Ψάχνοντας δώρο για τους μικρούς μας φίλους για τα Χριστούγεννα, ανακαλύψαμε ένα εξαιρετικά στυλάτο pet corner στο Internet. Το LennyWalks. Όχι μόνο, βρήκαμε δώρα για τους σκύλους μας, αλλά θελήσαμε και να μιλήσουμε με τη founder και σχεδιάστρια αυτών των πανέμορφων αξεσουάρ.

Διάβασε τη συζήτησή μας με την Ιφιγένεια Γεωργαλή. 


Πώς προέκυψε η δημιουργία του LennyWalks; Ποιο κενό βρήκες στο συγκεκριμένο κομμάτι της ελληνικής αγοράς και θέλησες να το καλύψεις;΄

Για να αποφύγουμε κοινοτυπίες σαν ότι το LennyWalks δημιουργήθηκε από την αγάπη μου για τα ζώα και πιο συγκεκριμένα για τον σκύλο μου τον Lenny, θα ήθελα να πω το εξής: Το Project αυτό είναι ένα αμάλγαμα από πολλές «αγάπες» και ανησυχίες που έχω σαν προσωπικότητα. Ξεκίνησε συνειδητοποιώντας πρωτίστως το απόλυτο δέσιμο που έχει ο κάθε άνθρωπος με τον σκύλο του. Προχώρησε από το «κόλλημά» μου με τα εκκεντρικά αξεσουάρ και φυσικά την ανάγκη μου για δημιουργία. Σαν απόρροια όλων των παραπάνω δημιουργήθηκε το LennyWalks, ένα 100% Ελληνικό brand με αξεσουάρ για κατοικίδια. Ή καλύτερα Pet Fashion όπως λέει και το Logo μας. Ό,τι θα βρείτε στο Site μας είναι σχεδιασμένο από εμάς (εμένα και τον Lenny δηλαδή).

Κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου στο χέρι σε μικρά Ελληνικά εργαστήρια. Με έμφαση στα ξεχωριστά σχέδια, τα premium υλικά μας αλλά και την ποιότητα κατασκευής θεωρούμε ότι είμαστε ένα Luxury Pet Brand. Κάτι το οποίο δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Με στόχο όμως να συναγωνιστούμε αντίστοιχα του εξωτερικού, καθώς ήδη δεχόμαστε παραγγελίες από όλο τον κόσμο! Υπάρχει κοινό το οποίο ζητάει για τον σκύλο του μοναδικά και ξεχωριστά αξεσουάρ, ακριβώς όπως και για τον εαυτό του. Και δεν αρκείται στα mass produced που βρίσκει στα Pet Shop.

Το όνομα του e-shop είναι εμπνευσμένο από τον σκύλο σου, τον Lenny. Πες μας λίγα πράγματα για αυτόν, αλλά και τα westies γενικότερα σαν φυλή.

Lenny, ένα όνομα, χίλιες λέξεις. Όσα και να πει κάποιος για τον σκύλο του είναι λίγα! Είναι ένα τρομερό άτομο, εξωστρεφής όσο δεν πάει και πάντα πεινασμένος! Ανυπόμονος και φιλικός με όλους. Έχουμε περάσει αρκετές αλλαγές στη ζωή μας μαζί και ήταν πάντα ο μικρός, κοντός μου “βράχος”. Πάντα δίπλα μου, πάντα πιστός και χαρούμενος. Αλήθεια όποιος έχει σκύλο μπορεί να καταλάβει αυτό το μόνιμο συναίσθημα «παρέας» που έχεις μαζί του. Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς πολλά πολλά γενικά. Αληθινά μία ξεχωριστή φιλία που δεν περιγράφεται με λόγια. Τα λόγια άλλωστε στη σχέση σκύλου-ανθρώπου είναι περιττά. Θεωρώ ότι όλα τα σκυλιά ράτσας ή μη είναι μοναδικοί χαρακτήρες. Μοναδικοί σαν τους ιδιοκτήτες τους! Τα Westies πιο συγκεκριμένα είναι μία εκπληκτική ράτσα, με πολύ νεύρο και τσαγανό σαν μεγάλα σκυλιά σε μίνι έκδοση. Ο Lenny καθώς έχει πάρει πολλά χαρακτηριστικά μου έχει βγει πιο ήπιος. Αγαπάει να είναι όλη μέρα βόλτες και να κοιμάται μέχρι αργά φυσικά.

