Η Ναταλία Καραβατάκη, η ιδρύτρια του Loco Paws, προέρχεται από ένα τελείως διαφορετικό χώρο, αυτό της ναυτιλίας όπου δούλευε για αρκετά χρόνια.

“Tο 2015 έρχεται στη ζωή μου ο Loco, το γαλλικό μπουλντόγκ που τώρα είναι CEO της εταιρίας, και είναι το πρώτο κατοικίδιο που φροντίζω μόνη μου. Έχω μεγαλώσει με κατοικίδια από μικρή, η γιαγιά μου, μου έχει μεταδώσει την αγάπη που είχε για τα ζώα. Πάντα είχαμε δύο αδεσποτάκια, τα μαζεύαμε από το δρόμο και φροντίζαμε πολλά άλλα.”

O Loco είναι το πρώτο κατοικίδιο που φροντίζει μόνη της η Ναταλία κι όπως εξηγεί “λόγω ράτσας και ιδιαίτερου χαρακτήρα είναι πολύ περιέργος σκύλος με αρκετά προβλήματα, οπότε έψαχνα από μόνη μου να βρω διάφορα προϊόντα από το εξωτερικό τα οποία να είναι φυσικά, με αγνά συστατικά για να μπορούν να ανακουφίσουν τις αλλεργίες του για παράδειγμα.”

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loco Paws 🐾 (@locopaws.gr)

Με αυτόν τον τρόπο εντόπισε ένα κενό στην ελληνική αγορά για τα παραπάνω προϊόντα. “Ανέκαθεν ήθελα να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση και όπως φάνηκε εκείνη ήταν η κατάλληλη στιγμή. Ξεκίνησα λοιπόν ενδελεχή έρευνα για τον κλάδο των ζώων συντροφιάς, επισκέφθηκα εκθέσεις στο εξωτερικό και ίδρυσα περίπου δύο χρόνια αργότερα το Locopaws.gr, το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα με τα πιο ιδιαίτερα και οικολογικά προϊόντα για τα κατοικίδια και τους κηδεμόνες τους.”

Πλέον η Ναταλία ασχολείται εξ’ ολοκλήρου με το Loco Paws. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Το πρώτο βήμα του Loco Paws

“Το Loco Paws δημιουργήθηκε από την επιθυμία μας να προσφέρουμε ποιοτικά και ανθεκτικά προϊόντα για τα κατοικίδια και τους κηδεμόνες τους, με πρωταρχικό μας στόχο το χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.” εξηγεί η Ναταλία.

“Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε σε όσα περισσότερα κατοικίδια μπορούμε, προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, βιώσιμα και ανακυκλωμένα που ενισχύουν την συναισθηματική, ψυχική και σωματική τους υγεία, ενώ βοηθούν παράλληλα στη διατήρηση των φυσικών πόρων του πλανήτη.

Όλες οι επιχειρήσεις της νέας γενιάς πιστεύω ότι οφείλουν να υιοθετούν μεγαλύτερους σκοπούς από τις πωλήσεις όχι μόνο για marketing λόγους αλλά για την αποκατάσταση και του πλανήτη και των κατοίκων του. Ανεξάρτητα με το πόσα πόδια έχουν!”

Όπως φαίνεται για την Loco Paws και τους ανθρώπους της είναι σημαντικό να εξασφαλίσουν στα κατοικίδιά μια μακρά, υγιή και ευτυχισμένη ζωή και ταυτόχρονα να βεβαιωθούν ότι τα προϊόντα τους συμβάλλουν στην ευημερία του πλανήτη. “Με αυτό τον τρόπο μαζί” προσθέτει η Ναταλία “μπορούμε να αφήσουμε τα θετικά μας αποτυπώματα στο περιβάλλον. Βασικός μας κανόνας είναι να μειώνουμε τα απορρίμματα, να παρατείνουμε τη ζωή των προϊόντων ώστε να χρησιμοποιούνται ξανά, και να κάνουμε ανακύκλωση (Reuse – Reduce – Recycle).”

Τα προϊόντα που αναζητούν πιο συχνά οι κηδεμόνες κατοικίδιων

“Από την αρχή της λειτουργίας μας έχουμε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό μας και γνωρίζουν πως σε εμάς θα αναζητήσουν προϊόντα πιο ιδιαίτερα για να καλύψουν ακόμα και τις πιο εξειδικευμένες ανάγκες των κατοικίδιών τους.

Οι περισσότεροι αναζητούν τροφές premium, με μία πηγή πρωτεΐνης, χωρίς σιτηρά, όπως για παράδειγμα η τροφή της εταιρίας Βeco με ψάρι, πιστoποιημένη τροφή από το Marine Stewardship Council (MSC), με βιώσιμες αλιευτικές πρακτικές.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loco Paws 🐾 (@locopaws.gr)

Επιπλέον, τα περίφημα και βραβευμένα οργανικά balms της Natural Dog Company που ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Αμερική. Πρόκειται για μια σειρά περιποίησης, ενυδάτωσης και προστασίας από διάφορες παθήσεις όπως αλλεργίες, ξηρή μύτη, ξηρές πατούσες.

