Φανταστικα Savoir Ville

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου τυχαία το βιβλίο του Γιώργου Πανταζώνα με τίτλο “Φανταστικά” και ήθελα μόνο τις οκτώ γραμμές του οπισθόφυλλου για να με πείσει αμέσως να το διαβάσω. Για να σου δώσω όμως μια ιδέα από αυτό το πολύ όμορφο βιβλίο θα σου πω περιληπτικά τι διαπραγματεύεται: εσένα. Εσένα ως άνθρωπο, ως το πιο σπουδαίο και εξαιρετικό άτομο που μπορείς να γίνεις γνωρίζοντας σιγά σιγά την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Σαν άνθρωπος που κρατάει πάντα ένα μολύβι όταν διαβάζει -για να μην χάσω κάτι και μετά σπάω το κεφάλι μου να το βρω- άνοιξα το βιβλίο “Φανταστικά” και γυρνούσα την μια σελίδα μετά την άλλη. Έτσι αποφάσισα πως δεν έχει νόημα να κάτσω να σου πω όλα αυτά που σκέφτηκα ή ένιωσα με αυτό το βιβλίο μα να σου δώσω τις αγαπημένες μου 10 προτάσεις μέσα σε αυτό. Και ύστερα, αν θέλεις να το αγοράσεις θα νιώσω και εγώ πως έφτασα λίγο πιο κοντά στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

“Η αναγνώριση του εαυτού σου ως πρωταγωνιστή, σκηνοθέτη και παραγωγό της μοναδικής παράστασης που μπορούμε να στελεχώσουμε στη ζωή μας… το τώρα.”

“Ανάγκη είναι η επικοινωνία μέσα από την σιωπή και η κατανόηση μέσα από το άγγιγμα.”

“Ανακάλυψη είναι το να παραδέχεσαι και να αντιλαμβάνεσαι πως όλα όσα χρειάζεσαι υπάρχουν μέσα σου, σταματώντας την αναζήτηση έξω από τον εαυτό σου.”

“Ό,τι αξίζει φαίνεται μετά την επαφή του με την φωτιά.”

“Αν αναλογιστείς πόσα αποκλείεται και πόσα ακατόρθωτα αποτελέσματα κατάφερες να υλοποιήσεις σε όλη την πορεία της μέχρι τώρα ζωής σου, ίσως τότε αποδεχθείς πως όλα είναι στο χέρι σου.”

“Το να κοιτάξεις στα μάτια έναν από αυτούς που διεκδικούν τα όνειρά τους χρειάζεται θράσος. Το να καθίσεις μαζί τους σε ένα τραπέζι για συζήτηση απαιτεί απουσία δικαιολογιών και επαναπροσανατολισμό πνευματικής πλεύσης.”

“Να ξαναγίνεις παιδί, και πιο συγκεκριμένα η καλύτερη παρέα του τότε εαυτού σου.”

“Τόλμησε να επιλέξεις να λες φανταστικά κάθε φορά που σε ρωτάνε πως είσαι και πως νιώθεις.”

“Η στιγμή έφτασε, είναι το τώρα και όχι το χθες, ούτε το αύριο. Είναι η καθημερινότητα και ο “πιεσμένος” χρόνος μας.”

“Νιώσε φανταστικά που έχεις το προνόμιο να βρίσκεσαι εδώ τώρα.”

Άφησε τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής και κέρδισε ένα από τα 5 αντίτυπα του βιβλίου “Φανταστικά” από τις Εκδόσεις Λιβάνη μέχρι την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι.

Νικητές: Σοφία Μπέη, Γιώργος Κοσταρέλλος, Σωτηρία Τσατσαρώνη, Κατερίνα Καραδήμου και Κωνσταντίνα Τάκου.