Για τις συστάσεις, το It’s a Sin είναι η νέα σειρά 5 επεισοδίων του Russel T.Davies που περιστρέφεται γύρω από την άφιξη του AIDS στο Λονδίνο του ’80 και μία παρέα 20άρηδων που ήρθε αντιμέτωπη με αυτό. Πρόκειται για τη σειρά που έκανε τους πάντες να παραδεχτούν πως μετά το Philadelphia με τον Tom Hanks, πρόκειται για μία από τις πιο ειλικρινείς απεικονίσεις του AIDS, αυτή τη φορά στη μικρή οθόνη.

Ανάμεσα στα αγόρια που πρέπει να παλέψουν με το “θηρίο”, βρίσκεται πάντοτε η Jill

O Ritchie, o Roscoe, o Ash και o Colin είναι 4 γκέι αγόρια στο Λονδίνο 80s. Ζουν τον έρωτα και ανακαλύπτουν τα θέλω και την σεξουαλικότητα τους μακριά από τις καταπιεστικές οικογένειες τους. Έχουν μόλις φτάσει στην πόλη για να σπουδάσουν και να βιώσουν την ανεξαρτησία τους. Στέκονται ιδιαίτερα τυχεροί όταν στον δρόμο τους βρίσκεται και η Jill. Την Jill υποδύεται η 27χρονη Βρετανίδα ηθοποιός Lydia West. Μέχρι το τέλος της σειράς, έχεις πλέον πεισθεί ότι η Jill εκπέμπει το περισσότερο φως από κάθε άλλον χαρακτήρα.

Η Jill από μόνη της είναι επίσης ένα θεωρητικά περιθωριοποιημένο κορίτσι, δεδομένου ότι είναι μαύρη. Η ίδια, όμως, εξ αρχής δίνει την εντύπωση πως έχει αγκαλιάσει τον εαυτό της γι’αυτό. Μεγάλωσε σε μία οικογένεια που την αποδεχόταν γι’αυτό που είναι και όση αγάπη πήρε από τους γονείς, φρόντισε να τη μοιράσει στους ανθρώπους γύρω της. Όταν οι φίλοι της έρχονται αντιμέτωποι με την πανδημία του AIDS που κατέκλυσε την Αγγλία, η ίδια παραδίδει -κυρίως στους μεγαλυτέρους της- μαθήματα ανθρωπιάς.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Lydia West (@lydiawestie)

Για την ηθοποιό Lydia West ο ρόλος ήταν αρχικά μία μεγάλη πρόκληση

Κλήθηκε να αποτυπώσει το μεγαλείο της ψυχής της Jill σε 5 επεισόδια των 45 λεπτών περίπου. Αυτό από μόνο του μπορεί να είναι τρομακτικό. Ειδικά όταν η ιστορία δεν περιστρέφεται συγκεκριμένα γύρω από αυτόν τον χαρακτήρα. Σταδιακά, όμως, η Jill μετατρέπεται στην κινητήρια δύναμη χάρη στην οποία αυτή η ιστορία τελικά ειπώθηκε σε ένα ευρύτερο κοινό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αμέσως μετά την πρεμιέρα της σειράς, το #BeMoreJill έγινε αμέσως trend.

Η Jill στη σειρά γίνεται η οικογένεια που τα αγόρια δεν είχαν ποτέ. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή της η West, η ιστορία της Jill βασίζεται σε μία πολύ καλή φίλη του σκηνοθέτη Davies. Ωστόσο, εκείνη δεν θέλησε απλά να αντιγράψει τη ζωή και τη συμπεριφορά της αληθινής Jill. Αυτό που κράτησε από εκείνη ήταν η ανθρωπιά και βαθιά αίσθηση χρέους απέναντι στους φίλους που τελικά γίνονται οικογένεια. H Jill είναι η πρώτη που αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο του ΑΙDS, η πρώτη που είναι πάντοτε εκεί για όλους και η πρώτη που μάχεται υπέρ της ενημέρωσης των πολιτών για το AIDS.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Lydia West (@lydiawestie)

Η ίδια η Lydia West δε γνώριζε πολλά για το AIDS και τα 80s προτού αναλάβει τον ρόλο

Στην αρχή ένιωσε ντροπή στα γυρίσματα και τις αναγνώσεις, που δεν είχε επαρκείς πληροφορίες. Αργότερα, ρώτησε, έμαθε και κατάλαβε την κρίση εκείνης της εποχής. Σήμερα, όπως αναφέρει, όποτε ακούει κάποιο τραγούδι των 80s νιώθει μία νοσταλγία, σαν να έζησε όντως στην εποχή εκείνη. Με τη συμμετοχή της στο It’s a Sin έκανε μία βαθιά βουτιά σε ένα από τα πιο αχαρτογράφητα κομμάτια της αγγλικής ιστορίας.

Όλα αυτά είναι αρκετά για να σε πείσουν να αφιερώσεις στη σειρά μερικές ώρες στη σειρά. Έπειτα, μπορείς να περιμένεις τη νέα κατασκοπική σειρά, Suspicion, όπου θα συμμετέχει η Lydia West, μαζί με την Uma Therman.

featured image: Channel 4