Σειρές όπως το Queen’s Gambit, το Physical ή η Marvelous Ms. Maisel έχουν ενταχθεί σε ένα πολύ συγκεκριμένο είδος που αναδεικνύει τις ιστορίες γυναικών που θέλησαν κάποια στιγμή να μην ακολουθήσουν τις νόρμες. Οι γυναίκες αυτές των προηγούμενων δεκαετιών αρνήθηκαν να συμμορφωθούν σε όσα τους επέβαλε η κοινωνία τότε και επέλεξαν να χαράξουν τον δικό τους δρόμο, κυρίως όσον αφορά την επαγγελματική τους πορεία. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στη νέα σειρά του Apple TV+, Lessons in Chemistry.

Στο Lessons in Chemistry τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Brie Larson

H νέα σειρά διαδραματίζεται στις αρχές της δεκαετίας του ’50 στην Αμερική. Κεντρική ηρωίδα της ιστορίας είναι η Elizabeth Zott, μία νέα γυναίκα που όνειρό της είναι να ασχοληθεί με τις επιστήμες. Αυτό το όνειρο όμως συναντά πολλά εμπόδια, καθώς εκείνη την εποχή οι γυναίκες όφειλαν να επικεντρωθούν σε ό,τι αφορούσε το σπίτι τους και κυρίως όχι την καριέρα τους. Όταν κάποια στιγμή η Elizabeth μένει έγκυος, είναι μόνη και την απολύουν από το εργαστήριο στο οποίο εργάζεται. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να μεγαλώσει μόνη το παιδί της είναι να βρει μια άλλη δουλειά.

Η νέα της δουλειά λοιπόν είναι παρουσιάστρια σε μία εκπομπή μαγειρικής. Για τον υπόλοιπο κόσμο πρόκειται απλά για μία ακόμη δουλειά. Για την ίδια όμως, αυτή είναι η ευκαιρία της να μιλήσει στις γυναίκες “νοικοκυρές” για κάτι πολύ περισσότερο από τη μαγειρική. Συγκεκριμένα, μέσα από αυτή την εκπομπή, η Elizabeth βρίσκει το βήμα για να μοιραστεί το πάθος της για τις επιστήμες με ολοένα και περισσότερες γυναίκες που την παρακολουθούν, ξεκινώντας τη δική της μικρή επανάσταση.

Συνοδοιπόρος σε αυτή την περιπέτεια είναι ο Lewis Pullman

O ηθοποιός που είδαμε πρόσφατα στο Top Gun Maverick, αναμένεται να υποδυθεί τον Calvin, χωρίς όμως να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το ποιος θα είναι ο ρόλος του πλάι στην Elizabeth. Στη σειρά θα δούμε επίσης την Aja Naomi King αλλά και τον Thomas Mann.

Το Lessons in Chemistry αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.