Έχω ξαναγράψει μερικά ψέματα που λέμε στον εαυτό μας πολύ συχνά, όμως ποτέ δεν έχω μιλήσει για τα ψέματα που του λέμε κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε να βγούμε. Κάθε φορά που διαλέγουμε ρούχα, ή που στεγνώνουμε τα μαλλιά μας. Είναι τα ίδια ψέματα που λέμε και όταν θέλουμε κάτι πολύ αλλά δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, γιατί στην τελική κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι σου κάτι θέλεις. Ακόμα και αν αυτό είναι μακαρόνια από το σουπερμάρκετ.

poppy-delevingne-free-people3

Τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας πριν τις βραδινές μας εξόδους μπορεί να μην είναι πολλά, είναι σίγουρα όμως κλασσικά. Και μεταξύ μας, όλοι τα λέμε. Σάββατο λοιπόν, σήμερα και ήρθε η ώρα να τα αριθμήσουμε. Τι θα έχεις να λες άλλωστε στον εαυτό σου, σε μερικές ώρες;

“Θα περάσουμε τέλεια” Εντάξει, έχει καταντήσει κλισέ. Πότε θα καταλάβεις ότι κάθε φορά που το σύμπαν ακούει αυτή την πρόταση γελάει μαζί σου και συνωμοτεί εναντίον σου; Πότε θα βάλεις μυαλό; Άστο αυτό, μην απαντήσεις καλύτερα. “Δεν θα χαλάσω πολλά λεφτά” Το λες κάθε φορά που έχεις λεφτά, γιατί αν δεν έχεις δεν το πολυ-διακυνδινεύεις. Όποτε το λες όμως, τυχαίνει να μην έχεις πάρει αμάξι ή να σου έρθει μια ξαφνική δίψα για κρασί. Δεν θέλω να τα χαλάσουμε στο κρασί, μπορείς να πιεις και κάτι άλλο. Το κοινό τους όμως θα είναι πως δεν θα πιεις και λίγο. Μπάρμαν, ένας φίλος, βάζε τα στον λογαριασμό μου. “Η νύχτα είναι μεγάλη” Είναι όντως αν βαριέσαι να βγεις. Αν πάλι έχεις όρεξη και θες να κάνεις bar hopping μην βιάζεσαι να πας σε όλα. Και αύριο εκεί θα είναι. Πάντως έρευνες που έχω κάνει (ναι κάνω και τέτοια) έχουν αποδείξει πως πιο πολλές πιθανότητες έχεις να περάσεις καλά σε ένα μέρος παρά σε πολλά. “Ας βάλω τακούνια, έτσι και αλλιώς θα κάθομαι” Σιγά μην βρεις σκαμπό. Εκτός αν το μαγαζί είναι άδειο, που δεν καταλαβαίνω γιατί να πας σε ένα άδειο μαγαζί, όταν μπορείς να κάτσεις και στο άδειο σου το σπίτι. Τελοσπάντων, τα μαγαζιά που δεν είναι φίσκα αλλά ούτε και άδεια, είναι εκείνα που δεν θα έχουν κανένα σκαμπουδάκι να διαθέσουν για εσένα. Ή σκληραγώγησε με το τακουνάκι ή φοράς τα αρβυλάκια σου. “Δεν έχει σημασία αν εγώ με μαλλί άφρο, σιγά μην μου αρέσει κανείς εκεί πέρα”  ή  “Θα είμαι τέλεια γιατί μπορεί να βρω τον έρωτα της ζωής μου” Εδώ πέρα δώσαμε και μια εναλλακτική. Τόσο large. Γιατί η ζωή σε μαχαιρώνει πισώπλατα. Όταν το μαλλί θα είναι άφρο και το ντύσιμο αδιάφορο, τότε είναι που θα βρεις κάποιον που θα σου αρέσει τόσο πολύ που θα θες να ανοίξει η γη να σε καταπιεί. Αλλά η γη δεν τα κάνει αυτά, οπότε καλύτερα να είναι στην πένα και να μην δεις κανέναν παρά να σε κοροϊδέψει η ίδια σου η μοίρα. “Είμαστε για πολλά σήμερα” Και να είσαι για πολλά κάτι θα συμβεί και θα θέλεις να πας σπίτι σου. Άσε που δεν είμαστε μικρά παιδιά πια, για να γλεντάμε μέχρι το πρωί. Δεν μας αφήνει το σύστημα. Όχι, η κυβέρνηση, το δικό μας. “Τίποτα δεν θα μου χαλάσει την διάθεση” Εύστοχο για κάποιον που θα συναντήσει τον πρώην του στην επόμενη γωνία. “Θα γυρίσω νωρίς” Είναι το μόνο που έχει πολλές πιθανότητες να είναι αλήθεια. Παρ’ όλα αυτά κάθε φορά που το λες το βράδυ σου τελειώνει μετά τις τρεις. Μάλλον επειδή περνάς πολύ καλά για κάποιον που θα γύριζε νωρίς. Βγαίνεις με αυτό το no expectations που σου γυρνάει σε no disappointements. Αυτά είναι.

poppy-delevingne-free-people1