Στις 21 Απριλίου το British Fashion Council ανακοίνωσε ότι τον επόμενο χρόνο το London Fashion Week θα συνδυάζει και τα δύο φύλα. Με την επόμενη να διεξάγεται τον Ιούνιο online.

Τον προηγούμενο μήνα το BFC ανακοίνωσε ότι η Men’s London Fashion Week, που συνήθως διεξάγεται τον Ιούνιο, ματαιώνεται λόγω της έξαρσης του Covid-19. Τότε είπαν πως ψάχνουν νέους τρόπους, για τους σχεδιαστές, να μετατρέψουν τα fashion shows σε digital events.

Στις 21 Απριλίου λοιπόν, το BFC ανακοίνωσε το πλάνο

Για τους επόμενους 12 μήνες όλες οι London Fashion Weeks θα γίνουν gender neutral. Θα συνδυάζουν τις γυναικείες και τις αντρικές συλλογές σε μία πλατφόρμα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους σχεδιαστές να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία. Για τον επόμενο Ιούνιο, από τις 12 του μήνα και για όλο το Σαββατοκύριακο, το γεγονός θα γίνει αποκλειστικά online. Θα μπορεί κάποιος να το παρακολουθήσει μέσω digital πλατφόρμας.

Το Londonfashionweek.co.uk θα κάνει ένα relaunch και θα αφορά εμπορικούς αλλά και απλούς επισκέπτες. Αγκαλιάζοντας έτσι την ανταλλαγή πολιτισμικών ιδεών, τη δημιουργικότητα, και το χιούμορ που χαρακτηρίζουν τη Βρετανική Μόδα και το Λονδίνο. Θα δώσει φωνή στους σχεδιαστές να πουν τις ιστορίες τους σε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές.

Alexander Coggin | Another Magazine

Η Caroline Rush CBE, BFC Chief Executive σχολίασε:

“Είναι σημαντικό να κοιτάξουμε το μέλλον και την ευκαιρία για αλλαγή, για συνεργασία και καινοτομία. Πολλές από τις επιχειρήσεις μας, αγκάλιαζαν την London Fashion Week όχι μόνο σαν μια εστία μόδας, αλλά και για τη δύναμή της να επηρεάζει την κουλτούρα αλλά και την ταυτότητα της κοινωνίας συνολικά. Η πανδημία που βιώνουμε μας οδηγεί όλους να προβληματιστούμε για την κοινωνία που ζούμε και τον τρόπο που θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας. Και να χτίσουμε επιχειρήσεις όταν το ξεπεράσουμε όλο αυτό. Η άλλη πλευρά αυτής της κρίσης, ελπίζουμε ότι θα είναι η βιωσιμότητα, η δημιουργικότητα και προϊόντα που θα σεβόμαστε, θα εκτιμάμε και θα αγαπάμε. Δημιουργώντας τη Fashion Week πολιτισμική πλατφόρμα, υιοθετούμε την ψηφιακή καινοτομία με σκοπό να καλύψουμε καλύτερα της ανάγκες μας σήμερα και θέτουμε τη βάση για να χτίσουμε το παγκόσμιο παράδειγμα για το μέλλον”, δήλωσε. Συμπληρώνοντας:

Οι σχεδιαστές θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τις ιστορίες τους και για αυτούς που τις έχουν, τις συλλογές τους, με μια πολύ ευρύτερη κοινότητα διαδικτυακά. Ελπίζουμε ότι εκτός από προσωπικές οπτικές σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θα υπάρχει έμπνευση σε αφθονία. Είναι άλλωστε αυτό για το οποίο είναι γνωστή η εβδομάδα μόδας της Βρετανίας.»

Παρά το ότι οι τελικές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας υποσχέθηκε μια σειρά από τρόπους που θα επιτρέπουν στους σχεδιαστές να πουν τις δικές τους ιστορίες ψηφιακά – από συνεντεύξεις, podcasts και ημερολόγια σχεδιαστών μέχρι webinars και digital showrooms.

Στο site της London Fashion Week θα γίνουν περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές, το επόμενο διάστημα.

featured image: Another Magazine