Το κεφάλαιο μαγιό είναι και ένα από τα πιο πολυσυζητημένα, καθώς αποτελεί και το πιο σημαντικό κομμάτι της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας. Οι επιλογές, όπως πάντα άλλωστε, είναι αναρίθμητες, αφού κυκλοφορούν πολλά και διαφορετικά μαγιό για κάθε στυλ και κάθε τύπο σώματος.

Οι ιδέες που θα ακολουθήσουν αφορούν κυρίως τα κορίτσια που θέλουν να αναδείξουν τις καμπύλες τους.

Vogue.co.uk

Ολόσωμα

Αν γενικά προτιμάς τα ολόσωμα μαγιό, δώσε προσοχή να είναι high cut, δηλαδή, το σημείο από το οποίο βγαίνουν τα πόδια να είναι ψηλά, κοντά στη μέση. Κατ’ αυτόν, τον τύπου 90s, τρόπο τα πόδια φαίνονται ψηλότερα και η σιλουέτα μακρύτερη.

Επιπλέον, επίλεξε κομμάτια που να τονίζουν τα δυνατά σου σημεία, όπως για παράδειγμα το στήθος σου. Μαγιό με όγκο στις τιράντες ή με διαφορετική λαιμόκοψη είναι ιδανικά γι αυτό το σκοπό.   Τέλος, τονίζοντας τη μέση σου θα καταφέρεις να αναδείξεις και τις όμορφες καμπύλες σου. Δοκίμασε μαγιό με ζώνη ή ένα τύπου μαντήλι στη μέση και είσαι έτοιμη!

Μπικίνι

Από την άλλη, αν είσαι περισσότερο fan του μπικίνι, σου έχουμε κι εδώ τις πιο φρέσκες προτάσεις. Διάλεξε κομμάτια με ψηλόμεσο, high cut κάτω μέρος, ώστε να φαίνεται η σιλουέτα σου πιο ψηλή. Όπως και με τα ολόσωμα, έτσι κι εδώ, θα μπορούσες να επενδύσεις σε ένα μπικίνι του οποίου το κάτω μέρος να συνοδεύεται από μια ζώνη ή ένα μαντήλι. Αυτό εξυπηρετεί τον ίδιο ακριβώς σκοπό, όπως είδαμε και παραπάνω: να φαίνεται η μέση πιο στενή.

  Όσον αφορά το πάνω μέρος, θα μπορούσες να “παίξεις” με πολλές επιλογές. Από bandeau, μέχρι και τριγωνάκια ή ακόμα και στράπλες. Κινήσου περισσότερο σε μονοχρωμίες ή σε μοτίβα που δεν κάνουν τόση “φασαρία”.