Άλλα προϊόντα εξίσου δημοφιλή είναι τα σαμπουάν μας με οργανικά, βιολογικά συστατικά αλλά και βιοδιασπώμενα σακουλάκια ακαθαρσιών ή παιχνίδια από οικολογικά υλικά.

Επίσης, λατρεύουν και τη σειρά με τα ρούχα μας για κατοικίδια αλλά και κηδεμόνες από οργανικό βαμβάκι, στα οποία μπορούν να τυπώσουν μέχρι και δικά τους προσωποποιημένα μηνύματα και σχέδια!”

Πως επιτυγχάνεται ο χαμηλός περιβαλλοντικός αντίκτυπος μέσα από τα προϊόντα Loco Paws

Όπως επιβεβαιώνει η Ναταλία “Στο Loco Paws, επιλέγουμε με πολλή φροντίδα κάθε προϊόν ξεχωριστά με κριτήριο την ασφάλεια, την ποιότητα και την περιβαλλοντική πολιτική που αντιπροσωπεύει. Προτεραιότητά μας είναι η συνεχής αναζήτηση νέων, προσιτών και ποιοτικών προϊόντων, με αντοχή και διάρκεια στο χρόνο, κατασκευασμένα από υλικά που σέβονται τις ηθικές μας αξίες και την περιβαλλοντική μας ταυτότητα.

“Μέσω του Loco Paws, πιστεύω ότι έχουμε καλύψει σε μεγάλο βαθμό αυτό το κενό που υπήρχε στην αγορά για πιο ιδιαίτερα και eco προϊόντα, καθώς βλέπουμε πως ο ανταγωνισμός έχει εναρμονιστεί με την τάση που προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε.”

Για παράδειγμα, τα παιχνίδια από ανακυκλώσιμα ή βιώσιμα υλικά όμως το μπαμπού και η κάνναβη είναι πιο ανθεκτικά, αλλά και περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον αφού βιοδιασπώνται πολύ πιο γρήγορα από ό, τι το πλαστικό, χωρίς τα τοξικά κατάλοιπα. Αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει και με τα βιοδιασπώμενα σακουλάκια ακαθαρσιών τα οποία αποσυντίθενται φυσικά μέσω της λιπασματοποίησης χωρίς να αφήνουν την παραμικρή τοξικότητα στο έδαφος.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loco Paws 🐾 (@locopaws.gr)

Επιπλέον, οι συσκευασίες αποστολής των παραγγελιών μας είναι πλήρως ανακυκλώσιμες ενώ περιλαμβάνουν το ελάχιστο δυνατό πλαστικό.”

Στο μέλλον το Loco Paws

Πριν από ένα εξάμηνο, ανοίξαμε το φυσικό μας κατάστημα για να μπορεί ο κόσμος να μας γνωρίσει από κοντά όσο γίνεται δηλαδή με τις δεδομένες συνθήκες που επικρατούν και να μπορεί να δει τα προϊόντα μας και τα οφέλη τους.

Επίσης, μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι σε λίγο καιρό θα μπορούμε να εξυπηρετούμε πελάτες μας και στο εξωτερικό παρέχοντας τις ίδιες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Στόχος μας είναι το Loco Paws να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και κίνητρο για να γίνονται οι κηδεμόνες πιο υπεύθυνοι με την απόκτηση ενός κατοικίδιου, να τους διευκολύνουμε και να τους ενημερώνουμε σωστά σε ό,τι αφορά την κατάλληλη φροντίδα και ανατροφή του νέου μέλους.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loco Paws 🐾 (@locopaws.gr)

Πέρα από την υπευθυνότητα, θέλουμε κηδεμόνες και κατοικίδια να περνάνε μαζί όσο το δυνατόν καλύτερα, ενισχύοντας το δέσιμο ανθρώπου και ζώου.

Το μήνυμα

“Η κοινωνική και οικολογική συνείδηση αλλά και η ατομική υπευθυνότητα θα έπρεπε να είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με την κηδεμονία των κατοικίδιων. Φροντίζοντας κατοικίδια, θεραπευόμαστε ψυχικά με ένα τρόπο, διδάσκουμε και διδασκόμαστε, κάνουμε καλύτερο τον πλανήτη και πιο αρμονικό. Σίγουρα πιο ισορροπημένο. Έμπρακτα στηρίζουμε δομές που αγωνίζονται καθημερινά για την προστασία και φροντίδα αδέσποτων ζώων. Όλες οι επιχειρήσεις της νέας γενιάς πιστεύω ότι οφείλουν να υιοθετούν μεγαλύτερους σκοπούς από τις πωλήσεις όχι μόνο για marketing λόγους αλλά για την αποκατάσταση και του πλανήτη και των κατοίκων του. Ανεξάρτητα με το πόσα πόδια έχουν!”

featured photo: Loco Paws