Τα ντοκιμαντέρ του Louis Theroux έχουν πάντοτε ένα αντίκτυπο τόσο στο κοινό όσο και στην κοινωνία την οποία απεικονίζει. Αυτή τη φορά, ο Βρετανός δημοσιογράφος καταπιάνεται με ένα αρκετά αμφιλεγόμενο ζήτημα και με μία ιδιαίτερη πλευρά της Αμερικανικής κοινωνίας.

 Ο Louis Theroux έρχεται σε επαφή με τους ακροδεξιούς “influencers” της Αμερικής

Τα τελευταία χρόνια, τα social media έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη της αίσθησης της κοινότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των ακροδεξιών ατόμων της Αμερικής. Αυτό ακριβώς επιλέγει να ερευνήσει ο Louis Theroux συναντώντας ανθρώπους που ενεπλάκησαν ενεργά σε όλο αυτό. Για παράδειγμα, τραγουδιστές της ραπ που πολλές φορές επηρεάζουν προς μία κατεύθυνση τους φανς τους, streamers που οργανώνουν live ώστε να διαδώσουν τις εξτρεμιστικές απόψεις τους.

Στο πρώτο επεισόδιο συγκεκριμένα, ο Theroux συναντά από κοντά ανθρώπους που προσπάθησαν να υποστηρίξουν και διαδώσουν την καμπάνια υπέρ του πρώην προέδρου Τραμπ με κάθε πιθανό τρόπο. Υπήρξαν άλλωστε πολλές “ιντερνετικές” προσωπικότητες που έχοντας ως “όπλο” τους τα social media, προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν και να πείσουν το κοινό με ακροδεξιές, εθνικιστικές απόψεις.

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ θα αποτελείται από 3 ξεχωριστά μέρη 

Όπως ήδη αναφέραμε, το πρώτο θα επικεντρωθεί στους ακραίους υποστηρικές του Τραμπ και στους τρόπους με τους οποίους προσπάθησαν να επιτύχουν τον στόχο τους. Το δεύτερο μέρος ρίχνει φως στο έργο διάφορων μουσικών της ραπ που συχνά ξεχνούν τα όρια που υπάρχουν μεταξύ μουσικής και βίας, με όσα προβάλουν στα βίντεο κλιπ τους. Το τρίτο και τελευταίο μέρος, θα ασχοληθεί με τη βιομηχανία του πορνό και τα όσα έχουν αλλάξει σε αυτή μετά την άνοδο του MeToo κινήματος.

Ο Louis Theroux έχει αναφέρει επανειλημμένα πως χρειάστηκε ιδιαίτερη προετοιμασία για να καταφέρει να φέρει εις πέρας αυτό το νεό project. Έπρεπε να διαχειριστεί αυτά τα θέματα με απόλυτη ευαισθησία και να φροντίσει να παραμείνει ουδέτερος καθ’όλη την επαφή του με αυτούς τους ανθρώπους. Ωστόσο, σήμερα είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που το κοινό έχει την ευκαιρία να ακούσει και την άλλη πλευρά του νομίσματος, αυτή της “Απαγορευμένης Αμερικής”.