Η επιστήμη κατέληξε σε έναν σημαντικό λόγο για τον οποίο οι άνθρωποι απατούν τον σύντροφό τους

Η επιστήμη κατέληξε σε έναν σημαντικό λόγο για τον οποίο οι άνθρωποι απατούν τον σύντροφό τους

Αν σε έχουν απατήσει, σίγουρα ξέρεις πόσο heartbreaking είναι το να ανακαλύψεις ότι ο σύντροφός σου υπήρξε άπιστος. Μπορεί να συμβεί σε όλες μας και μάλιστα αρκετές φορές, όμως κάθε φορά πονάει το ίδιο ή και περισσότερο.

Η απιστία είναι πολύ συχνή και διάφορα αναπάντητα ερωτήματα αιωρούνται στην ατμόσφαιρα όπως “Γιατί οι άνθρωποι απατούν;” και “Γιατί οι άνθρωποι μένουν σε μια σχέση που δεν τους καλύπτει;”

H υπόθεση απιστία είναι τεράστια και αιώνια ανοικτή, αφού κανείς -μέχρι στιγμής τουλάχιστον-δεν έχει εξηγήσει τον πραγματικό λόγο που οδηγεί τους ανθρώπους στο να απατήσουν το ταίρι τους. Αυτό όμως μόλις άλλαξε σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Sex Research και θέλει ως βασικό λόγο που οδηγεί τους ανθρώπους στην απιστία την ‘έλλειψη αγάπης’ που εισπράττουν από τον ή την σύντροφό τους.

Η μελέτη έγινε σε 495 ενήλικες οι οποίοι ερωτήθηκαν γιατί απάτησαν το ταίρι τους και το συμπέρασμα βασίστηκε στις απαντήσεις τους

Το συντριπτικό λοιπόν 70% απάντησε ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της απόρριψης την οποία ένιωσαν στην σχέση τους σεξουαλικά, συναισθηματικά ή και τα δυο. Αντίστοιχα ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Women’s Health συμπέρανε ότι οι γυναίκες που απίστησαν ένιωθαν παραμελημένες από τον σύντροφό τους.

Κάποτε, η Eva Longoria, είπε μια σπουδαία φράση μιλώντας προς όλους τους ανθρώπους που πληγώθηκαν από το σύντροφό τους: “To πρόβλημα δεν ήταν ποια άλλη διάλεξε, αλλά ότι μπήκα στη διαδικασία να αναρωτιέμαι μήπως δεν είμαι αρκετά όμορφη; Mήπως δεν είμαι αρκετά sexy; Mήπως δεν είμαι αρκετά έξυπνη; Μετά όμως σταμάτησα να το κάνω αυτό στον εαυτό μου γιατί έμπαινα απλώς σε έναν φαύλο κύκλο ο οποίος απλά με έφθειρε εκ των έσω.”

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας δεν σε απατούν επειδή δεν είσαι όμορφη, δεν είσαι έξυπνη ή δεν είσαι σέξυ, αλλά επειδή κάτι αρνητικό εισπράττουν από τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι. Συμπερασματικά λοιπόν, όλοι μας, αν δεν νιώθουμε καλά με τη σχέση μας, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μιλήσουμε με το σύντροφό μας γι' αυτό και όχι να τον απατήσουμε. Και φυσικά το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και για εκείνον. 

featured photo: @criene
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.