ιστορίας.

Βλέποντας το Maid, αυτό που κυρίως σε απασχολεί είναι η επιβίωση της Alex και της κόρης της

Εκείνη έχει μόλις εγκαταλείψει τον σύντροφό της και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα δουλεύοντας ως οικιακή βοηθός. Κάποιες φορές η τύχη είναι με το μέρος της, ενώ άλλες όχι. Για να φτάσει όμως σε αυτό το σημείο η Alex έχει ήδη περάσει πολλά. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο βλέπουμε ότι η ίδια έχει να κάνει με μία μητέρα στην οποία δεν μπορεί να στηριχτεί ιδιαίτερα.

Μπορεί η σχέση της Alex και της μητέρας της να μην βρίσκεται στο επίκεντρο της σειράς, είναι ίσως η σημαντικότερη που διαμορφώνει τις κατάστασεις όπως είναι στο σήμερα. Η Paula φαίνεται αρχικά μία καλοπροαίρετη γυναίκα, η οποία έγινε μητέρα νέα και θέλει να βοηθήσει την κόρη της όσο μπορεί. Αυτό που δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται είναι πως η παρουσία της είναι εξίσου σημαντική με την απουσία της.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, η Paula “αφήνει ξεκρέμαστη” πολλές φορές την Alex

Άλλοτε γιατί ξεχνιέται, άλλοτε γιατί θεωρεί ότι κάνει το σωστό κι άλλοτε γιατί δεν έχει ιδέα τι πρέπει να κάνει. Κάποιες φορές μάλιστα φαίνεται να πληγώνεται και η ίδια όταν απογοητεύει την Alex. Aν, όμως, η Paula ήταν η τέλεια μητέρα, δεν θα ήμασταν εδώ να συζητάμε για όσα έχει κάνει. Μέσα από την ιστορία της Alex, ξετυλίγεται και το δικό της παρελθόν. Έχει αντιμετωπίσει και η ίδια κακοποιητικές σχέσεις και συντρόφους. Κι όταν η βία υπάρχει σε ένα σπίτι, ξεκινά να θεωρείται “φυσιολογική”. Ίσως και η Alex να άργησε να δει τα σημάδια και να άργησε να φύγει από τον Sean. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, εκείνη τελικά αποφασίζει να σταματήσει το τραύμα που διαπερνά τη μία γενιά μετά την άλλη.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε ότι η Andie McDowell και η Margaret Qualley είναι μητέρα και κόρη στην πραγματική ζωή, καταλαβαίνεις τη δυσκολία της κατάστασης. Όσο ευχάριστο κι αν τους ήταν να συνεργαστούν σε μία δουλειά, η συγκεκριμένη αποδείχτηκε τελικά μία πολύ έντονη εμπειρία.