Ποια items του shop σου προτείνεις ως ιδανικά χριστουγεννιάτικα δώρα για τους μικρούς μας φίλους;

Για Χριστούγεννα θα πρότεινα ανεπιφύλακτα όλα μας τα δερμάτινα Bow Ties, για να είναι και οι μικροί μας φίλοι καλοντυμένοι στις γιορτινές τους εμφανίσεις! Και για να μην τους αποχωριζόμαστε ούτε στα Χριστουγεννιάτικα ψώνια μας, θα πρότεινα τα Multi-Use leads μας. Σου επιτρέπουν να έχεις τον σκύλο σου δεμένο πάνω σου hands-free καθώς φοριούνται είτε στο πλάι σαν Messenger Bag αλλά ακόμα και στη μέση!

Από σχέδια τώρα εννοείται ότι το Tartan Jeans είναι το n1 για τα Χριστούγεννα καθώς το κόκκινο καρό είναι συνυφασμένο με τις γιορτές, αλλά θα πρότεινα εξίσου και το Flashy Pinstripe για αυτούς που θέλουν τους μικρούς τους φίλους να λάμπουν! Για όσους ακολουθούν τη μόδα και δεν μπορούν να μην είναι in fashion και ασορτί μες στα Χριστούγεννα με τον μικρό τους φίλο, προτείνω το Lemon Leopard.

Καθώς αγαπάμε και στηρίζουμε το Savoirville από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε, θα δώσουμε στους αναγνώστες του εκπτωτικό κουπόνι με 30% έκπτωση σε όλη μας την γκάμα . Για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους έως και 31/12! Βάζετε απλά τον κωδικό “Savoir30” στο Checkout!

Παράλληλα δουλεύεις και σε μια διαφημιστική εταιρία, στην οποία παίρνεις μαζί σου και τον Lenny. Πώς είναι το περιβάλλον μιας dog friendly εταιρίας; Ισχύει ότι η επαφή με ένα ζώο μπορεί να σε κάνει πιο παραγωγικό;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι πάρα πολύ τυχερή που ο Lenny έρχεται μαζί μου στο γραφείο! Στη διαφημιστική έχουμε και άλλα σκυλάκια, με τα οποία βέβαια ο Lenny δεν ασχολείται καθόλου. Αφού όλη μέρα κυνηγάει τους συναδέλφους μου για να του δώσουν φαγητό. Είμαστε σχεδόν 100 άτομα στο γραφείο, οπότε όλη μέρα είναι εξαφανισμένος! Τον βλέπω tagged στα Instagram Stories τους βέβαια! Εννοείται ότι τα σκυλιά στο εργασιακό περιβάλλον είναι ένα εξαιρετικό αγχολυτικό.

Είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα μέσα στην ημέρα. Όλοι ασχολούνται μαζί τους στην εταιρεία μας. Από το να τους έχουν treats στο συρτάρι τους, μέχρι να τα πάρουν μία μικρή βόλτα για να πάρουν καφέ.

Συνεργάζεσαι με τον ΣΠΑΖ, δίνοντας ένα κιλό ξηράς τροφής σκύλων για κάθε αγορά που γίνεται στο e-shop σου. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία; Τι αλλαγές πιστεύεις ότι θα πρέπει να γίνουν στην ελληνική κοινωνία και παιδεία ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν τόσα ζώα στον δρόμο;

Σέβομαι απεριόριστα το έργο που κάνουν πολλά Φιλοζωικά Σωματεία στην Ελλάδα. Ούσα, όμως, γέννημα θρέμμα των Νοτίων Προαστίων έχω έρθει πιο κοντά με τα κορίτσια του ΣΠΑΖ. Τα οποία και θαυμάζω για την αφοσίωσή τους στη φιλοζωική δράση. Είναι υποχρέωση όλων μας να βοηθάμε όπως μπορούμε καθώς ξεχνάμε ότι οι «Φιλοζωικές» δεν είναι παρά ορισμένοι εθελοντές που αφιερώνουν προσωπικό χρόνο και χρήμα για τα αδέσποτά μας. Χωρίς απολύτως καμία κρατική βοήθεια! Είναι και δική μας υποχρέωση να περιθάλψουμε τυχόν χτυπημένα ζώα που θα βρούμε στον δρόμο, να φιλοξενήσουμε αλλά και να βοηθήσουμε να βρούμε μόνιμα σπίτια τα αδέσποτά μας. Είναι κάτι στο οποίο και εμπλέκομαι ενεργά και η ίδια στο επίπεδο που μπορώ και κάπου που διοχετεύονται και αρκετά χρήματα από το LennyWalks.

