Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του trailer για την νέα ταινία του Paul Thomas Anderson, Licorice Pizza, και το ίντερνετ είχε κυριολεκτικά τρελαθεί. Ο σκηνοθέτης φαίνεται πως θα επιστρέψει φέτος με την 9η ταινία του που μοιάζει αλλά και διαφέρει πολύ με όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Το Licorice Pizza είναι τοποθετημένο στο Σαν Φερνάντο της Καλιφόρνια

Από εκεί κατάγεται ο Paul Thomas Anderson κι εκεί έχει γυρίσει πολλές από τις προηγούμενες ταινίες του. Φέτος, στο Licorice Pizza θα ακολουθήσουμε την εφηβική και νεανική ζωή του Γκάρι στη δεκαετία του ’70. Εκείνος έχει όνειρο να γίνει ηθοποιός, ωστόσο στο μεταξύ βλέπουμε όλα όσα έχει να αντιμετωπίσει διανύοντας την εφηβεία του. Αυτή η φάση της ζωής του περιλαμβάνει όνειρα, απογοητεύσεις, αποτυχίες αλλά κι έναν πρώτο, δυνατό έρωτα.

Ήδη από το πόστερ της ταινίας ξέρουμε ποιους αφορά αυτός ο έρωτας. Πρόκειται για την μουσικό Alana Haim, που υποδύεται την Αlana στην ταινία, και τον Cooper Hoffman, τον γιο του Philip Seymour Hoffman. Ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, φαίνεται πως κι εκείνος εμπιστεύτηκε με κλειστά μάτια το νέο πρότζεκτ του σκηνοθέτη.

Και μέσα σε όλα αυτά εμφανίζεται ο Bradley Cooper

O ίδιος υποδύεται ένα υπαρκτό πρόσωπο της ιστορίας, τον John Peters. O Peters ήταν τότε σε σχέση με την Barbara Streisand και ασχολούνταν με την κινηματογραφική παραγωγή. Στην ταινία φαίνεται να υπόσχεται στον Γκάρι μία μεγάλη και πετυχημένη καριέρα, εφόσον εκείνος ακολουθήσει τις οδηγίες του. Μεταξύ σάτιρας και σοβαρότητας, το Licorice Pizza γίνεται έτσι μία από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες της χρονιάς.

Πολλοί έσπευσαν να παρατηρήσουν ότι η συγκεκριμένη ταινία απομακρύνεται πολύ από το έως τώρα στιλ του Paul Thomas Anderson. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Η αισθητική της ταινίας έχει κάτι που έχουμε να δούμε καιρό και τα ’70s είναι μία εποχή που πάντοτε αξίζει την προσοχή μας. Στην τελική, αν δεν σε πείσει η ιστορία, σίγουρα θα σε κερδίσει ο David Bowie που τραγουδά Life on Mars στο τέρμα.