Mερικές φορές η τύχη και οι περιστάσεις σε οδηγούν στα πιο ωραία και δημιουργικά μονοπάτια. Το Lydia’s jewels ξεκίνησε όταν ένα κορίτσι σκέφτηκε πως μπορεί να δημιουργήσει για να ευχαριστήσει τους φίλους της και αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη πως η έμπνευση και η δημιουργικότητα μπορεί να σε επισκεφτούν όταν δε το περιμένεις.

Κοσμήματα που προσαρμόζονται στις επιλογές μας και στις προτιμήσεις μας για πιο έντονες ή πιο minimal εμφανίσεις ανάλογα με τους συνδυασμούς που θέλουμε να πετύχουμε.

Lydia's jewels for Savoir Ville

1.Αν έπρεπε να μας συστήσεις τα Lydia’s jewels και να μας πεις το πως ξεκίνησαν και πως τελικά φτάσαμε στο σήμερα,ποια ήταν τα σημεία που θα ξεχώριζεις σε αυτή την πορεία;

Ήταν κάτι που έγινε εντελώς τυχαία και ίσως κάποιοι να μη το πιστέψουν. Ήταν Ιούλιος ήμασταν στη Συρο και είχα κατέβει πρωινή βόλτα για καφέ με τη παρέα μου! Ολη παρέα εκείνες τις ημερες είχε “πάθει κάτι” και ήθελαν όλοι κοσμήματα. Κορίτσια και αγόρια. Πήγα μαζί τους στα μαγαζιά για να ψωνίσουν αν και εγώ ποτέ δεν φορούσα κοσμήματα. Βλέπαμε όλοι τα κοσμήματα και είδαμε πολλά βραχιολάκια αλλά δεν πήραμε κάτι φεύγοντας. Την επόμενη μέρα σκεφτόμουν πολύ το ένα βραχιολάκι και ήθελα να το αγοράσω! Ήταν κάτι απλό με ματακι και άπειρο αλλά μου άρεσε οπότε πήγα,μπήκα στο μαγαζί και το αγόρασα. Έπειτα σκεφτόμουν ότι δεν είναι δύσκολο και για μένα να το φτιάξω αλλά έμεινε εκεί το θέμα χωρίς να ασχοληθώ περισσότερο.

Στη συνέχεια όλοι είπαν πως ήθελαν το ίδιο κοσμημα ώσπου τους απάντησα πως θα μπορούσα να τους το φτιάξω εγώ. Με κοίταξαν όλοι με απορία σαν να μη το πίστευαν αλλά εγώ τους είπα “παιδιά πείτε μου τι σχέδιο θέλετε για να παρω τα υλικά να σας το φτιάξω!” Τα παιδιά με εμπιστεύτηκαν και έτσι μπήκα στη διαδικασία, βρηκα τα βασικά υλικά που χρειάζονται για τα κοσμήματα και ξεκίνησα!! Τους έφτιαξα αυτά που ήθελαν και μετά μου πρότειναν να ανοίξω μια σελίδα στο instagram ώστε να τα φωτογραφίζω και να τα ανεβάζω εκει; Δεν ήμουν σίγουρη για κάτι τέτοιο αλλά επέμεναν και τελικά μετά από λίγες μέρες βρέθηκα να σκέφτομαι όνομα για τη σελίδα μου : Lydia’s jewels που εγώ το μεταφράζω “τα κοσμήματα της λυδιας”.

Στην αρχή είχα ελάχιστους ακόλουθους και πιο πολύ έκανα δουλειά από τους γνωστούς από στόμα σε στόμα! Αργότερα γύρω στο Μάρτιο γνώρισα μια blogger η οποία ήθελε να συνεργαστούμε και να οργανώσουμε ένα διαγωνισμό.Ήταν κι εκείνη στο ξεκίνημα της οπότε ούτε εκείνη είχε πολλούς ακολούθους.Ξεκινήσαμε τον διαγωνισμό και πήγε τότε πολύ καλά για τα δεδομένα μας! Μετά ξεκίνησε να γίνεται γνωστή η δουλειά μου μέσω της σελίδας,συνεργάστηκα και με άλλες bloggers και διαφορά κανάλια στο YouTube! Το είδα σαν διαφήμιση οπότε οργάνωσα αρκετούς διαγωνισμούς…. και φτάσαμε στο σήμερα! Ομολογώ ότι τρέχω αρκετά για να μπορώ να ανταπεξέλθω και να έχω αρκετό υλικό! Θεωρώ ότι τα σημαντικότερα σημεία είναι το ξεκίνημα χάρη στους φίλους μου και οι συνεργασίες που έκανα στη πορεία γιατί χωρίς αυτές δε θα ήμουν εδώ που είμαι! Τους ευχαριστώ όλους!

