Αυτή η πανάρχαια πρακτική είναι η λύση για έναν καλύτερο διαλογισμό

Αυτή η πανάρχαια πρακτική είναι η λύση για έναν καλύτερο μεταβολισμό

Μια βασική ιδέα της αγιουβέρδα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι

Όσα διαφορετικά πράγματα κι αν μπορούν να επιβραδύνουν τον μεταβολισμό μας, υπάρχουν ποικίλοι τρόποι για να τον επαναφέρουμε σε εξαιρετικά επίπεδα λειτουργίας. Ωστόσο, όλοι αυτοί οι τρόποι απαιτούν μεγάλη προσπάθεια και συνέπεια από μέρους μας. Άλλωστε, είναι γνωστό, πως ο μεταβολισμός δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος και φυσικά πρόγραμμα!

Σου φαίνεται ιδιαίτερα περίπλοκο όλο αυτό; Μάθε, λοιπόν, πως τα αποτελέσματα μίας πρόσφατης έρευνας δείχνουν πως δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζει στο μυαλό σου. Συγκεκριμένα, η ενίσχυση του μεταβολισμού εξαρτάται κατά πολύ από τον τρόπο που μασάμε την εκάστοτε τροφή. Τα αποτελέσματα φανερώνουν πως με το να μασάς αργά την τροφή σου, μπορείς να κάψεις έως και 10 θερμίδες περισσότερες ανά γεύμα, ποσό που αν το υπολογίσεις μηνιαίως μπορεί να φτάνει και τις 2.000 θερμίδες.

Η πρακτική αυτή της ενίσχυσης του μεταβολισμού φημολογείται πως εμφανίστηκε χιλιάδες χρόνια πριν, στα πλαίσια της αγιουβέρδα. Η αγιουβέρδα θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα συστήματα ιατρικής στην Ινδία και σήμερα ασκείται ως εναλλακτική μέθοδος θεραπείας σε πολλά σημεία του κόσμου.

Βασική ιδέα της αγιουβέρδα (ή αλλιώς «επιστήμη της ζωής») είναι το να μασάς αργά με σκοπό να επιτευχθεί η πέψη στον βέλτιστο βαθμό, αφού είναι ζωτικής σημασίας για τον μεταβολισμό. Και ενώ πολλοί σύγχρονοι επιστήμονες στον ιατρικό χώρο αναφέρουν πως ο τρόπος που μασάς δεν έχει σχέση με το πώς απορροφά ο οργανισμός σου τα θρεπτικά συστατικά, αξίζει να επισημανθεί η παράμετρος κατανάλωσης τροφών με ηρεμία και συγκέντρωση, χωρίς βιασύνη.

Οι άνθρωποι, λοιπόν, που τρώνε αργά και συγκεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο στην κατανάλωση του φαγητού τους, μπορούν να νιώσουν πιο έντονα και γρήγορα το αίσθημα της πληρότητας. Αυτό κατ’ επέκταση τους αποτρέπει από την υπέρμετρη κατανάλωση φαγητού και συνεπώς την αύξηση των κιλών τους. Και τώρα φτάσαμε στην κομβική ερώτηση: «Πόσο διαρκεί μία -ικανοποιητικά- αργή κατανάλωση φαγητού;». Επιστήμονες τονίζουν πως ο εγκέφαλος χρειάζεται 20 λεπτά από την πρώτη μπουκιά για να νιώσει το αίσθημα πληρότητας. Προσπάθησε, λοιπόν, να δαπανήσεις αυτά τα 20 λεπτά καταναλώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο φαγητό γίνεται.

Μήπως μόλις βρήκες τη λύση που έψαχνες εδώ και καιρό;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κάνε αυτά τα 5 βήματα για να αλλάξεις τον μεταβολισμό σου
featured image: wellnessroutines.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.