Για να βελτιωθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην Ελλάδα θα πρέπει ο κόσμος πρωτίστως να μορφωθεί. Η εκπαίδευση εννοείται να ξεκινάει από τα σχολεία, αλλά και οι «μεγάλοι» να ευαισθητοποιηθούν σοβαρά πάνω στο θέμα και να καταλάβουν ότι μόνο όλοι μαζί από λίγο μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Δεν το συζητώ καν το να μην αφήνεις το ζώο σου στον δρόμο ή να μην το βλάπτεις. Το νο1 είναι η στείρωση! Μόνο η στείρωση αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων θα αλλάξει τον δραματικό αριθμό ζώων που ζούνε, γεννιούνται αλλά και καταλήγουν στον δρόμο.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το lenny.gr για το 2019;

Τα πλάνα μας για το LennyWalks είναι πολλά και μεγάλα! Ενώ ξεκινήσαμε πριν ελάχιστον καιρό το e-shop μας με αξεσουάρ, έχουμε ήδη προσθέσει σειρά με χειροποίητα κεραμικά Dog Bowls και ετοιμάζουμε ακόμα περισσότερες γκάμες προϊόντων καθώς και ένα Χριστουγεννιάτικο γούρι έκπληξη (ναι θα φοριέται από ανθρώπους). Επίσης ετοιμάζουμε και δική μας γωνιά πολύ σύντομα στο Underdog Pet Care, στο μαγαζί αδερφάκι μας στο κέντρο της Γλυφάδας για να μπορεί κάποιος να δει τα προϊόντα μας και από κοντά!

Τι περιλαμβάνει μια ιδανική μέρα με τον Lenny;

Κάθε μέρα είναι ιδανική μέρα με τον Lenny, καθώς δεν αποχωριζόμαστε ποτέ ο ένας τον άλλο! Στην ιδανική του μέρα όμως είναι καλοκαίρι και πάμε στην παραλία καθώς εκεί είναι το μέρος που πραγματικά είναι ελεύθερος. Κάνει βουτιές από τα βράχια, γαβγίζει με άγχος σε όλους όσους βουτάνε μέσα στο νερό να τους σώσει, κυνηγάει μπαλάκια (και τυρόπιτες) και τρίβει τα μούσια του στην άμμο χωρίς σταματημό!

Αν μπορούσες να εξαφανίσεις μια προκατάληψη/λανθασμένη πεποίθηση για τους σκύλους, ποια θα ήταν αυτή; Και γιατί;

Με αυτή την ερώτηση πιστεύω θα χρειαστούμε άλλο αφιέρωμα! Πιο σημαντική όμως πιστεύω είναι η ίδια η απόφαση του να πάρει κάποιος έναν σκύλο. Τόσο στο επίπεδο επιλογής του, αλλά και φροντίδας του. Εν όψει Χριστουγέννων να πούμε για ακόμα μία φορά ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια και ότι ένα παιδί δεν θα μπορεί να προσφέρει στο ζώο όσα αυτό χρειάζεται.

Εάν είμαστε 100% σίγουροι ότι θέλουμε και μπορούμε να εντάξουμε στην οικογένειά μας έναν σκύλο, τότε κοιτάμε τις φιλοζωικές οι οποίες μπορούν να μας προτείνουν έναν σκύλο κατάλληλο για το Lifestyle μας.

Σε περίπτωση που επιθυμούμε έναν καθαρόαιμο σκύλο γιατί θεωρούμε ότι η προσωπικότητα της συγκεκριμένης ράτσας μας πληροί, τότε επισκεπτόμαστε μόνο εγκεκριμένους εκτροφείς (έχει πλήρη λίστα των Ελληνικών εκτροφείων ο ΚΟΕ) η οποίοι προσφέρουν στα ζώα τους καλές συνθήκες ζωής και τα φροντίζουν σαν κατοικίδια. ΔΕΝ αγοράζουμε ποτέ καθαρόαιμα κουτάβια αγνώστου προέλευσης απλά επειδή τα είδαμε σε μία βιτρίνα ή αγγελία στο Internet και μας άρεσαν! Επίσης σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι όλα τα καθαρόαιμα ζώα έρχονται συνήθως «παρέα» με κάποιες κληρονομικές παθήσεις, καθώς είναι πλέον στο DNA τους. Ο Lenny πχ. πάσχει από ατοπική δερματίτιδα (όπως και ένα τεράστιο ποσοστό των westies). Κάτι που από που κουτάβι μας τρέχει στους γιατρούς και τον αναγκάζει σε χρόνιες θεραπείες. Αυτό το επισημαίνω καθώς όσοι αποζητούν έναν σκύλο κάποιας ράτσας θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι ψυχολογικά, χρονικά και οικονομικά να καλύπτουν αυτές τις ιδιαίτερες ανάγκες του φίλους τους.


photos: Sofia Gaafar