Ας είμαστε ειλικρινείς: καθημερινά κατακλυζόμαστε από δεκάδες νέα προϊόντα ομορφιάς που υπόσχονται… Και τι δεν υπόσχονται! Από ενυδάτωση, σύσφιξη, λείανση ρυτίδων, ανόρθωση, λάμψη, ελαστικότητα με τη λίστα να μην τελειώνει. Οροί, λάδια, κρέμες προσώπου και ματιών, essences και πολλά άλλα μπαίνουν στο μικροσκόπιο μας ως καταναλωτές προσμένοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τι γίνεται όμως με το layering όλων αυτών των προϊόντων;

Πόσο καλά γνωρίζουμε ποια είναι η σωστή σειρά εφαρμογής τους;

Σύμφωνοι, πολλά από αυτά είναι αποτελεσματικά οπότε βλέπουμε σχετικά άμεσα τη δράση τους και λύση στις ανάγκες μας. Υπάρχουν βέβαια ορισμένες περιπτώσεις όπου ένα προϊόν δε φαίνεται να δουλεύει προς όφελός μας. Πριν κατηγορήσουμε την πωλήτρια που μας το πρότεινε, καλό θα ήταν να κάνουμε μια βουτιά στα βασικά της περιποίησης. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι πολύ απλά, είναι πολύ πιθανό να εφαρμόζουμε τα καλλυντικά μας με λάθος σειρά.

Το λάθος layering προκαλεί εξασθένηση της δράσης τους, με αποτέλεσμα να κρίνεται, λανθασμένα, ως ανεπαρκές.

Ξεκινάμε λοιπόν: βασικός κανόνας στην όλη διαδικασία είναι ότι τα προϊόντα που διαθέτουν μικρότερου μεγέθους μόρια μπαίνουν πρώτα στην περιποίησή μας.

Πρακτικά ξεκινάμε τη διαδικασία του layering με την essence lotion, εφόσον περιλαμβάνεται στη ρουτίνα μας φυσικά. Πρόκειται για μια εξαιρετικά λεπτόρρευστη λοσιόν περιποίησης που μεγιστοποιεί τη δράση των προϊόντων που θα βάλουμε από πάνω. Συνεχίζουμε με το serum που έχουμε διαλέξει για τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Τα serum είναι ιδιαίτερα δραστικά και συμπυκνωμένα στη σύνθεση τους, μια μικρή ποσότητα είναι υπέρ-αρκετή. Τα προϊόντα αυτά δεν τα τρίβουμε στο δέρμα, αλλά με ταμποναριστές, ήπιες κινήσεις περιμένουμε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς.

Η τοποθέτηση της κρέμας ματιών ακολουθεί. Με απαλές, ντελικάτες κινήσεις και πάντα χρησιμοποιώντας τον παράμεσο που ασκεί τη μικρότερη δύναμη, την απλώνουμε όχι στη γραμμή των βλεφαρίδων, αλλά στο κόκκαλο του κόγχου μας και στις γραμμές έκφρασης.

Ολοκληρώνουμε την όλη διαδικασία με την τοποθέτηση της κρέμας προσώπου, την οποία εφαρμόζουμε με ανοδικές κινήσεις, κάνοντας παράλληλα και ένα ελαφρύ μασάζ. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην ξεχνάμε την εφαρμογή της περιποίησής μας στην περιοχή του λαιμού. Πρόκειται για την πιο παραμελημένη περιοχή που πρώτη δέχεται τα σημάδια του χρόνου.

Το ξηρό έλαιο περιποίησης, εφόσον περιλαμβάνεται στη ρουτίνα μας, τοποθετείται πάντα στο τέλος της ρουτίνας μας. Πρόκειται για το βήμα εκείνο που θα κλειδώσει την ενυδάτωση και τη θρέψη που προσφέραμε με όλα τα προηγούμενα προϊόντα. Πάλι, οι κινήσεις πίεσης και όχι τριψίματος είναι επιβεβλημένες.


featured image: unsplash