Θυμάσαι που πριν λίγο καιρό όλοι μιλούσαν για την Emily in Paris και το πόσο πανέμορφο έδειχνε το Παρίσι σε όλη τη σειρά; Ε, ήρθε το Lupin να αποδείξει ότι δεν χρειάζεται να κάνεις photoshop στους δρόμους του Παρισιού για να δείχνει όμορφο. Η πόλη του φωτός γενικά δεν χρειάζεται κανέναν να αναδείξει την ομορφιά της. Αρκεί μία καλή ιστορία που να διαδραματίζεται εκεί. Αυτό ακριβώς κάνει και η νέα επιτυχία του Netflix, με τίτλο Lupin.

Η σειρά Lupin έχει ως αφορμή τις ιστορίες και τα βιβλία του Maurice Leblanc

Η ιστορία ξεκινά με τον Assane Diop, έναν “gentleman εγκληματία”, του οποίου ο πατέρας παγιδεύτηκε από μία πλούσια οικογένεια πριν πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα, τον κατηγόρησαν ότι έκλεψε ένα από τα πιο ακριβά κοσμήματα της παγκόσμιας ιστορίας, εκείνος κατέληξε άδικα στη φυλακή όπου και αυτοκτόνησε. Στη σειρά παρακολουθούμε πλέον τις προσπάθειες του γιου του να πάρει εκδίκηση για όσα συνέβησαν στον πατέρα του. Σε αυτές του τις απόπειρες, εκείνος ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και τα σχέδια του αγαπημένου του λογοτεχνικού ήρωα, Arsène Lupin.

Ο πρωταγωνιστής Omar Sy είναι οικεία φυσιογνωμία

Σαν ένας άλλος James Bond ο ίδιος φαίνεται να έχει μάθει καλά την τέχνη της εξαπάτησης, σε σημείο που σε κάνει να αμφιβάλεις για όσα νομίζεις για εκείνον. Τον Omar Sy πιθανότατα τον θυμάσαι από την ταινία Οι Άθικτοι που ακόμα λογικά δεν έχεις ξεπεράσει. Εδώ, όμως, μεταμορφώνεται σε έναν επαγγελματία κλέφτη και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις Χολιγουντιανές παραγωγές.

Η σειρά καταφέρει να θίξει με τον τρόπο της τις ανισότητες της Γαλλικής κοινωνίας

Πιο συγκεκριμένα, το πώς ένας μετανάστης από τη Σενεγάλη έγινε το εξιλαστήριο θύμα στα χέρια των πλουσίων. Επόμενος στόχος ήταν και ο γιος του, που όταν βρέθηκε σε ένα πολυτελές ιδιωτικό σχολείο, αντιμετωπίστηκε από τους συμμαθητές του με μεγάλη καχυποψία. Φαίνεται πως για χρόνια ο κόσμος όλος στεκόταν ενάντια στο νεαρό Arsane. Έτσι, κι εκείνος αποφασίζει να κάνει αυτό που θεωρεί σωστότερο για τη μνήμη του πατέρα του.

Το Lupin κατάφερε να σκαρφαλώσει γρήγορα στο τοπ10 της πλατφόρμας και να αφήσει για λίγο στην άκρη το Bridgerton. Συνολικά, η σειρά αποτελείται από 10 επεισόδια. Τα 5 πρώτα κυκλοφόρησαν στην αρχή της χρονιάς και αναμένουμε την ανακοίνωση για τα επόμενα που θα ολοκληρώσουν την ιστορία. Ωστόσο, είναι νωρίς να πούμε ότι το Lupin είναι η καλύτερη σειρά της χρονιάς; Θα δείξει.

Featured Image: Netflix