Lydia's jewels for Savoir Ville

2.Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το χειροποίητο κόσμημα;Διάθετες πάντα κάποια σύνδεση με το χώρο της χειροποίητης δημιουργίας;

Σπουδάζω design στη Συρο στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Δε ξέρω αν έπαιξε κάποιο ρόλο αυτό στη σύνδεση μου με το κόσμημα αλλά πιστεύω έπαιξε ρόλο στη γενικότερη νοοτροπία μου και στο πως διαχειρίζομαι κάποια πράγματα… Κάτι που θεωρώ ότι έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο είναι η ενασχόληση μου με την ιστιοπλοΐα από πολύ μικρή ηλικία και αυτό γιατί ήξερα κάποιους κόμπους πράγμα που με βοήθησε πολύ στη κατασκευή των κοσμημάτων! Ποτέ δε δυσκολεύτηκα στο τι κόμπο να κάνω και στον τρόπο που θα τον κάνω. Σε πολύ μικρή ηλικία θυμαμαι τον εαυτό μου να κάνει διάφορες κατασκευές και μπρελόκ μακραμε! Όταν μπήκα στη διαδικασία να φτιάξω κοσμήματα ήξερα τη τέχνη του μακραμε σε ερασιτεχνικό επίπεδο αλλά παρ΄όλα αυτά ήταν μια πολύ καλή βάση για να συνεχίσω. Όλα αυτά συντέλεσαν στο να ξεκινήσω και να προχωρήσω χωρίς κάποια δυσκολία!

3.Τι κοσμήματα μπορεί να βρει κάποια κοπέλα στη συλλογή σου;

Να μη περιοριζόμαστε στις κοπέλες! Έχω και κοσμήματα unisex γιατί γενικά οι άντρες είναι πιο δύσκολοι στις επιλογές τους. Έχω όμως κοσμήματα που απευθύνονται σε όλους όπως κάποια ναυτικά βραχιόλια και κάποια κολιέ. Αλλά ας μιλήσουμε για τις κοπελες που μπορουν να βρουν κοσμήματα με μεταλλικά στοιχεία, διάφορα choker που φέτος είναι πολύ τάση. Μπορεί να είναι βελούδινα ή πλεκτά σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Διάφορα βραχιόλια με μεταλλικά στοιχεία και μεγάλη ποικιλία σε σχέδια για κάθε γούστο! Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι τροποποίηση θέλει στα κοσμήματα μου, να μου πει να βάλω το χρωμα που του αρέσει η το στοιχείο που θέλει! Γι αυτό και έχω επιλέξει να μην έχω τίποτα έτοιμο και να τα κάνω όλα κατοπιν παραγγελίας!

Άνοιξη και καλοκαίρι μπαίνουν και στη ζωή μας τα σανδάλια! Σε διαφορά σχέδια και χρώματα όπου και εκεί δεν έχω κάτι διαθεσιμο εξ αρχής γιατί ο καθένας μπορεί να επιλέξει το χρωμα που θέλει η να κάνω κάτι της επιλογής του για να το ετοιμάσω όπως ακριβώς το προτιμάει.

Lydia's jewels for Savoir Ville

4.Ποια υλικά θα έλεγες πως δουλεύεις περισσότερο και ποια χρώματα προτιμάς για τη νέα σεζόν που έρχεται;

Φέτος το πιο must κοσμημα ήταν θεωρώ το choker! Είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν ένα choker στη συλλογή των κοσμημάτων τους. Φέτος το velvet ήταν ο πρωταγωνιστής των υφασμάτων κατά την άποψη μου ακόμη και αν δεν είμαι ειδικός.Έκανε σαφέστατα πάντως δυνατό come back στη ζωή μας και στο στυλ μας. Όποτε όφειλα και εγώ με τη σειρά μου να το εντάξω στη συλλογή μου! Επίσης δουλεύω με μεταλλικά στοιχεία και διαφορά κορδόνια. Ένα χρωμα που θεωρώ ότι θα πρωταγωνιστήσει την άνοιξη και ίσως και το καλοκαίρι είναι το ανοιχτό ροζ, στη συνέχεια μπλε ηλεκτρικ και πολλά ακόμα έντονα χρώματα όπως κίτρινο, γαλαζιο.Όπως βλέπετε υπάρχει πολύ χρώμα για να βάλουμε στη ζωή μας. Ίσως είναι δύσκολο όλα αυτά τα χρώματα να τα συνδυάσουμε στη καθημερινότητα μας με κοσμήματα Γιατί είναι χρώματα που γενικά θα τα δούμε περισσότερο σε ρούχα, όποτε τα κοσμήματα μας πρέπει να είναι λίγο πιο διακριτικά. Θεωρώ όμως ότι ένα χρωμα που θα επιλέξω εγώ για τη συλλογή μου είναι το απαλό ροζ και είναι ένα χρώμα που γενικότερα πιστεύω πως θα κυκλοφορήσει πολύ και σε άλλους δημιουργούς.

5.Που μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη δουλειά σου αλλά και να παραγγείλουμε τα κοσμήματα σου;

Μου αρέσει πολύ να δουλεύω μέσα από τα social media είτε Facebook είτε Instagram! Ειδικά το Instagram για εμένα είναι το κορυφαίο εργαλείο για να παρουσιάζω τη δουλειά μου! Στο Facebook μπορεί καποιος να με βρει με το όνομα Lydia’s jewels και στο Instagram @lydias.jewels. Περνάω αρκετες ωρες στα social media όποτε μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει πολύ εύκολα μαζί μου. Να σημειώσω εδώ πως ένας βασικός λόγος που δεν έχω επιλέξει να δημιουργήσω κάποιο website είναι αυτό που σας ανέφερα παραπάνω: γίνονται παρά πολλές τροποποιήσεις σε όλα τα κοσμήματα και θα ήταν δύσκολο να γίνονται συνέχεια αυτές οι αλλαγές σε ένα site.

Θα βρείτε τις δημιουργίες της Lydia’s Jewels:

Στη facebook σελίδα της, εδώ.

Στον instagram λογαριασμό της, εδώ.

Lydia's jewels for Savoir Ville

Η νικήτρια του διαγωνισμού είναι η Μαρία Μασούρη.