Αν μέχρι τώρα γέμιζες λουλούδια το μπαλκόνι ή την αυλή επειδή απλά σου έφτιαχναν τη διάθεση, τώρα έχεις έναν ακόμη λόγο να το κάνεις.

Όπως πολύ καλά ξέρεις, ο πληθυσμός των μελισσών του πλανήτη περνά μία μικρή κρίση τα τελευταία χρόνια. Οι μέλισσες, εκτός από το μέλι που μας παρέχουν, αποτελούν και αναπόσπαστο κομμάτι της διατήρησης της ισορροπίας του πλανήτη. Αν θες λοιπόν να τις βοηθήσεις με τον πιο εύκολο τρόπο, δοκίμασε να βάλεις κάποιο από τα παρακάτω λουλούδια στη βεράντα σου.

Λεβάντα

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Kellogg Garden (@kellogggarden)

Η λεβάντα θα σε κερδίσει για πολλούς λόγους. Το ιδιαίτερο χρώμα της, το άρωμα της και η εύκολη φροντίδα της είναι οι βασικότεροι. Τώρα αν σε αυτά προσθέσεις και το γεγονός ότι και από τα αγαπημένα λουλούδια των μελισσών, έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να πεισθείς. Φρόντισε να την βάλεις σε ένα μέρος με άπλετο φως και θα την δεις να ανθίζει χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Δενδρολίβανο

 
View this post on Instagram
 

A post shared by michaelaschreibt (@michaelaschreibt)

Το δενδρολίβανο ίσως το άκουγες τόσα χρόνια ως βότανο σε τσάι ή τη μαγειρική. Πρόκειται όμως και για ένα φυτό με εντυπωσιακά άνθη. Μπορεί να ανθίσει καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου και μπορείς να το καλλιεργήσεις ακόμη και στη μικρότερη γλάστρα στο περβάζι του παραθύρου σου. Οι μέλισσες θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα.

Δακτυλίτιδα (Foxglove)

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Andrew & Jared (@gayswhogarden)

Αν ψάχνεις κάτι πιο εντυπωσιακό από τα συνηθισμένα, το συγκεκριμένο λουλούδι είναι το ιδανικό. Έχει ένα ιδιαίτερο, ροζ-μωβ χρώμα και τα άνθη του είναι σε ένα χαρακτηριστικό σχήμα καμπανούλας. Το σχήμα αυτό είναι ιδιαίτερα αγαπητό από τις μέλισσες, καθώς μπορούν να μπαινοβγαίνουν σε αυτές τις καμπανούλες ανενόχλητες. Παρά τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της, η δακτυλίτιδα είναι ένα λουλούδι που δεν χρειάζεται εξηζητημένη φροντίδα.

Kρόκος

 
View this post on Instagram
 

A post shared by biene Maia (@bie_nebee)

Στη χώρα μας ο κρόκος είναι δημοφιλής στην περιοχή της Κοζάνης, ωστόσο, αν δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες μπορείς να τον καλλιεργήσεις και στο μπαλκόνι σου. Είναι από εκείνα τα φυτά που με το ξεχωριστό χρώμα τους προσελκύουν τις μέλισσες και ευνοούν τη διαδικασία της επικονίασης.

Καλέντουλα

Η καλέντουλα είναι ένα ακόμη ένα βότανο του οποίου τα άνθη είναι άκρως εντυπωσιακά. Μέσα στα χρόνια έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων της. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για ένα χαμηλό ανθόφυτο, αποτελεί και τέλειο προορισμό για τις μέλισσες και τη συνέχιση του είδους και της δουλειάς τους.