Little White Lies ή Λευκά ψέματα που λέμε οι άντρες στις γυναίκες

Δηλαδή αλήθεια τώρα, πιστεύετε ότι σας λέμε πάντα και μόνο την αλήθεια; Και προσέξτε ε, δε μιλάω για τους ψεύτες που λένε «Πάω για μπύρες με τα παιδιά» και έχει πάει να γνωρίσει το γκομενάκι που παλεύει να ρίξει εδώ και μήνες από το facebook (αυτοί οι τύποι άλλωστε βγαίνουν και στα δύο φύλα). Μιλάω για φυσιολογικούς άντρες, που αγαπάνε τις κοπέλες/γυναίκες τους και που λένε κάποια ψέματα προκειμένου να μην διαταράξουν την… εύρυθμη λειτουργία της σχέσης. Καταρχήν είναι φύσει αδύνατον να μην λέμε μικρά, λευκά ψεματάκια γιατί αλλιώς θα ήμασταν μεγάλα γαϊδούρια. Δηλαδή μαγείρεψες ένα φαγητό και ήταν μάπα. Τι θες να σου πω, «Να τη φας εσύ αυτή την βουβωνική πανώλη που έφτιαξες για φαγητό»; Θα την αφήσω μεν, θα πω όμως ότι «Ήταν πολύ ωραίο αλλά να ξέρεις ήρθε στη δουλειά ο τάδε και μας κέρασε πίτσες και ψιλο-φούσκωσα». Παρακάτω λοιπόν ακολουθούν τα 5 πιο συχνά, λευκά ψέματα που λέμε οι άντρες στις γυναίκες.

  1. «Σου πάει πολύ!»

Δεν έχουμε ιδέα από γυναικεία μόδα ρε κορίτσια. Πρέπει να καταλάβετε κάτι… οι γυναίκες ετοιμάζεστε για τις γυναίκες. Δηλαδή όταν βάφετε νύχια, μαλλιά, κ.λπ δεν το κάνετε για τους άντρες γιατί πολύ απλά εμείς ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ! Εμάς μας νοιάζει αν το ρούχο που παίρνετε σας κάνει ωραίο κώλο. Οπότε όταν μας λέτε «μου πάει αυτό το φόρεμα;» και απαντάμε «σου πάει πολύ» εννοούμε «Ναι σου κάνει ωραίο κωλαράκι». End of story. Για όλα τα υπόλοιπα η go-to απάντησή μας είναι «σου πάει» για να μη σας πάμε κόντρα και γιατί δε μας νοιάζει αν το χρώμα του νυχιού ταιριάζει με το χερούλι της τσάντας.

  1. «Καλά ε… είσαι καλύτερη!»

Σεξ. Το λέω από την αρχή για να εξηγούμαστε. Το αντρικό «σύστημα» είναι πιο user-friendly και από αποφλοιωτή πατάτας. Δηλαδή αλήθεια για εμάς το σεξ είναι σαν την πίτσα: ακόμα και όταν δεν είναι καλή είναι πίτσα! Πάντα γαμάτη (see what I did there?)! Πρέπει να προσπαθήσετε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ λοιπόν για να το κάνετε κακό και πρέπει να προσπαθήσετε ελάχιστα για να μας το κάνετε αξέχαστο (παραδόξως πολλές δεν κάνετε αυτό το ελάχιστο και είστε κορόιδα αλλά θα το θίξουμε σε άλλο κείμενο αυτό το θέμα). Άρα όταν σας λέμε «Καλά ε… είσαι η καλύτερη» δεν πάει να πει ότι είστε. Μπορεί και να είστε! Μπορεί και όχι! ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ρε κορίτσια γιατί πολύ απλά, μόλις κάναμε σεξ και ήταν ΤΕΛΕΙΑ! (σ.σ. αν πράγματι ήταν αξέχαστο μην πιστεύετε τα λόγια, δείτε τις αντιδράσεις του).

  1. «Δεν κοιτάμε γυναίκες»

Φφφφφ… αυτό το θεώρησα αυτονόητο και δεν ήταν να το γράψω αλλά μετά από μίνι γκάλοπ κατάλαβα ότι πρέπει να το πω γιατί πολλές είστε πολύ αφελείς. Λοιπόν, όταν βγαίνουμε άντρες για καφέ/μπύρα κ.λπ και θα κοιτάξουμε και θα σχολιάσουμε τις γυναίκες που βρίσκονται εκεί γύρω. Είναι αντανακλαστικό ρε παιδί μου όπως όταν δούμε μία ωραία μηχανή ή τον Βαμβακούλα, θα το σχολιάσουμε και μετά από 10 λεπτά θα το ξεχάσουμε! Δε θα λέμε μετά από 4 μήνες «ρε σεις θυμάστε μία ωραία γκόμενα που είχαμε δει μια Κυριακή του Ιούνη το 2004;». Οπότε όταν λέμε «δεν κοιτάμε γυναίκες» πάει να πει πως ναι μεν κοιτάμε αλλά τέλος. Και σας το λέμε γιατί φοβόμαστε πως αν σας πούμε την αλήθεια θα νομίζετε ότι κάθε απόγευμα το κάνουμε με τη μπουφετζού πάνω στη μηχανή του εσπρέσο.

  1. «Φίλη μου είναι ρε μωρό μου»

Έλα εντάξει… αυτό το κάνουμε και οι άντρες το παραδέχομαι αλλά, διάολε, δικό μου το άρθρο, γράφω ό,τι θέλω! Πάτε λοιπόν σε μία φωτογραφία μας στο facebook από τότε που ήταν στη μόδα οι Backstreet Boys και μας βλέπετε με μία αγνώστων λοιπών στοιχείων την οποία έχουμε αγκαλιά και μας ρωτάτε. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;; Ε τι θέλετε να σας πούμε δηλαδή;; «Το Καλλιοπάκι που ζαχαρώναμε όταν πηγαίναμε εκδρομή με την ΠΑΣΠ (α μωρή ΠΑΣΟΚάρα) στη σχολή»; Οπότε λέμε «φίλη μου είναι ρε μωρό μου» και όποιος το πίστεψε.

  1. «Και βέβαια δεν πάχυνες»

Έλα το περιμένατε. Δεν γινόταν να αφήσω έξω το πιο γνωστό «λευκό» ψέμα που λέμε. Για να είμαστε ειλικρινείς τώρα οι άντρες είμαστε ανίκανοι να καταλάβουμε διαφορές στο βάρος που δεν ξεπερνάνε τα 3-4 κιλά. Που σημαίνει πως έχετε αρκετά μπόσικα για να παίξετε μπάλα. Αν λοιπόν στην ερώτηση «αγάπη μου πάχυνα» απαντήσουμε αμέσως και χωρίς δισταγμό «και βέβαια δεν πάχυνες» πάει να πει πως ναι πάχυνες. Αν όμως σας απαντήσουμε «καλά είσαι χαζό παιδί μου;;» ή κάτι άλλο παρεμφερές πάει να πει πως ή δεν πάχυνες ή δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα.