Lemon Pudding Cake

Σήμερα θα σου παρουσιάσω μια αγαπημένη ( και πολλές φορές δοκιμασμένη) συνταγή, που είναι εύκολη και γρήγορη. Ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις και είναι παντώς καιρού, αλλά η δική μου συμβουλή είναι να το δοκιμάσετε αυτές τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου με τη συνοδεία κάποιου ζεστού ροφήματος. Βρήκαμε τη συνταγή στο darlingmagazine.org.

Υλικά:

4 ασπράδια αυγών, χωριστά από τους κρόκους

6 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

6 κουταλιές αλεύρι

2 κούπες ζάχαρη

1 κουταλάκι βανίλια

1/2 κουτάλακι αλάτι

1 1/2 κούπα γάλα

2 λεμόνια

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 350 βαθμούς και λάδωσε θήκες για cupcakes.

Βάλε τα ασπράδια σε ένα μπωλ και χτύπησέ τα με ένα μίξερ μέχρι να γίνουν αφράτα. Σταδιακά πρόσθεσε μισή κούπα ζάχαρη.

Σε ένα μεγάλο μπωλ, βάλε το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, το βούτυρο, την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα, το χυμό λεμονιού μαζί με λίγο ξύσμα και τους κρόκους.

Στο παραπάνω μείγμα, πρόσθεσε τη μαρέγκα που έφτιαξες και ανακάτεψε απαλά.

Τοποθέτησε το ταψί σε ένα βαθύτερο ταψί, το οποίο θα γεμίσεις με νερό μέχρι τη μέση.

Ψήσε για 55-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σέρβιρέ το ζεστό με λίγη άχνη ζάχαρη για διακόσμηση ή λίγη σαντιγύ.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.